ESPA 2014-2020
phone_forwarded
  • 210 52 21 024Τηλ. Κέντρο
  • 210 26 37 691Υποκατάστημα

διεθνή

Read

ΓΙΑ «ΑΝΟΥΣΙΕΣ» ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΕΙΣ ΜΙΛΑΕΙ ΤΟ ΙΣΡΑΗΛ

Η Χαμάς αποδέχθηκε την πρόταση κατάπαυση πυρός του ΟΗΕ
  • 12 Ιουν 2024
  • διεθνή

Η Χαμάς αποδέχεται την απόφαση του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ για κατάπαυση του πυρός στην Γάζα και είναι έτοιμη να διαπραγματευθεί τις λεπτομέρειες εφαρμογής.

Αυτό δήλωσε χθες ο Σάμι Αμπού Ζούχρι, στέλεχος της ισλαμιστικής οργάνωσης στο Reuters, προσθέτοντας ότι εναπόκειται στην Ουάσιγκτον να διασφαλίσει ότι το Ισραήλ θα την τηρήσει.

Η Χαμάς αποδέχεται την απόφαση του Συμβουλίου Ασφαλείας για την κατάπαυση του πυρός, την απόσυρση των ισραηλινών δυνάμεων και την ανταλλαγή ομήρων και παλαιστινίων κρατουμένων, διευκρίνισε.

Σε άλλο μήκος κύματος το Τελ Αβίβ

Ο υπουργός Εξωτερικών των Ηνωμένων Πολιτειών Άντονι Μπλίνκεν, που πραγματοποιεί νέα περιοδεία στην περιοχή για να προωθήσει το σχέδιο εκεχειρίας, δήλωσε από το Τελ Αβίβ ότι ο ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου του επανέλαβε «την δέσμευσή του» για την κατάπαυση του πυρός στην Λωρίδα της Γάζας, ενώ χαρακτήρισε «ενθαρρυντικό μήνυμα» την ανακοίνωση της Χαμάς υπέρ της απόφασης του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ.

Παράλληλα, ο υπουργός Εξωτερικών δήλωσε ότι οι συζητήσεις για το μέλλον της Γάζας μετά την εφαρμογή κατάπαυσης του πυρός θα συνεχισθούν σήμερα και τις επόμενες ημέρες.

«Είναι σημαντικό να έχουμε τα σχέδια αυτά», είπε.

Την ίδια ώρα, η εκπρόσωπος του Ισραήλ στα Ηνωμένα Έθνη, Reut Shapir Ben-Naftali, δήλωσε χθες Δευτέρα ότι η χώρα της θα συνεχίσει την επιχείρησή της στη Γάζα και δεν θα συμμετάσχει σε «ανούσιες» διαπραγματεύσεις με το κίνημα της Χαμάς.

Πατήστε για να διαβάσετε τους Όρους χρήσης - Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων