ESPA 2014-2020
phone_forwarded
  • 210 52 21 024Τηλ. Κέντρο
  • 210 26 37 691Υποκατάστημα

διεθνή

Read

ΕΚΤΟΞΕΥΤΗΚΕ Η ΜΕΤΟΧΗ ΤΗΣ TRUMP MEDIA

Ανατροπή στην απόπειρα δολοφονίας του Ντόναλντ Τραμπ
  • 16 Ιουλ 2024
  • διεθνή

Νέα στοιχεία έρχονται στο φως από τα εγκληματολογικά εργαστήρια για την απόπειρα δολοφονίας του Ντόναλντ Τραμπ.

Όπως αποκαλύπτει το CNN, ο δράστης δεν έδρασε μόνος του, όπως αναφέρει το FBI.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, τα όπλα που χρησιμοποιήθηκαν στην ένοπλη επίθεση σε βάρος του πρώην Αμερικανού προέδρου ήταν τρία, γεγονός που γεννά ερωτήματα για το αν ο δράστης είχε συνεργούς.

Οι τρεις πρώτες βολές προέρχονταν από το φερόμενο όπλο Α, οι επόμενες πέντε από το όπλο Β και η τελική «ακουστική ώθηση» από ένα πιθανό όπλο Γ, σύμφωνα με ηχητική ανάλυση από του διευθυντή του Εθνικού Κέντρου Μέσων Ενημέρωσης Ιατροδικαστική, Καταλίν Γκριγκόρας και του Ερευνητικού Συνεργάτη του ιδίου ιδρύματος, Κόουλ Γουάιτκότον.

Η ηχητική ανάλυση επιβεβαίωσε επίσης ότι ο ένοπλος βρισκόταν σε απόσταση περίπου 109,72 με 119,78 μέτρων από το πόντιουμ του Τραμπ, σύμφωνα με τον ειδικό ιατροδικαστή Ρόμπερτ Μάχερα. Αυτό το συμπέρασμα ταυτίζεται με την ανάλυση του CNNi ότι ο ένοπλος βρισκόταν σε μια ταράτσα σε απόσταση 119,78 έως 149,96 μέτρων από το πόντιουμ, όταν ακούστηκαν πυροβολισμοί.

Νέα πλάνα από την απόπειρα δολοφονίας του Ντόναλντ Τραμπ

Ένα βίντεο από τις στιγμές πριν την απόπειρα δολοφονίας, ήρθε στη δημοσιότητα, δημιουργώντας νέα ερωτήματα για τα κενά ασφαλείας που επέτρεψαν να συμβεί το περιστατικό.

Συγκεκριμένα, στο βίντεο φαίνονται πολίτες να έχουν εντοπίσει τον 20χρονο Τόμας Μάθιου Κρουκς να έχει ανέβει στη σκεπή από την οποία πυροβόλησε κατά του πρώην πρόεδρου των ΗΠΑ. «Ανεβαίνει στη σκεπή τον βλέπεις; Ξαπλώνει;», «να τον βλέπω, ξαπλώνει» ακούγονται να λένε πολίτες. «Αστυνόμε εδώ είναι κάποιος στη σκεπή» φωνάζουν σε κάποιο ένστολο.

Εκτοξεύτηκε η μετοχή της Trump Media μετά την απόπειρα δολοφονίας

Κατά 50% ανέβηκε η αξία των μετοχών της εταιρείας media του Ντόναλντ Τραμπ μετά την απόπειρα δολοφονίας του πρώην προέδρου, ανεβάζοντας έτσι κατά 3 δισ. δολάρια την αξία της Truth Social, του ανταγωνιστή της πλατφόρμας X.

Η Trump Media και Technology Group, η οποία χρησιμοποιεί τα αρχικά DJT, έχει υπάρξει αρκετά ευάλωτη μετοχή από το ντεμπούτο της στις 26 Μαρτίου. Η μετοχή έφτασε να κερδίζει ακόμα και 71% κατά την προσυνεδριακή διαπραγμάτευση, την περίοδο δηλαδή που οι αγοραπωλησίες μετοχών γίνεται πριν τα χρηματιστήρια ανοίξουν επίσημα.

Οι μετοχές ανταλλάσσονταν σε τιμή 50% υψηλότερη από εκείνη που η μετοχή έκλεισε την Παρασκευή στα 30.89 δολάρια. Αν η τάση αυτή επιβεβαιωθεί στο άνοιγμα της Δευτέρας, η εταιρεία θα προσθέσει σχεδόν 3 δισεκατομμύρια στην αξία της.

Η εταιρεία ελέγχεται κατά 60% από τον πρώην πρόεδρο, κάτι που σημαίνει ότι η αξία του μεριδίου του, που άξιζε περίπου 3,8 δισ. δολάρια την Παρασκευή θα μπορούσε να αυξηθεί κατά 2 δισ.

Σύμφωνα με τον αναλυτή της εταιρείας Finalto, Νιλ Γουίλσον, η αύξηση της τιμής της μετοχής είναι «ένα ποντάρισμα στον Τραμπ» και τη γενική αίσθηση ότι οι πυροβολισμοί βελτίωσαν τις πιθανότητες του Ντόναλντ Τραμπ να ξαναδιαβεί το κατώφλι του Λευκού Οίκου τον Νοέμβριο. «Η DJT κινείται στην κατεύθυνση των βελτιωμένων πιθανοτήτων του Τραμπ να νικήσει. Αλλά και επειδή θεωρείται ότι περισσότεροι άνθρωποι θα εγγραφούν στην πλατφόρμα του, ώστε να έχουν πρόσβαση σε όσα λέει ο επανεκλεγμένος Τραμπ» αναφέρει χαρακτηριστικά.

Ο Τραμπ, λάνσαρε την πλατφόρμα Truth Social αφού αποκλείστηκε από τα social media μετά την κατάληψη του Καπιτωλίου από οπαδούς του. Αν και του επετράπη πάλι η είσοδος σε Facebook, Instagram και X, η Truth Social παραμένει βασικό κομμάτι της επικοινωνιακής του στρατηγικής.

Η Trump Media, έφτασε στο ιστορικό υψηλό της, όταν ξεκίνησε να διαπραγματεύεται στη Νέα Υόρκη στις 26 Μαρτίου με 79 δολάρια/μετοχή, ενώ έφτασε στη χαμηλότερη τιμή της, έναν μήνυα αργότερα, στα 22,84 δολάρια στις 16 Απρίλη και ενώ δικαζόταν και βρέθηκε ένοχος για τις κατηγορίες που αντιμετώπιζε.

 

Πατήστε για να διαβάσετε τους Όρους χρήσης - Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων