ESPA 2014-2020
phone_forwarded
  • 210 52 21 024Τηλ. Κέντρο
  • 210 26 37 691Υποκατάστημα

διεθνή

Χτύπημα της Ουκρανίας στα μετοπισθεν της Ρωσίας
  • 03 Απρ 2024
  • διεθνή

Επίθεση με μη επανδρωμένα αεροσκάφη εναντίον βιομηχανικής ζώνης σε ρωσικό έδαφος, στη Δημοκρατία του Ταταρστάν, περισσότερα από 1.100 χιλιόμετρα από τα σύνορα της Ρωσίας με την Ουκρανία, εξαπέλυσαν οι ουκρανικές δυνάμεις.

Σύμφωνα με πηγές στο Κίεβο, στόχος ήταν εργοστάσιο συναρμολόγησης των ιρανικών drone τύπου «Σαχίντ», που χρησιμοποιεί ο ρωσικός στρατός και ως αποτέλεσμα της επίθεσης προκλήθηκαν σημαντικές ζημιές στις εγκαταστάσεις.

Ένα drone εξουδετερώθηκε την ώρα που ετοιμαζόταν να εξαπολύσει επίθεση εναντίον διυλιστηρίου στην πόλη Νιζνεκάμσκ, στη Δημοκρατία του Ταταρστάν μετέδωσε το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων TASS, επικαλούμενο τον δήμαρχο της πόλης. Σύμφωνα με αυτόν, δεν υπάρχουν θύματα ή ζημιές.

«Επίθεση με drones εξαπολύθηκε χθες εναντίον εργοστασίων του Ταταρστάν που βρίσκονται στις πόλεις Γελαμπούγκα και Νιζνεκάμσκ», επεσήμανε νωρίτερα το γραφείο Τύπου του επικεφαλής της Δημοκρατίας του Ταταρστάν Ρουστάμ Μινιχανόφ σε ανακοίνωσή του στο Telegram.

Από την επίθεση «δεν προκλήθηκαν σοβαρές ζημιές», πρόσθετε η ανακοίνωση, εξηγώντας ότι δεν έχει διακοπεί η λειτουργία των εργοστασίων, χωρίς να διευκρινίζει ποια ακριβώς επλήγησαν. «Στη Γελαμπούγκα δυστυχώς υπάρχουν τραυματίες», τόνισε η ίδια πηγή.

Το 2006 δημιουργήθηκε η ειδική οικονομική ζώνη Alabuga, όπου υπάρχουν δεκάδες εργοστάσια και εταιρείες, που ειδικεύονται κυρίως στην παραγωγή χημικών προϊόντων, στην επεξεργασία μετάλλων και στις μηχανικές κατασκευές, και η οποία βρίσκεται μερικά χιλιόμετρα από την πόλη Γελαμπούγκα.

Δύο drones έπληξαν κοιτώνα εργατών τα ξημερώματα της Τρίτης προκαλώντας τον τραυματισμό δύο ανθρώπων, διευκρίνισε το γραφείο Τύπου της ειδικής οικονομικής ζώνης.

Το πρακτορείο TASS, επικαλούμενο την υπηρεσία αντιμετώπισης εκτάκτων καταστάσεων, μετέδωσε ότι οι τραυματίες είναι έξι.

Πατήστε για να διαβάσετε τους Όρους χρήσης - Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων