ESPA 2014-2020
phone_forwarded
  • 210 52 21 024Τηλ. Κέντρο
  • 210 26 37 691Υποκατάστημα

επικαιρότητα

Read

ΔΙΚΗ ΚΑΡΑΪΒΑΖ

Αθώοι λόγω αμφιβολιών οι δύο κατηγορούμενοι για την εκτέλεση του δημοσιογράφου
  • 01 Αυγ 2024
  • επικαιρότητα

Αθώοι κρίθηκαν από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο λόγω αμφιβολιών και οι δύο κατηγορούμενοι για τη δολοφονία του δημοσιογράφου Γιώργου Καραϊβάζ.

Ο 49χρονος κρίθηκε αθώος λόγω αμφιβολιών κατά πλειοψηφία (5-2). Κατά πλειοψηφία (6-1) κηρύχθηκε αθώος και ο 41χρονος με μειοψηφία μιας τακτικής δικαστικής λειτουργού.

Μειοψήφησαν ο πρόεδρος και μια δικαστής οι οποίοι είχαν την άποψη ότι πρέπει, κατ’ επιτρεπτή μεταβολή της κατηγορίας, να κηρυχθεί ένοχος για άμεση συνέργεια σε ανθρωποκτονία και οπλοφορία και αθώος για οπλοχρησία.

Κατά πλειοψηφία (6-1) κηρύχθηκε αθώος και ο 41χρονος με μειοψηφία μιας τακτικής δικαστικής λειτουργού.

Σημειώνεται ότι οι δύο κατηγορούμενοι, που είναι αδέλφια, είχαν συλληφθεί τον Απρίλιο του 2023. Κατά την αγόρευσή της, τις προηγούμενες ημέρες, η εισαγγελέας της έδρας του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου είχε ζητήσει την ενοχή των δυο αδελφών, ενώ είχε αποδώσει το κίνητρο στις αποκαλύψεις που είχε προαναγγείλει για το οργανωμένο έγκλημα στη χώρα μας ο δημοσιογράφος. Τα δύο αδέλφια κατηγορούνταν για την «εκτέλεση» του συμβολαίου θανάτου.

Ως ο εκτελεστής, δηλαδή αυτός που πυροβόλησε τον δημοσιογράφο, ήταν κατηγορούμενος ο 41χρονος μικρότερος αδελφός, ενώ ο 49χρονος ήταν κατηγορείτο ως ο άμεσος συνεργός του.

Μετά το πέρας της δίκης η σύζυγός Στάθα Αλεξανδροπούλου, δήλωσε πως σέβεται την ελληνική δικαιοσύνη και σημείωσε πως όποια και να ήταν η απόφαση «ο Γιώργος δεν γυρίζει πίσω».

«Σήμερα ακούσαμε το αποτέλεσμα της δικής για τους κατηγορούμενους για τη δολοφονία του Γιώργου. Το αποτέλεσμα ήταν αθωωτικό. Σεβόμαστε την ελληνική δικαιοσύνη, όλες τις αρχές του τόπου. Ευχαριστούμε πολύ για την διεξαγωγή της δίκης, τόσο τον κ. Ξυλουργίδη που θεωρώ ότι έκανε ό,τι καλύτερο μπορούσε, όσο και την κ.Παυλέα και τον κ. Χαριτάτο, οι οποίοι ήταν οι δικηγόροι της μαμάς και της αδερφής του Γιώργου. Ευχαριστούμε τους αντίδικους για την διεξαγωγή της δίκης και συνεχίζουμε παρακάτω τις ζωές μας από εδώ και σήμερα» σημείωσε.

Συμπλήρωσε, δε, πως: «Δεν πιστεύω ότι υπάρχει δικαίωση στον θάνατο, άρα δεν μπορώ να σας πω τίποτα. Ο Γιώργος δεν γυρνάει πίσω και αυτό ήταν κάτι που λέω από την πρώτη στιγμή και ώσπου να πεθάνω. Δεν θα ένιωθα κάτι διαφορετικό εάν ήταν διαφορετικό το αποτέλεσμα. Για μένα ο Γιώργος λείπει από δίπλα μας, από την ζωή μας, από το παιδί μας, από την οικογένειά μας, από την αγκαλιά μου. Η κοινωνία, η πολιτεία θεωρώ ότι πρέπει να κάνει το χρέος της και θα το κάνει».

Η αδερφή του Γιώργου Καραϊβάζ σημείωσε: «Σεβόμαστε την απόφαση της δικαιοσύνης. Θα περιμένουμε όμως. Έχουμε υπομονή και θα περιμένουμε να βρεθούν οι φυσικοί και ηθικοί αυτουργοί».

Τέλος, ο δικηγόρος δήλωσε: «Το κράτος δικαίου είναι σε ανοιχτό πόλεμο με το οργανωμένο έγκλημα. Έχουμε θύμα έναν δημοσιογράφο, δεν μπορούν να μένουν σκιές, υπονοούμενα και γκρίζες ζώνες. Ο Γιώργος Καραϊβάζ δεν γυρίζει πίσω. Είναι όμως ένα σύμβολο ενός ανθρώπου που έπεσε στο καθήκον, γιατί η όσμωση θανάτου του οργανωμένου εγκλήματος, της ελληνικής μαφίας και τα παρακλάδια που αυτοί έχουν και πληρώνουν αδρά ενήργησαν αστραπιαία, θέλοντας να του κλείσουν το στόμα. Αυτό είναι μια κοινή παραδοχή που δεν πρέπει να ξεχαστεί ποτέ».

Πατήστε για να διαβάσετε τους Όρους χρήσης - Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων