ESPA 2014-2020
phone_forwarded
  • 210 52 21 024Τηλ. Κέντρο
  • 210 26 37 691Υποκατάστημα

επικαιρότητα

Read

ΚΥΜΑ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ ΚΑΙ ΑΓΑΠΗΣ

Σταθερή αλλά κρίσιμη η κατάσταση της υγείας της Μαρινέλλας
  • 27 Σεπ 2024
  • επικαιρότητα

Σε ιδιαίτερα σοβαρή κατάσταση παραμένει νοσηλευόμενη στη ΜΕΘ του Υγεία η Μαρινέλλα, μετά την κατάρρευσή της στη σκηνή του Ηρωδείου το βράδυ της Τετάρτης (25.09.204), κατά τη διάρκεια της συναυλίας της.

Οπως αναφέρει το νέο ιατρικό ανακοινωθέν:

«Η κα Παπαδοπούλου Κυριακή (Μαρινέλλα) νοσηλεύεται στη ΜΕΘ του Νοσοκομείου ΥΓΕΙΑ λόγω εκτεταμένης ενδοεγκεφαλικής αιμορραγίας.

Παραμένει κλινικά σταθερή. Η κατάστασή της είναι κρίσιμη.

Οι θεράποντες ιατροί

Ηλίας Κ. Πολιτάκης

Ηλίας Ανδριανάκης

Κωνσταντίνος Σπέγγος»

Η 86χρονη εμβληματική τραγουδίστρια λιποθύμησε κατά τη διάρκεια της συναυλίας της στο κατάμεστο Ηρώδειο, ενώ ερμήνευε το τραγούδι “Εγώ κι Εσύ (Τα λόγια είναι περιττά)“, και πιο συγκεκριμένα τον στίχο “Θεέ μου μας έμαθε εσύ πόσο πολύ να αγαπάμε“.

Αμέσως οι μουσικοί της έσπευσαν να τη συνδράμουν. Το κοινό πάγωσε στις θέσεις του και λίγα λεπτά μετά το περιστατικό, έλαβε ενημέρωση από τους ανθρώπους της παραγωγής πως η συναυλία αναβάλλεται.

Η Μαρινέλλα διακομίστηκε στο ιδιωτικό νοσοκομείο “Υγεία”, με συμπτώματα εγκεφαλικού, και υποβλήθηκε σε κλινικό και εργαστηριακό έλεγχο, αφού προηγουμένως είχε δεχθεί τις πρώτες βοήθειες στο καμαρίνι της.

Μετά το συμβάν ακολούθησε σχετική ενημέρωση από την εταιρεία παραγωγής για την αδιαθεσία της Μαρινέλλας και τη ματαίωση της συναυλίας.

“Λόγω ξαφνικής αδιαθεσίας της Μαρινέλλας η σημερινή συναυλία στο Ηρώδειο αναβάλλεται, καθώς οι γιατροί συνέστησαν περαιτέρω εξετάσεις. Η εταιρεία παραγωγής θα επανέλθει άμεσα με σχετική ανακοίνωση“, αναφέρεται χαρακτηριστικά.

Η συναυλία – αφιέρωμα στη Μαρινέλλα

Η λιποθυμία της σπουδαίας τραγουδίστριας έλαβε χώρα στο Ηρώδειο στο πλαίσιο μιας μεγάλης συναυλίας- αφιέρωμα στην ίδια. Επρόκειτο για μία παράσταση με την ψυχή, τη δύναμη της φωνής και της ερμηνείας τής μιας και μοναδικής, Μαρινέλλας.

Μια παράσταση κορύφωση της σπουδαίας μουσικής διαδρομής της Μαρινέλλας που με την ερμηνεία, το πάθος, την εκφραστικότητά, τη φωνή, το ταλέντο τη θεατρικότητα της, διαρκεί και ενώνει με τη μουσική της ολόκληρες γενιές Ελληνίδων και Ελλήνων.

O χαρακτηρισμός “Μύθος” της δόθηκε τόσο από το κοινό όσο και από τους ειδικούς, λόγω του μεγέθους της καλλιτεχνικής πορείας και της ισχυρής διά δράσης που διατηρεί εδώ και πάνω από 6 δεκαετίες με το κοινό.

Τι λένε όσοι βρέθηκαν στο Ωδείο

«Ευχόμαστε όλα να πάνε καλά. Η συγκίνηση και η ενέργεια του κοινού και η ατμόσφαιρα του χώρου… βλέπεις έναν ζωντανό θρύλο να ερμηνεύει ακαπέλα σε ένα κατάμεστο ιστορικό θέατρο. Όταν καλωσόρισε το κοινό, τολμώ να πω ότι μου φάνηκε λίγο μουδιασμένος, αμήχανος χαιρετισμός», λέει η δημοσιογράφος Σίσσυ Καλλίνη που βρέθηκε στη συναυλία.

«Στο τραγούδι το τρίτο την είδαμε να κοιτάει το μόνιτορ, την είδαμε να είναι λίγο στατική και κάποια στιγμή… Μέχρι την τελευταία στιγμή πριν λιποθυμήσει η ανάσα της ήταν στο τραγούδι, το μικρόφωνο δεν έφυγε από τα χείλη της μέχρι την στιγμή που την εγκαταλείπουν οι δυνάμεις της. Αυτό ήταν το μεγαλειώδες».

Η ίδια συμπληρώνει: «Το ασθενοφόρο άργησε γιατί έγινε πρώτα η ανακοίνωση, αποσυμφορήθηκε το Ωδείο και μετά ήρθε το ασθενοφόρο».

«Κανείς δεν το περίμενε αυτό, ήταν πάρα πολύ ενεργητική, καταπληκτική όπως πάντα και στο φινάλε του τρίτου τραγουδιού, κατέρρευσε», λέει από την πλευρά της η Στέλλα Κονιτοπούλου που και αυτή βρέθηκε στο Ηρώδειο.

«Πάθαμε σοκ όλοι, είχε ‘παγώσει’ όλο το κοινό και δε μιλούσαν, περίμεναν στις θέσεις τους. (…) Εύχομαι περαστικά».

Από την πλευρά του, ο Ποσειδώνας Γιαννόπουλος λέει: «Δεν κατάφερα να κοιμηθώ όλη νύχτα, μιλάμε για έναν τόσο σημαντικό καλλιτέχνη, κάθε πόρος του δέρματός του έλεγε ότι το ιδανικό τέλος είναι να είναι επί σκηνής, όταν όμως το βλέπεις κατά κάποιον τρόπο να τείνει να πάρει σάρκα και οστά, δεν μπορείς να μη συγκλονιστείς. Όλο αυτό το πράγμα με έχει συγκλονίσει πάρα πολύ». «Ευχόμαστε όλοι να έχει καλή έκβαση».

Όπως λέει ο κ. Γιαννόπουλος, η συζήτηση που έγινε τις τελευταίες ημέρες γύρω από τη συναυλία, με την αποχώρηση γνωστού τραγουδιστή, «της κόστισε πάρα πολύ ψυχολογικά».

«Αναγκάστηκε να πάρει κάποιες αποφάσεις γενναία και δυσάρεστα και πιστεύω ότι αυτό ψυχολογικά και όλη αυτή η κουβέντα, έδωσε ακόμα μια επιβάρυνση».

 

Πατήστε για να διαβάσετε τους Όρους χρήσης - Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων