ESPA 2014-2020
phone_forwarded
  • 210 52 21 024Τηλ. Κέντρο
  • 210 26 37 691Υποκατάστημα

διεθνή

Read

ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΤΗ ΓΑΛΛΙΑ

«Αόρατο» το μανιφέστο Λεπέν για την έξοδο από το ΝΑΤΟ και τη συμφωνία με τη Ρωσία
  • 19 Ιουν 2024
  • διεθνή

Καθώς η Γαλλία μετρά αντίστροφα για τις πρόωρες εκλογές, το κόμμα της Μαρίν Λεπέν φαίνεται πως ταλαντεύεται για την φιλική προς τη Ρωσία, αμυντική του ατζέντα.

Όπως αποκαλύπτει το Politico, το ακροδεξιό κόμμα «Εθνική Συσπείρωση», αφαίρεσε αθόρυβα μέρος της αμυντικής πολιτικής του από τον ιστότοπό του, διαγράφοντας τμήματα που πρότειναν την εμβάθυνση των διπλωματικών δεσμών με τη Ρωσία, τη διακοπή των σχεδίων συνεργασίας με τη Γερμανία και την έξοδο από την στρατιωτική διοίκηση του ΝΑΤΟ.

Με την «Εθνική Συσπείρωση» να φαίνεται πως θα σημειώσει σημαντικά κοινοβουλευτικά κέρδη, ανοίγοντας την πόρτα για την είσοδο στην κυβέρνηση, το κόμμα επιδιώκει να ενισχύσει την αξιοπιστία του στην παγκόσμια σκηνή πριν οι Γάλλοι ψηφοφόροι προσέλθουν στις κάλπες στις 30 Ιουνίου και στις 7 Ιουλίου.

Οι διαγραμμένες προτάσεις που διεγράφησαν ήταν αναρτημένες από την περίοδο της προεδρικής υποψηφιότητας της Μαρίν Λεπέν το 2022. Το κόμμα είχε παρουσιάσει 17 θεματικά φυλλάδια με τις προτάσεις του σε όλους τους τομείς πολιτικής. Ενώ 16 φυλλάδια παραμένουν στο διαδίκτυο, αυτό για την άμυνα αφαιρέθηκε από την ιστοσελίδα μετά τις 11 Ιουνίου.

Πατήστε για να διαβάσετε τους Όρους χρήσης - Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων