ESPA 2014-2020
phone_forwarded
  • 210 52 21 024Τηλ. Κέντρο
  • 210 26 37 691Υποκατάστημα

διεθνή

Read

Ο ΖΕΛΕΝΣΚΙ ΖΗΤΕΙ ΑΔΕΙΑ ΓΙΑ ΜΕΓΑΛΟΥ ΒΕΛΗΝΕΚΟΥΣ ΠΛΗΓΜΑΤΑ

Νέα ρωσική επίθεση στη Λβιβ με θύματα τρία παιδιά
  • 05 Σεπ 2024
  • διεθνή

Μωρό και κορίτσια 9 και 14 ετών συγκαταλέγονται στα επτά, μέχρι στιγμής, θύματα που άφησε σύμφωνα με τις ουκρανικές αρχές, η ρωσική επίθεση με υπερηχητικούς πυραύλους και drones στην πόλη Λβιβ, που εδώ και μήνες δεν βρισκόταν στο στόχαστρο.

Tην ίδια ώρα ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι δήλωνε ότι η Ουκρανία χρειάζεται «νέα ενέργεια» καθώς προέβη στον μεγαλύτερο κυβερνητικό ανασχηματισμό από την έναρξη του πολέμου κατά της Ρωσίας.

Η πόλη του δυτικού μετώπου δέχτηκε επίθεση περίπου στις 05:40 (02:40 GMT) και λίγο αργότερα η Μόσχα ανακοίνωσε ότι προελαύνει και στο ανατολικό μέτωπο με κεκτημένα τις πόλεις Πρετσιστίφκα και Καρλίφκα, περίπου 30 χλμ. από την πόλη Ποκρόφσκ, σημαντικό επιμελητειακό κόμβο για τις ουκρανικές δυνάμεις που υποχωρούν εδώ και μήνες σε αυτή την περιοχή.

Πολιτικές εγκαταστάσεις, σχολεία, ιστορικά κτήρια και νοσοκομεία βρίσκονται στις φλόγες, σύμφωνα με ουκρανικές πηγές στη Λβίβ που προειδοποιούν ότι υπάρχουν και εγκλωβισμένοι στα ερείπια.

 Το νέο κύμα ρωσικών επιθέσεων εκτυλίσσεται ώρες μετά την πολύνεκρη επίθεση στην πόλη Πολτάβα,

Το ρωσικό υπουργείο ‘Άμυνας ανακοίνωσε ότι το πλήγμα είχε στόχο το 179ο κοινό κέντρο εκπαίδευσης των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας όπου βρίσκονταν ξένοι εκπαιδευτές, ειδικοί στις επικοινωνίες και σε μέσα ηλεκτρονικού πολέμου και χειριστές drones».

Την παραίτησή του υπέβαλε ο επί 4 χρόνια Ουκρανός υπουργός Εξωτερικών Νμίτρο Κουλέμπα, μία μέρα αφότου ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι προανήγγειλε αλλαγές στην κυβέρνηση με στόχο την ενίσχυσή της. H θητεία του ουκρανού προέδρου έχει τυπικά λήξει, αλλά δεν θα διεξαχθούν εκλογές εν μέσω πολέμου κι αυτός είναι ο λόγος των αλλαγών, ανέφερε από το Κίεβο, ο δημοσιογράφος Κώστας Ονισένκο.

Πατήστε για να διαβάσετε τους Όρους χρήσης - Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων