ESPA 2014-2020
phone_forwarded
  • 210 52 21 024Τηλ. Κέντρο
  • 210 26 37 691Υποκατάστημα

διεθνή

Για ποιους λόγους το Ισραήλ καθυστερεί τη χερσαία εισβολή στη Γάζα
  • 26 Οκτ 2023
  • διεθνή

Στην ισραηλινή χερσαία εισβολή στη Γάζα αναφέρεται το Sky News , η οποία έχει καθυστερήσει, παρά το γεγονός ότι για περισσότερες από δύο εβδομάδες ο ισραηλινός στρατός δηλώνει έτοιμος να πραγματοποιήσει την επίθεση στη Λωρίδα της Γάζας.

Γράφει λοιπόν το Sky News:

«Το διακύβευμα δεν θα μπορούσε να είναι μεγαλύτερο, με τον υπουργό Εξωτερικών της Τουρκίας να προειδοποιεί σήμερα ότι μια τέτοια επιχείρηση θα ξεκινούσε μία σφαγή.

Ισραηλινά τανκς και στρατιώτες παραμένουν έτοιμοι στα σύνορα, αφού ο πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου σχημάτισε πολεμικό υπουργικό συμβούλιο και κάλεσε εκατοντάδες χιλιάδες εφέδρους του Ισραηλινού Στρατού.

Ο κόσμος περιμένει την επόμενη κίνηση του Ισραήλ. Ωστόσο, γιατί δεν έχει έρθει ακόμα;

Οι αρχηγοί πολιτικής και ασφάλειας που παίρνουν την απόφαση να επιτεθούν γνωρίζουν ότι μπορεί να γράφουν «το τελευταίο τους κεφάλαιο στη δημόσια ζωή», είπε ο ειδικός στη Μέση Ανατολή Ρόμπερτ Σατλόφ στο δίκτυο συνεργατών του Sky NBC.

Πολλοί φέρουν κάποια ευθύνη για αποτυχίες ασφαλείας που οδήγησαν στη θανατηφόρα επίθεση της Χαμάς στις 7 Οκτωβρίου και γνωρίζουν ότι οι έρευνες θα ακολουθήσουν αυτή τη σύγκρουση, δήλωσε ο Χάουαρντ Μπέρκοβιτς, του Ινστιτούτου Μελετών Εγγύς Ανατολής της Ουάσιγκτον.

Περίπου 220 όμηροι παραμένουν αιχμάλωτοι στη Γάζα, που πιστεύεται ότι είναι κρυμμένοι σε ένα δίκτυο υπόγειων σηράγγων.

Οι αξιωματούχοι θα βρίσκονται υπό πίεση να σώσουν όσους περισσότερους μπορούν πριν από οποιαδήποτε επίθεση, με πηγές στην κυβέρνηση Μπάιντεν να λένε ότι οι ΗΠΑ υποστηρίζουν καθυστερήσεις σε αυτή τη βάση.

Πατήστε για να διαβάσετε τους Όρους χρήσης - Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων