ESPA 2014-2020
phone_forwarded
  • 210 52 21 024Τηλ. Κέντρο
  • 210 26 37 691Υποκατάστημα

επικαιρότητα

Read

ΣΟΒΑΡΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΣΧΥΡΗ ΝΕΡΟΠΟΝΤΗ - ΕΡΧΕΤΑΙ ΝΕΑ ΑΣΤΑΘΕΙΑ ΤΥΠΟΥ "Π"

"Χτύπησε" τη Ρόδο η κακοκαιρία ΑΤΕΝΑ
  • 12 Σεπ 2024
  • επικαιρότητα

Σοβαρά προβλήματα προκάλεσε η ισχυρή νεροποντή που έπληξε χθες το μεσημέρι τη Ρόδο, στο πλαίσιο της κακοκαιρίας «Atena». Η έντονη βροχόπτωση δημιούργησε σημαντικές δυσκολίες στην κυκλοφορία εντός της πόλης.

Τα μεγαλύτερα προβλήματα ήταν στον Άγιο Δημήτριο, στο κέντρο της πόλεως Ρόδου, σε τμήματα επί της Ρόδου - Λίνδου, στην οδό Μιχαήλ Πετρίδη και στην περιοχή της Ανάληψης.

Την ίδια ώρα σε ποτάμια  μετατράπηκαν  οι δρόμοι στην προέκταση της Κανελλοπούλου και στην οδό Εθνικής Αντιστάσεως, οι δρόμοι έγιναν ποτάμια.

Σοβαρές δυσκολίες καταγράφηκαν  επίσης στην περιοχή των Κρητικών μέχρι την Ιαλυσό. Οι αρμόδιες αρχές, συμπεριλαμβανομένης της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, βρέθηκαν  σε επιφυλακή, ενώ η ΔΕΥΑΡ  προχώρησε στην επίταξη βυτίων για την απάντληση των υδάτων.

Τα φαινόμενα της κακοκαιρίας μετακινήθηκαν χθες προς τα ανατολικά με αποτέλεσμα να φέρουν βροχές και καταιγίδες στην ανατολική Μακεδονία, την Θράκη και τα νησιά του νοτιοανατολικού Αιγαίου.

Η αποτίμηση Τσατραφύλλια για την κακοκαιρία Atena

Μία πρώτη αποτίμηση της κατάστασης και των προβλημάτων που προκάλεσε σε πολλές περιοχές της χώρας η κακοκαιρία Atena, παρουσίασε ο μετεωρολόγος Γιώργος Τσατραφύλλιας, μέσω ανάρτησής του στο Facebook.

Όπως επισημαίνει, οι περισσότερες περιοχές είχαν ανάγκη το νερό που έπεσε, ωστόσο η δυτική Ελλάδα και το βορειο-ανατολικό Αιγαίο δέχτηκαν μεγάλη ποσότητα βροχής. Ο ίδιος εκτιμά τους λόγους για τους οποίους υπήρξαν πλημμύρες, ενώ την ίδια ώρα έκανε λόγο για αστοχία του 112, καθώς, όπως λέει, "ο κόσμος διαμαρτύρεται με τον ήχο του 112 κάθε τρεις και λίγο".

Τέλος, σημειώνει αιχμηρά ότι η πρόγνωση του καιρού πρέπει να γίνεται "από τους επαγγελματίες του είδους. Από ανθρώπους δηλαδή που τουλάχιστον για 6 χρόνια κάθισαν σε θρανία μελετώντας ώρες ατελείωτες Μαθηματικά και Φυσική".

Υ.Γ: Αντιλαμβάνομαι ότι η πρόγνωση του καιρού είναι δημοφιλής ασχολία. Πιστέψτε με όμως ότι η σωστή ενημέρωση γίνεται μόνο από τους επαγγελματίες του είδους. Από ανθρώπους δηλαδή που τουλάχιστον για 6 χρόνια κάθισαν σε θρανία μελετώντας ώρες ατελείωτες Μαθηματικά και Φυσική.

Νέα αστάθεια τύπου "Π"

Νέα αστάθεια με καιρό τύπου "Π" βρίσκεται προ των πυλών και αναμένεται να επηρεάσει τη χώρα μας από αύριο  Παρασκευή 13 Σεπτεμβρίου.

" Την Πέμπτη, αναμένεται να σημειωθεί αστάθεια, κυρίως στο ανατολικό Αιγαίο και στο Ιόνιο. Την Παρασκευή αναμένεται να έχουμε μια πυροδότηση της αστάθειας. Κάποια βαρομετρικά χαμηλά θα περάσουν από τα Βαλκάνια, και έτσι θα σχηματιστεί ο καιρός τύπου "Π". Άρα γύρω από τη χώρα μας, δηλαδή στη δυτική Ελλάδα, στα βόρεια τμήματα και λιγότερο στο ανατολικό Αιγαίο, θα σημειωθεί αστάθεια μέχρι και την Κυριακή. Τα φαινόμενα στη δυτική Ελλάδα δεν αποκλείεται να είναι ισχυρά. Οι βοριάδες θα επικρατήσουν στη χώρα, με αποτέλεσμα να σημειωθεί πτώση της θερμοκρασίας, συνθέτοντας έτσι ένα πιο φθινοπωρινό σκηνικό".

 

Πατήστε για να διαβάσετε τους Όρους χρήσης - Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων