ESPA 2014-2020
phone_forwarded
  • 210 52 21 024Τηλ. Κέντρο
  • 210 26 37 691Υποκατάστημα

επικαιρότητα

Read

ΙΣΡΑΗΛ

26χρονος φοιτητής ο Έλληνας που σκοτώθηκε στο τρομοκρατικό χτύπημα
  • 03 Οκτ 2024
  • επικαιρότητα

Ένας Έλληνας πολίτης είναι ανάμεσα στα 7 θύματα της τρομοκρατικής επίθεσης σε σταθμό τραμ στο Τελ Αβίβ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, πρόκειται για τον 26χρονο φοιτητή με καταγωγή από τη Θεσσαλονίκη, Ιωνά Καρούση και είναι γιος του πολύ γνωστού νευρολόγου Δημήτρη Καρούση, ο οποίος είναι senior Consulting Neurologist στο Hadassah, Πρόεδρος της Ισραηλινής εταιρείας Νευροανοσολογίας και Διευθυντής του Κέντρου Σκλήρυνσης κατά πλάκας στα Ιεροσόλυμα.

Την είδηση έκανε γνωστή το ΥΠΕΞ με ανακοίνωσή του, όπου εξέφραζε συλληπητήριά του στους οικείους του.

"Καταδικάζουμε απερίφραστα τη χθεσινή τρομοκρατική επίθεση στην περιοχή Γιάφα του Τελ Αβίβ. Ανακοινώνουμε με βαθύτατη θλίψη ότι μεταξύ των θυμάτων της επίθεσης είναι ένας Έλληνας πολίτης, κάτοικος Ιεροσολύμων. Εκφράζουμε τα ειλικρινή μας συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους οικείους του θύματος" αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Ανακοίνωση εξέδωσε και η Πρεσβεία του Ισραήλ στην Ελλάδα, η οποία εξέφρασε τη συμπαράστασή της στην οικογένεια του θύματος.

"Συμμεριζόμαστε τη θλίψη της οικογένειας του Έλληνα πολίτη, θύματος της απεχθούς αδιάκριτης τρομοκρατίας, που δολοφονήθηκε χθες βράδυ στη Γιάφο από Παλαιστίνιους τρομοκράτες" αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Στους 7 οι νεκροί από τη χθεσινή επίθεση στο Τελ Αβίβ

Ο απολογισμός από τη χθεσινή επίθεση δύο Παλαιστίνιων σε σταθμό τραμ στο Τελ Αβίβ αυξήθηκε σε επτά νεκρούς στη διάρκεια της νύκτας, μετά την ανακοίνωση του θανάτου ενός από τους τραυματίες, ανακοίνωσε η ισραηλινή αστυνομία.

" Ο τραυματίας έφτασε (στα επείγοντα) σε κρίσιμη κατάσταση (...) και αφού έδωσαν μάχη για να τον σώσουν, οι γιατροί διαπίστωσαν τον θάνατό του”, επεσήμανε το νοσοκομείο Ισιλόφ του Τελ Αβίβ.

Προηγουμένως η αστυνομία είχε ανακοινώσει ότι έξι άνθρωποι σκοτώθηκαν και εννέα άλλοι τραυματίστηκαν σε επίθεση με αυτόματο όπλο και αιχμηρό όπλο την οποία εξαπέλυσαν " δύο τρομοκράτες”, οι οποίοι " εξουδετερώθηκαν” από περαστικούς που έκαναν χρήση των προσωπικών τους όπλων.

Τα ισραηλινά μέσα ενημέρωσης μετέδωσαν σήμερα το πρωί ότι πέντε από τους νεκρούς είναι ο 42χρονος Ilya Nozadze, η 24χρονη Revital Bronstein, η 33χρονη Inbar Segev Vigdar, η 40χρονη Nadia Sokolenko και η 30χρονη Shahar Goldman. Λίγη ώρες αργότερα επιβεβαιώθηκε και η ταυτότητα του 26χρονου Έλληνα υπηκόου.

Η επίθεση σημειώθηκε κοντά στη στάση του μετρό Σντερότ- Ιερουσαλήμ, στη συνοικία της Γιάφα.

Οι δύο δράστες άνοιξαν πυρ μέσα στον συρμό προτού κατέβουν από αυτόν και συνεχίσουν πεζή να πυροβολούν στη λεωφόρο Ιερουσαλήμ, σύμφωνα με την αστυνομία.

Ο ένας από τους δύο δράστες έπεσε νεκρός επιτόπου και ο άλλος τραυματίστηκε και διακομίστηκε σε νοσοκομείο σε σοβαρή κατάσταση.

Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία της έρευνας, οι δύο άνδρες είναι Παλαιστίνιοι με καταγωγή από την κατεχόμενη Δυτική Όχθη.

Μέχρι στιγμής καμία οργάνωση δεν έχει αναλάβει την ευθύνη για την επίθεση, η οποία σημειώθηκε λίγο μετά τις 19:00 (τοπική ώρα και ώρα Ελλάδας).

Πατήστε για να διαβάσετε τους Όρους χρήσης - Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων