ESPA 2014-2020
phone_forwarded
  • 210 52 21 024Τηλ. Κέντρο
  • 210 26 37 691Υποκατάστημα

επικαιρότητα

Read

ΣΤΑΧΤΗ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΣΤΡΕΜΜΑΤΑ

Τρίτη ημέρα «πύρινης κόλασης» στην Κορινθία
  • 02 Οκτ 2024
  • επικαιρότητα

Ενισχύθηκαν οι εναέριες δυνάμεις που επιχειρούν στη φωτιά που καίει για τρίτη ημέρα στην Κορινθία, σε δασική έκταση στα Ροζενά Ξυλοκάστρου.

Οπως έγινε γνωστό από την Πυροσβεστική, οι δυνάμεις αντιμετωπίζουν διάσπαρτες εστίες σε όλη την περίμετρο της πυρκαγιάς, κυρίως προς Ευρωστίνα.

Ισχυρές παραμένουν οι επίγειες δυνάμεις υπό τον φόβο των αναζωπυρώσεων. Ειδικότερα, επιχειρούν 478 πυροσβέστες με 16 ομάδες δασοκομάντος και 154 οχήματα, εθελοντές και εθελοντικές ομάδες Πολιτικής Προστασίας αλλά και υδροφόρες και μηχανήματα έργου της Περιφέρειας Πελοποννήσου και του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Αμυνας, καθώς και δυνάμεις της δασικής Υπηρεσίας και της Ελληνικής Αστυνομίας.

Από αέρος είχαν απογειωθεί 22 εναέρια. Συγκεκριμένα, 14 ελικόπτερα (εκ των οποίων τα 2 για συντονισμό) και 8 αεροσκάφη.

Νωρίς το πρωί αναζωπύρωση σημειώθηκε κοντά στην περιοχή των Σοφιανών. Για τον λόγο αυτόν εστάλη μήνυμα μέσω του «112» προς τους κατοίκους, προκειμένου να εκκενώσουν τον οικισμό και να κατευθυνθούν προς Ρέθι Ξυλοκάστρου.

Λίγο μετά τις 8.00 το πρωί αποκαταστάθηκε η κυκλοφορία των οχημάτων στον αυτοκινητόδρομο Κορίνθου – Πατρών, από το ύψος της Λυκοποριάς έως το Δερβένι, ο οποίος είχε κλείσει από αργά το βράδυ της Δευτέρας λόγω της φωτιάς. Πλέον, η κίνηση όλων των οχημάτων γίνεται κανονικά και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας.

Σημειώνεται ότι στα Ροζενά Κορινθίας και στο πεδίο της πυρκαγιάς μετέβη την δευτέρα ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Βασίλης Κικίλιας. Ο κ. Κικίλιας πραγματοποίησε συντονιστική σύσκεψη στο Κινητό Επιχειρησιακό Κέντρο «Ολυμπος» με τη συμμετοχή εκπροσώπων της Πυροσβεστικής, των Σωμάτων Ασφαλείας, των Ενόπλων Δυνάμεων, ΟΤΑ και όλων των εμπλεκόμενων φορέων.

Πατήστε για να διαβάσετε τους Όρους χρήσης - Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων