ESPA 2014-2020
phone_forwarded
  • 210 52 21 024Τηλ. Κέντρο
  • 210 26 37 691Υποκατάστημα

επικαιρότητα

Read

Η ΑΠΕΡΓΙΑ ΘΑ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΕΙ ΚΑΝΟΝΙΚΑ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΗ ΔΟΕ

Παράνομη κρίθηκε η απεργία των δασκάλων
  • 23 Οκτ 2024
  • επικαιρότητα

Παράνομη κρίθηκε από το Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών η 24ωρη απεργία των δασκάλων που προκήρυξε η ΔΟΕ για σήμερα Τετάρτη 23 Οκτωβρίου 2024.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών δικαίωσε το υπουργείο Παιδείας, που είχε προσφύγει σε αυτό, απαγορεύοντας στη ΔΟΕ την πραγματοποίηση της απεργίας, ενώ για κάθε παράβαση της απόφασης υπάρχει απειλή χρηματικής ποινής 3.000 ευρώ.

Η απεργία είχε προκηρυχθεί για σήμερα  και αφορούσε δασκάλους και νηπιαγωγούς. Η ΔΟΕ ζητά μεταξύ άλλων αυξήσεις μισθών, κατάργηση της αξιολόγησης, μείωση του αριθμού των μαθητών ανά τμήμα σε 15 για νηπιαγωγείο και Α’, Β’ δημοτικού και 20 στις μεγαλύτερες τάξεις και βελτίωση των κτιριακών υποδομών στις σχολικές μονάδες.

Η απεργία θα πραγματοποιηθεί κανονικά σύμφωνα με τη ΔΟΕ

Η ΔΟΕ σε ανακοίνωσή της τονίζει ότι παρά την απόφαση της δικαιοσύνης, η 24ωρη απεργία και οι περισσότερες από 50 συγκεντρώσεις που έχουν προγραμματιστεί σε όλη τη χώρα θα διεξαχθούν κανονικά. Στην ανακοίνωση της Ομοσπονδίας, σημειώνεται πως η αγωγή των Υπουργείων Παιδείας και Οικονομικών εκδικάστηκε με τη διαδικασία του κατεπείγοντος, ενώ κατηγορεί τα υπουργεία ότι αντί να λύσουν τα προβλήματα στην εκπαίδευση, προσπαθούν να καταπνίξουν τις φωνές αντίστασης και διεκδίκησης.

Οι εκπαιδευτικοί, σύμφωνα με τη ΔΟΕ, παραμένουν στην πρώτη γραμμή του αγώνα για τα δικαιώματά τους, καθώς και για την προάσπιση της δημόσιας εκπαίδευσης.

 

Πατήστε για να διαβάσετε τους Όρους χρήσης - Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων