- 05 Νοε 2025
- επικαιρότητα
Τη δύναμη, την αντοχή τους, αλλά και το ομαδικό τους πνεύμα δοκίμασαν οι μαθητές του 11ου Γυμνασσίου Νίκαιας που γνώρισαν από κοντά και δοκιμάστηκαν στο άθλημα της διελκυστίνδας.
Συγκεκριμένα, οι μαθητές και οι μαθήτριες είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν από κοντά το άθλημα της διελκυστίνδας, μέσα από μια βιωματική δράση που πραγματοποιήθηκε στον προαύλιο χώρο του σχολείου, στο πλαίσιο του προγράμματος γνωριμίας μαθητών με αθλήματα του Υπουργείου Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού.
Κατά τη διάρκεια του αγώνα, οι μαθητές συμμετείχαν ενεργά, γνώρισαν τους βασικούς κανόνες του αθλήματος, συνεργάστηκαν σε ομάδες και ανακάλυψαν τη χαρά της προσπάθειας και της ομαδικότητας που χαρακτηρίζει τη διελκυστίνδα.
Ο Δήμαρχος Νίκαιας-Αγ.Ι. Ρέντη Κωνσταντίνος Μαραγκάκης που πήρε μέρος στη δράση δήλωσε χαρακτηριστικά:
«Ο αθλητισμός αποτελεί σχολείο ζωής για τα παιδιά μας. Μέσα από δράσεις όπως η σημερινή, οι μαθητές γνωρίζουν νέα αθλήματα, μαθαίνουν να συνεργάζονται, να σέβονται τον συναθλητή και να χαίρονται τη συμμετοχή. Ο Δήμος μας είναι πάντα ανοιχτός και υποστηρικτικός σε τέτοιες πρωτοβουλίες που καλλιεργούν το πνεύμα του ευ αγωνίζεσθαι και τη χαρά του αθλητισμού. Συγχαίρω το Υπουργείο Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού και την Ελληνική Ομοσπονδία Διελκυστίνδας για την πρωτοβουλία τους και ευχαριστώ θερμά τους εκπαιδευτικούς και τους μαθητές για την ενεργή συμμετοχή τους.»
Να σημειωθεί ότι η Διελκυστίνδα έχει αρχαίες ρίζες και εμφανίστηκε στην Ελλάδα τον 5ο αιωνα π.Χ ως αγώνισμα δύναμης. Ως άθλημα μοριοδοτείται για την εισαγωγή των μαθητών σε ΑΕΙ/ΤΕΙ.



