ESPA 2014-2020
phone_forwarded
  • 210 52 21 024Τηλ. Κέντρο
  • 210 26 37 691Υποκατάστημα

διεθνή

Read

«ΘΑ ΣΤΕΙΛΩ ΠΙΣΩ ΤΟΥΣ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ»

Ο Κιλιτσντάρογλου «κλείνει το μάτι» στους ψηφοφόρους του Ογάν
  • 19 Μάι 2023
  • διεθνή

Ο Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου ανεβάζει τους τόνους για τα θέματα των προσφύγων και της τρομοκρατίας απευθυνόμενος στους εθνικιστές ψηφοφόρος εν όψει του β' γύρου των προεδρικών εκλογών στην Τουρκία.

«Δεν έχω καθίσει στο τραπέζι με τις τρομοκρατικές οργανώσεις και δεν θα το κάνω ποτέ (...) θα στείλω πίσω όλους τους πρόσφυγες μόλις αναλάβω την εξουσία», δήλωσε ο υποψήφιος της συμμαχίας της αντιπολίτευσης στην Άγκυρα, κατά την πρώτη δημόσια ομιλία του μετά τον α' γύρο των εκλογών στις 14 Μαΐου. Τους τελευταίους μήνες ο Κιλιτσντάρογλου έλεγε ότι σε περίπτωση νίκης θα φρόντιζε για τον επαναπατρισμό των προσφύγων κατά την πρώτη του διετία στην ηγεσία της Τουρκίας.

Τα λόγια του, σε ασυνήθιστα δριμύ τόνο, φαίνεται να απευθύνονται προς τα 2,8 εκατομμύρια των ψηφοφόρων που κατά τον πρώτο γύρο των εκλογών ψήφισαν τον υπερεθνικιστή Σινάν Ογάν, που συγκέντρωσε το 5,2% των ψήφων.

Ποιον θα στηρίξει ο Ογάν

Σύμφωνα με τον τουρκικό Τύπο, ο Σινάν Ογάν συναντήθηκε με τον έναν από τους έξι ηγέτες της συμμαχίας της αντιπολίτευσης και είναι πιθανόν να συναντηθεί και με τον Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου.

Ο Ογάν αναμένεται να δώσει κατεύθυνση ψήφου προς τον έναν ή τον άλλο υποψήφιο των προεδρικών εκλογών, αλλά δεν είναι βέβαιο ότι η οδηγία του θα εφαρμοσθεί μαζικά από τους ψηφοφόρους του.

Η προεκλογική εκστρατεία του υπερεθνικιστή υποψηφίου επικεντρώθηκε στην ανάγκη απέλασης των 4 εκατομμυρίων προσφύγων που βρίσκονται στο τουρκικό έδαφος και είναι σύροι πρόσφυγες κατά το 90%.

 

Πατήστε για να διαβάσετε τους Όρους χρήσης - Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων