ESPA 2014-2020
phone_forwarded
  • 210 52 21 024Τηλ. Κέντρο
  • 210 26 37 691Υποκατάστημα

επικαιρότητα

Read

ΦΩΤΙΕΣ ΣΕ ΒΑΡΥΜΠΟΜΠΗ, ΕΥΖΩΝΕΣ, ΚΙΛΚΙΣ, ΚΑΙ ΜΕΣΣΗΝΙΑ

Μάχη με τις φλόγες στο Σοφικό Κορινθίας, τρεις πυροσβέστες στο νοσοκομείο
  • 18 Ιουλ 2024
  • επικαιρότητα

Μεγάλη μάχη με τις φλόγες σε πευκοδάσος στο Σοφικό Κορινθίας, έδωσαν χθες οι Πυροσβεστικές δυνάμεις, επίγειες και εναέριες, προκειμένου η καταστροφική πυρκαγιά να μην πάρει μεγαλύτερη έκταση. Παράλληλα στο νοσοκομείο Κορίνθου μεταφέρθηκαν τρεις πυροσβέστες που τραυματίστηκαν κατά τη διάρκεια της επιχείρησης κατάσβεσης της πυρκαγιάς, όπως έγινε γνωστό από την Πυροσβεστική. Οι πυροσβέστες, φέρουν ελαφρά εγκαύματα.

Η φωτιά στο Σοφικό Κορινθίας εκδηλώθηκε λίγο πριν τις 12:00 το μεσημέρι καίγοντας  πευκόδασος.

Στο μέτωπο της φωτιάς ξεκίνησαν να επιχειρούν 46 πυροσβέστες με 18 οχήματα και μία ομάδα πεζοπόρου, όπως επίσης 3 ελικόπτερα της πυροσβεστικής με 4 αεροσκάφη (το ένα συντονιστικό). Στο έργο της κατάσβεσης, συνδράμαν υδροφόρες ΟΤΑ και μηχανήματα έργου.

Eκλείσε χθες το μεσημέρι το Τελωνείο των Ευζώνων, στο Κιλκίς, εξαιτίας πυρκαγιάς που ξέσπασε, κοντά στα σύνορα Ελλάδας και Βόρειας Μακεδονίας.

Η φωτιά, η οποία εκδηλώθηκε στην περιοχή «Τσολιάδες», έκαψε αγροτοδασική και χορτολιβαδική έκταση.

Στο σημείο επιχείρησαν 39 πυροσβέστες και δύο πεζοπόρα τμήματα, με 12 υδροφόρα οχήματα, ενώ ελικόπτερο πραγματοποιούσε συνεχείς ρίψεις από αέρος.

Προκειμένου να διευκολυνθεί η πρόσβαση των επίγειων δυνάμεων πυρόσβεσης στο σημείο αποφασίστηκε να κλείσει η ΠΑΘΕ, από το ύψος της γέφυρας Πολυκάστρου μέχρι το τελωνείο των Ευζώνων, και η κυκλοφορία για τα οχήματα που κινούνταν προς τα βόρεια σύνορα διεξάγεταν μέσω του Πολυκάστρου.

Παράλληλα, οι τελωνειακές αρχές της γειτονικής χώρας έκλεισαν την είσοδο προς το ελληνικό έδαφος για να αντιμετωπιστεί η φωτιά.

Φωτιά στη Μεταμόρφωση Μεσσηνίας

Συναγερμός σήμανε στην Πυροσβεστική για φωτιά που ξέσπασε στη Μεταμόρφωση Μεσσηνίας. Στο σημείο έσπευσαν και επιχείρησαν 22 πυροσβέστες με 9 οχήματα, δύο αεροπλάνα και 1 ελικόπτερο.

Φωτιά στη Βαρυμπόμπη

Συναγερμός σήμανε το πρωί της Τετάρτης στην Πυροσβεστική μετά από φωτιά που ξέσπασε στη Βαρυμπόμπη.

Η πυρκαγιά εκδηλώθηκε στην περιοχή Θέα Αχαρνών βόρεια της Βαρυμπόμπης και στο σημείο βρίσκονται ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις.

 Στην περιοχή επιχείρησαν 25 πυροσβέστες με 10 οχήματα, 2 ομάδες πεζοπόρου, ενώ επιχείρησαν δύο αεροσκάφη και τρία ελικόπτερα.

Πατήστε για να διαβάσετε τους Όρους χρήσης - Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων