ESPA 2014-2020
phone_forwarded
  • 210 52 21 024Τηλ. Κέντρο
  • 210 26 37 691Υποκατάστημα

διεθνή

Read

ΑΠΟ ΤΙΣ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΙΚΕΣ ΠΛΗΜΜΥΡΕΣ 5 ΝΕΚΡΟΙ ΚΑΙ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 5.000 ΕΚΤΟΠΙΣΜΕΝΟΙ

Η Ιταλία «πνίγεται»
  • 18 Μάι 2023
  • διεθνή

Μεγάλες βροχοπτώσεις πλήττουν την ευρύτερη περιοχή μεταξύ της Ρομάνια και της περιφέρειας Μάρκε στην Ιταλία, όπου σήμανε κόκκινος συναγερμός από το βράδυ της Δευτέρας.

Ο μέχρι στιγμής απολογισμός είναι 5 νεκροί και αδιευκρίνιστος αριθμός αγνοουμένων. Σημειώνονται διάφορες κατολισθήσεις και υπερχειλίσεις σε περισσότερους από 12 ποταμούς και χειμάρρους κοντά σε κατοικημένες περιοχές, με αποτέλεσμα να έχουν εκτοπιστεί περίπου 5.000 άτομα από τις εστίες τους, συχνά με φουσκωτές λέμβους ή ακόμη και με ελικόπτερα.

Τα σχολεία σε πολλές περιοχές παρέμειναν κλειστά, και σημειώνεται πλήθος αποκλεισμένων δρόμων και σιδηροδρομικών γραμμών, με μεγάλες ζημιές και στην Αδριατική ακτή, που είχε ως αποτέλεσμα την επέμβαση των Αρχών αλλά και εθελοντών.

Πρόκειται για τη δεύτερη θεομηνία στην ευρύτερη περιοχή της Ρομάνια μέσα σε διάστημα μόλις 2 εβδομάδων, η πρώτη εκ των οποίων ήδη είχε αφήσει στο πέρασμά της 2 νεκρούς και εκτεταμένες ζημιές.

Σημειώνεται επίσης πως σε κεντρική περιοχή της Μπολόνια, ο χείμαρρος Ραβόνε υπερχείλισε, πλημμυρίζοντας τα γνωστά πόρτιτσι της πόλης, ενώ οι Αρχές κάνουν έκκληση στον πληθυσμό να μεταβεί στους πάνω ορόφους των κτιρίων.

Σύμφωνα με τα Ιταλικά ΜΜΕ έπεσαν μέχρι στιγμής 130 χιλιοστά βροχής, μια τεράστια ποσότητα πόσο μάλλον ύστερα από μια πολύμηνη ξηρασία.

Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός πως το φράγμα Ριντράκολι στην επαρχία Φορλ - Τσεζένα υπερχείλισε από την μεγάλη ποσότητα βροχής που έπεσε μέσα σε λίγες ώρες, παρόλο που η τεχνητή λεκάνη είχε ήδη εν μέρει εκκενωθεί προληπτικά.

Πατήστε για να διαβάσετε τους Όρους χρήσης - Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων