ESPA 2014-2020
phone_forwarded
  • 210 52 21 024Τηλ. Κέντρο
  • 210 26 37 691Υποκατάστημα

επικαιρότητα

Read

ΕΚΚΕΝΩΘΗΚΑΝ ΤΕΣΣΕΡΙΣ ΟΙΚΙΣΜΟΙ

Σκληρή μάχη με τις φλόγες για δεύτερη μέρα στο Ξυλόκαστρο
  • 01 Οκτ 2024
  • επικαιρότητα

Για δεύτερη μέρα χθες μαινόταν η πυρκαγιά στο Ξυλόκαστρο, ενώ εκκενώθηκαν  4 οικισμοί Λαγκαδαίικα, Σπαρτιναίικα, Πελλήνη κι 'Ανω Καλλιθέα. Περίπου μισή ώρα μετά τις τρεις στάλθηκε μήνυμα, μέσω του 112, στους κατοίκους των τεσσάρων περιοχών καλώντας τους να απομακρυνθούν από αυτές και να κατευθυνθούν προς Σοφιανά- Ρέθι Ξυλοκάστρου.

Συγκεκριμένα, το μήνυμα ανάφερε: "Δασική πυρκαγιά στην περιοχή σας. Αν βρίσκεστε στην περιοχή Λαγκαδαίικα, Σπαρτιναίικα, Πελλήνη, 'Ανω Καλλιθέα απομακρυνθείτε προς Σοφιανά - Ρέθι. Ακολουθείτε τις οδηγίες των αρχών".

Λίγες ώρες νωρίτερα, αντίστοιχο μήνυμα εκκένωσης είχαν λάβει και οι κάτοικοι σε Χελυδορέο, Ζάχολη και Πύργο Ξυλοκάστρου.

Συνεχείς αναζωπυρώσεις

Η φωτιά ξέσπασε το πρωί της Κυριακής σε δασική έκταση στα Ροζενά της Κορινθίας, όπου δύο άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους.

Όπως έγινε γνωστό από την Πυροσβεστική, οι άνεμοι κατεύθυναν τη φωτιά ανατολικά από τα Ροζενά, ενώ αναζωπυρώσεις σημειώνονται στις εστίες που βρίσκονται μέσα σε χαράδρες.

Στο σημείο επιχειρούσαν 350 πυροσβέστες με 14 ομάδες δασοκομάντος και 110 οχήματα, εθελοντές και εθελοντικές ομάδες Πολιτικής Προστασίας, καθώς και υδροφόρες και μηχανήματα έργου της Περιφέρειας Πελοποννήσου και του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας, αλλά και δυνάμεις της Δασικής Υπηρεσίας και της Ελληνικής Αστυνομίας. Παράλληλα, ενισχύθηκαν περαιτέρω τα εναέρια μέσα που συνδράμουν. Συγκεκριμένα, από αέρος επιχειρούσαν 12 αεροσκάφη και 12 ελικόπτερα, εκ των οποίων τα δύο για συντονισμό).

Δύο νεκροί από τη φωτιά

Οι δύο άνδρες που έχασαν τη ζωή τους, εντοπίστηκαν νεκροί από ομάδα ΟΠΚΕ σε δασική περιοχή στην Κόρινθο. Την προανάκριση διενεργεί η Πυροσβεστική, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες οι δύο σοροί βρέθηκαν έξω από το χωριό Ελληνικό, πλησίον της κατασκήνωσης Χαρούμενων Αγωνιστών.

Πρόκειται για τους δύο άνδρες, 35 και 40 ετών, που αγνοούνταν από χθες αργά το βράδυ στην ευρύτερη περιοχή των Άνω Πιτσών Κορινθίας. Σύμφωνα με αρμόδιες πηγές, οι δύο άνδρες πήραν τα μηχανάκια τους και κινήθηκαν προς το μαντρί γνωστού τους για να τον βοηθήσουν.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες, πυροσβέστες που τους συνάντησαν στον δρόμο τούς παρότρυναν να απομακρυνθούν, καθώς η πυρκαγιά βρισκόταν σε εξέλιξη.

Πατήστε για να διαβάσετε τους Όρους χρήσης - Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων