ESPA 2014-2020
phone_forwarded
  • 210 52 21 024Τηλ. Κέντρο
  • 210 26 37 691Υποκατάστημα

διεθνή

Read

ΜΑΙΚΛ ΜΑΚΟΛ

Η Ελλάδα αξίζει τα F-35 και όχι ο «δικτάτορας» Ερντογάν
  • 26 Μάι 2023
  • διεθνή

Μετά τον γερουσιαστή Ρόμπερτ Μενέντεζ, που έλαβε, όπως είπε, διαβεβαιώσεις από τον υπουργό Εξωτερικών Μπλίνκεν ότι η κυβέρνηση Μπάιντεν δεν θα παρακάμψει το βέτο της Γερουσίας για τα τουρκικά F-16, μπλόκο στα εξοπλιστικά σχέδια της Τουρκίας έβαλε και ο Ρεπουμπλικανός βουλευτής του Τέξας, Μακόλ.

Ο πρόεδρος της Επιτροπής Διεθνών Υποθέσεων της αμερικανικής Γερουσίας, Μάικλ Μακόλ, κατά τη διάρκεια του 38ου συνεδρίου που διοργανώνει η Παγκόσμια Συντονιστική Επιτροπή Κυπριακού Αγώνα (ΠΣΕΚΑ) στην Ουάσιγκτον, επιβεβαίωσε ότι έχει βάλει την υπογραφή του για να πάρει η Ελλάδα τα F-35, καθώς είναι ένας ισχυρός σύμμαχος που τηρεί τις υποχρεώσεις απέναντι στις ΗΠΑ και στους συμμάχους, όπως είπε.

Αναφέρθηκε επίσης στους λόγους που τον οδήγησαν να είναι αντίθετος στην απόκτηση των μαχητικών F-35 από την Τουρκία, χαρακτηρίζοντας «δικτάτορα» τον Ερντογάν.

Εξηγώντας το σκεπτικό της απόφασης του, ο Μακόλ ανάφερε: «γιατί να θέλετε να αγοράσετε στρατιωτικό εξοπλισμό από τη Ρωσία; Γιατί αγοράσατε τους S-400; Υπογράφω σε όλες τις αμυντικές πωλήσεις στο εξωτερικό και ο Έντ Ρόις (ο πρώην πρόεδρος της Επιτροπής Διεθνών Υποθέσεων της Βουλής) έκανε το ίδιο. Γιατί αγοράσατε τους ρωσικούς S-400; Και την ίδια στιγμή θέλουν να τους πουλήσουμε τα F-35. Δεν μπορούμε να το κάνουμε γιατί μέσω των S-400 θα μεταφερθεί τεχνολογία των F-35. Είναι ακόμα μέσα στο κουτί μας λένε. Απάντησα, στείλτε το κουτί στην Ουκρανία και μετά θα μιλήσουμε. Αυτό φυσικά είναι ένα ψέμα. Δεν βρίσκονται μέσα στο κουτί και όλοι το ξέρουν. Και για αυτό υπέγραψα την πώληση των F-35 στην Ελλάδα, γιατί η Ελλάδα τα αξίζει».

 

Πατήστε για να διαβάσετε τους Όρους χρήσης - Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων