ESPA 2014-2020
phone_forwarded
  • 210 52 21 024Τηλ. Κέντρο
  • 210 26 37 691Υποκατάστημα

επικαιρότητα

Ο Νικόλας Φαραντούρης ανακοίνωσε την υποψηφιότητά του για την προεδρία
  • 02 Οκτ 2024
  • επικαιρότητα

Υποψήφιος για την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ είναι και επίσημα ο ευρωβουλευτής του κόμματος, Νικόλας Φαραντούρης, επιβεβαιώνοντας τις σχετικές πληροφορίες.

Ο κ. Φαραντούρης, με βίντεό του στα social media, αναφέρει: "Ξεκινάμε. Με αίσθημα ευθύνης και πίστη στις αξίες και τις αρχές μας, καταθέτω την υποψηφιότητά μου για τη θέση του πρόεδρου του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία".

Δημοσκοπήσεις στον ΣΥΡΙΖΑ

Στην δημοσκόπηση της Palmos Analysis, ο ΣΥΡΙΖΑ συγκεντρώνει ποσοστό 8,7% πίσω από το ΠΑΣΟΚ ( 14.8%) και μια ανάσα μπροστά από το ΚΚΕ ( 7.9%).

Σε ό,τι αφορά τα αμιγώς εσωκομματικά και τους ψηφοφόρους του, όσοι έριξαν ΣΥΡΙΖΑ στην κάλπη το 2023, επιλέγουν τον Σωκράτη Φάμελλο στην πλειονότητά τους αλλά το σκηνικό αλλάζει σε όσους ψήφισαν το κόμμα στις ευρωεκλογές το 2024 και δηλώνουν ότι θα πάνε να ψηφίσουν στην εσωκομματική διαδικασία: Ο Κασσελάκης "παίρνει" κεφάλι με 31% και μάχη στήθος με στήθος δίνουν οι Φάμελλος-Πολάκης (24% και 23%, αντιστοίχως).

Το συντριπτικό ποσοστό των ερωτηθέντων που ανήκουν σε αριστερά- κεντροαριστερά πάντως, δηλώνει μετά βεβαιότητας πως δεν πρόκειται να συμμετάσχει στις εσωκομματικές εκλογές του ΣΥΡΙΖΑ.

Ακόμη πιο δυσοίωνα είναι για τον ΣΥΡΙΖΑ τα ευρήματα στη σφυγμομέτρηση της OPINION poll που γνωστοποιήθηκαν την δευτερα , με τον ΣΥΡΙΖΑ να τερματίζει 5ος ( πίσω από Ν.Δ, ΠΑΣΟΚ, ΚΚΕ και Βελόπουλο).

Διχασμένοι εμφανίζονται οι ψηφοφόροι του ΣΥΡΙΖΑ στην προτίμηση προέδρου: Το 45,9% θέλει ξανά Κασσελάκη στην προεδρία του κόμματος ενώ το 43,8% επιθυμεί άλλον πρόεδρο.

Στην πρόθεση ψήφου, μεταξύ των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ, εν τω μεταξύ, ο Στέφανος Κασσελάκης συγκεντρώνει 43,5%, με δεύτερο τον Σωκράτη Φάμελλο ( 25,8%).

Πατήστε για να διαβάσετε τους Όρους χρήσης - Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων