ESPA 2014-2020
phone_forwarded
  • 210 52 21 024Τηλ. Κέντρο
  • 210 26 37 691Υποκατάστημα

επικαιρότητα

Read

ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΩΝ ΕΚΑΜ

Συνελήφθη ο Παλαιστίνιος που απειλούσε να ανατιναχθεί με μπουκάλα υγραερίου
  • 11 Σεπ 2024
  • επικαιρότητα

Μετά την παρέμβαση των ΕΚΑΜ δόθηκε τέλος στο πολύωρο «θρίλερ» με τον άνδρα από την Παλαιστίνη, ο οποίος λίγο μετά τις 11:00 χθες, εμφανίστηκε σε κατάσταση αμόκ σε μπαλκόνι κτηρίου στην Αχαρνών, δίπλα στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, απειλώντας να ανατιναχθεί, καθώς έλεγε ότι είχε μαζί του μαχαίρια αλλά και μια μπουκάλα υγραερίου.

Ο άνδρας, που ονομάζεται Hadi Abu Khattab, ισχυριζόταν αρχικά ότι είναι Σύρος, ενώ είχε πει στους αστυνομικούς ότι η οικογένειά του σκοτώθηκε σε βομβαρδισμό.

Από την πρώτη στιγμή σήμανε συναγερμός σε ΕΛΑΣ και Πυροσβεστική για την αντιμετώπιση του συμβάντος.

Διαπραγματευτές της ΕΛ.ΑΣ. με τη συνδρομή μεταφραστών επιχειρούσαν να τον μεταπείσουν, αλλά η επικοινωνία ήταν δύσκολη και εικάζεται πως βρίσκεται υπό την επήρεια ουσιών.

Η γύρω περιοχή είχε αποκλειστεί, για λόγους ασφαλείας, η πολυκατοικία είχε εκκενωθεί και η κυκλοφορία στην οδό Αχαρνών είχε διακοπεί, από το ύψος της οδού Μάρνη έως την οδό Στουρνάρη.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Παλαιστίνιος είχε απειλήσει να αυτοκτονήσει και την προηγούμενη εβδομάδα στις 3 Σεπτεμβρίου και είχε μεταφερθεί σε ψυχιατρείο, καθώς πάσχει από ψυχολογικά προβλήματα.

Το κτήριο στο οποίο βρισκόταν ο άνδρας που απειλούσε να αυτοκτονήσει είναι δίπλα στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, το οποίο εκκενώθηκε.

Άτομα που έσπευσαν στο σημείο και ισχυρίζονται πως είναι φίλοι του άνδρα, δήλωσαν πως οι πράξεις του οφείλονται στον χαμό της οικογένειάς του στον πόλεμο στη Γάζα. Οι ίδιοι πιστεύουν πως βρίσκεται υπό την επήρεια ουσιών και δηλώνουν πως έχει καταγωγή από την Παλαιστίνη. Οι πρώτες πληροφορίες έκαναν λόγο για συριακή καταγωγή.

Πατήστε για να διαβάσετε τους Όρους χρήσης - Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων