- 31 Δεκ 2025
- επικαιρότητα
Πιστός στην τήρηση της παράδοσης στήριξης της τέχνης και των εκφραστών της, ο δήμος Βύρωνα διοργάνωσε για μία ακόμη φορά την τελετή απονομής των βραβείων του 11ου Πανελλήνιου Διαγωνισμού Λογοτεχνικής Έκφρασης Εφήβων και Νέων και την παρουσίαση του βιβλίου «Λίγο πριν το Φως».
Η εκδήλωση απονομής των βραβείων πραγματοποιήθηκε την Δευτέρα 29 Δεκεμβρίου, στην Αίθουσα «Αντώνης Τρίτσης» του Δήμου Αθηναίων.
Επίσης, στον ίδιο χώρο έγινε και η επίσημη παρουσίαση του βιβλίου «Λίγο πριν το Φως», που περιλαμβάνει τα βραβευμένα και διακριθέντα έργα του διαγωνισμού, καθώς και αφιέρωμα στον Λόρδο Βύρωνα, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων για τα 200 χρόνια από τον θάνατό του.
Στο πλαίσιο της εκδήλωσης, τιμήθηκαν οι νέοι δημιουργοί στις κατηγορίες Πεζό Κείμενο και Ποίημα, καθώς και όσοι συνέβαλαν στη συλλογική έκδοση του βιβλίου από τον 10ο Λογοτεχνικό Διαγωνισμό, των οποίων τα έργα κρίθηκε ότι άξιζαν να συμπεριληφθούν στο βιβλίο.
Επίσης, απονεμήθηκαν Τιμητικά Βραβεία σε εκπαιδευτικούς που στήριξαν και ενέπνευσαν τους μαθητές τους:
Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν και συμμετείχαν ενεργά στις απονομές :
Ο Δήμαρχος Βύρωνα, Αλέξης Σωτηρόπουλος, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, Νεκτάριος Αποστολάκης, εκ μέρους της κοινοβουλευτικής ομάδας «Ελληνική Λύση – Κυριάκος Βελόπουλος», ο πολιτευτής Νοτίου Τομέα Αθηνών Κωνσταντίνος Ευφραιμίδης, καθώς και εκπρόσωποι της διοίκησης και παρατάξεων του δήμου.
Ο Αλέξης Σωτηρόπουλος, αναφέρθηκε σε πολλά σημεία του βιβλίου, υπογραμμίζοντας τη σημασία της δημιουργικής έκφρασης των νέων και τη συμβολή του θεσμού στη λογοτεχνική τους καλλιέργεια.



