ESPA 2014-2020
phone_forwarded
  • 210 52 21 024Τηλ. Κέντρο
  • 210 26 37 691Υποκατάστημα

διεθνή

Read

ΤΑ ΚΟΜΜΑΤΑ ΚΑΙ ΤΑ ΟΝΟΜΑΤΑ

Κατατέθηκαν οι υποψηφιότητες στην Κύπρο για τις Ευρωεκλογές
  • 25 Απρ 2024
  • διεθνή

Τις υποψηφιότητές τους για τις ευρωεκλογές 2024 κατέθεσαν χθες  τα κυπριακά κόμματα στον Γενικό Έφορο Εκλογών, σηματοδοτώντας την επίσημη έναρξη της προεκλογικής περιόδου.

Η προθεσμία εντάσεων λήγει 24 ώρες μετά το πέρας της διαδικασίας, ενώ επόμενο βήμα είναι η εκτύπωση των ψηφοδελτίων.

Οι ευρωεκλογές γίνονται κάθε πέντε χρόνια. Οι τελευταίες ευρωπαϊκές εκλογές έγιναν τον Μάιο του 2019 και στην Κύπρο θα διεξαχθούν στις 9 Ιουνίου.

Η Κύπρος εκλέγει 6 ευρωβουλευτές (δείτε εδώ πόσους ευρωβουλευτές εκλέγει κάθε χώρα).

Όλα τα κόμματα και οι υποψήφιοι από την Κύπρο

Ακολουθούν όλα τα κόμματα από την Κύπρο που κατέθεσσαν υποψηφιότητα για τις Ευρωεκλογές 2024 μαζί με τα ονόματα των υποψηφίων τους.

Κίνημα Οικολόγων-Συνεργασία Πολιτών

Υποψήφιοι του Κινήματος Οικολόγων είναι ο Τουρκοκύπριος Όζ Καραχάν («Ένωση Κυπρίων»), ο πρώην αντιδήμαρχος Λάρνακας από την «Αιχμή» Πέτρος Χριστοδούλου, ο αναπληρωτής πρόεδρος του Κινήματος Άλκης Παπής, η αντιπρόεδρος του Κινήματος Μαρία Κολά, ο βουλευτής Σταύρος Παπαδούρης και η Βάσω Πελεγκάρη, μέλος της κεντρικής επιτροπής του Κινήματος.

ΑΚΕΛ - Αριστερά - Κοινωνική Συμμαχία

Την ευρωλίστα του ΑΚΕΛ απαρτίζουν οι ευρωβουλευτές Γιώργος Γεωργίου και Νιαζί Κιζίλγιουρεκ, η οικονομολόγος και πρώην βουλευτής Άννα Θεολόγου, η διεθνολόγος και τομεάρχης Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του κόμματος Σταύρη Καλοψιδιώτη, ο δήμαρχος Δερύνειας Άντρος Καραγιάννης και η ηθοποιός Μέλανη Στέλιου.

Γιώργος Γεωργίου, φιλόλογος, Ευρωβουλευτής, Άννα Θεολόγου, οικονομολόγος, πρώην Βουλευτής, Σταύρη Καλοψιδιώτη, νομικός- διεθνολόγος, επικεφαλής Τομέα Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων ΑΚΕΛ, Άντρος Καραγιάννης, φιλόλογος αγγλικής και γερμανικής γλώσσας, Δήμαρχος Δερύνειας, Νιαζί Κιζίλγιουρεκ, ακαδημαϊκός, Ευρωβουλευτής και Μέλανη Στέλιου, ηθοποιός, τηλεοπτική παραγωγός, παρουσιάστρια.

Ενεργοί Πολίτες - Κίνημα Ενωμένων Κυπρίων Κυνηγών

Με τους Ενεργούς Πολίτες υποψήφιοι είναι ο πρόεδρος Νικόλας Προδρόμου, ο Δμίτρι Απραξίν, ο Αδάμος Βραχίμη, ο Λευτέρης Θεοδώρου, η Γεωργία Κωνσταντινίδου και ο Παναγιώτης Πιλάλη.

Κίνημα Εθνική Δράσις

Υποψήφιοι με το Κίνημα είναι ο πρόεδρος Γιώργος Νικολάου, ο Πάνος Παναγής, ο Στάθης Παφίτης, ο Κωνσταντίνος Τσαγγαρίδης και ο Χαράλαμπος Ττάκκας.

Ανδρόνικος Ζερβίδης

Υποψήφιος στις προεδρικές του 2023, ο Ανδρόνικος Ζερβίδης κατέθεσε ανεξάρτητη μεμονωμένη υποψηφιότητα και για τις ευρωεκλογές.

Ενιαία Δημοκρατική Ένωση Κέντρου

Υποψήφιοι είναι οι Νίκος Αναστασίου, Ανδρέας Αποστόλου, Παντελίτσα Γιόκκα, Βίβιαν Κανάρη, Ηλίας Μυριάνθους και Νικόλας Φιλίππου.

Δημοκρατικό Κόμμα

Υποψήφιοι ευρωβουλευτές με το Δημοκρατικό Κόμμα είναι ο ευρωβουλευτής Κώστας Μαυρίδης, η πρώην ευρωβουλευτής, βουλευτής και ιατρός Ελένη Θεοχάρους, ο καθηγητής Μοριακής Ιολογίας του Πανεπιστημίου Κύπρου Λεόντιος Κωστρίκης, η έπαρχος Πάφου και αναπληρώτρια Κοσμήτορας της Σχολής Θετικής και Εφαρμοσμένων Επιστημών Μαίρη Λάμπρου, ο βουλευτής Χρύσης Παντελίδης και η διευθύντρια του Γραφείου Τύπου του ΔΗΚΟ Κατερίνα Χριστοφίδου.

Volt

Στο ευρωψηφοδέλτιο του Volt συμμετέχουν η Σοφία Βασιλείου, η Λύσια Δημητρίου, ο Μακάριος Δρουσιώτης, ο Χουλουσί Κιλίμ, ο Νικόλας-Ιορδάνης Κυριάκου και η Ανδρομάχη Σοφοκλέους.

Νίκη

Ο Ανδρέας Νικολάου είναι ο μοναδικός υποψήφιος του κόμματο «Νίκη».

ΕΛΑΜ

Υποψήφιοι ευρωβουλευτές με το ΕΛΑΜ είναι οι Λίνος Ιωάννης, Παύλος Ιωάννου, Γεάδης Γεάδη, Πόλυς Αναγυριάτης και Μάριος Πελεκάνος.

Δημοκρατική Παράταξη - Συνεργασία Δημοκρατικών Δυνάμεων

Υποψήφιοι με την ΔΗΠΑ είναι οι Θέμις Ανθοπούλου, Μάριος Ελευθερίου, Μαρίνος Κλεάνθους, Παντελής Ποιητής, Αλέκος Τρυφωνίδης και Μάριος Χαραλαμπίδης.

Κόμμα για τα Ζώα

Υποψήφιος με το Κόμμα για τα Ζώα είναι ο Κυριάκος Κυριάκου.

Φειδίας Παναγιώτου

Ο Φειδίας Παναγιώτου κατέβαινει ανεξάρτητα ως υποψήφιος.

Δημοκρατικός Συναγερμός

Το ευρωψηφοδέλτιο του ΔΗΣΥ απαρτίζουν οι ευρωβουλευτές Ελένη Σταύρου και Λουκάς Φουρλάς, καθώς και η αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Φόρουμ Νεολαίας Χριστιάνα Ξενοφώντος, ο πρώην υπουργός Υγείας Μιχάλης Χατζηπαντέλας, ο πρώην υπουργός Οικονομικών Κωνσταντίνος Πετρίδης και ο πρόεδρος του Παγκύπριου Συνδέσμου Διευθυντών Ξενοδοχείων Χρίστος Αγγελίδης.

Πατήστε για να διαβάσετε τους Όρους χρήσης - Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων