ESPA 2014-2020
phone_forwarded
  • 210 52 21 024Τηλ. Κέντρο
  • 210 26 37 691Υποκατάστημα

διεθνή

Στη Ζιμπάμπουε θα θανατώσουν 200 ελέφαντες ελέω έλλειψης τροφίμων από την ξηρασία
  • 18 Σεπ 2024
  • διεθνή

Η Ζιμπάμπουε θα σκοτώσει 200 ​​ελέφαντες καθώς αντιμετωπίζει μια άνευ προηγουμένου ξηρασία που οδήγησε σε ελλείψεις τροφίμων, μια κίνηση που αντιμετωπίζει έναν αυξανόμενο πληθυσμό ζώων, δήλωσε η αρχή για την άγρια ​​ζωή της χώρας.

Η Ζιμπάμπουε είχε «περισσότερους ελέφαντες από ό,τι χρειαζόταν», δήλωσε ο υπουργός Περιβάλλοντος στο κοινοβούλιο την Τετάρτη, προσθέτοντας ότι η κυβέρνηση έδωσε εντολή στην Αρχή Πάρκων και Άγριας Ζωής της Ζιμπάμπουε (ZimParks) να ξεκινήσει τη διαδικασία σφαγής.

Οι 200 ​​ελέφαντες θα κυνηγηθούν σε περιοχές όπου είχαν συγκρουστεί με ανθρώπους, συμπεριλαμβανομένου του Hwange, του μεγαλύτερου φυσικού καταφυγίου της Ζιμπάμπουε, δήλωσε ο γενικός διευθυντής του ZimParks, Fulton Mangwanya.

Η Ζιμπάμπουε φιλοξενεί περίπου 100.000 ελέφαντες – ο δεύτερος μεγαλύτερος πληθυσμός στον κόσμο μετά την Μποτσουάνα.

Λόγω των προσπαθειών διατήρησης, το Hwange φιλοξενεί 65.000 από τα ζώα, περισσότερο από τέσσερις φορές την χωρητικότητά του, σύμφωνα με το ZimParks. Η Ζιμπάμπουε σκότωσε για τελευταία φορά ελέφαντες το 1988.

Η γειτονική Ναμίμπια είπε αυτόν τον μήνα ότι είχε ήδη σκοτώσει 160 ζώα άγριας ζωής σε μια προγραμματισμένη σφαγή περισσότερων από 700, συμπεριλαμβανομένων 83 ελεφάντων, για να αντιμετωπίσει τη χειρότερη ξηρασία των τελευταίων δεκαετιών.

Η Ζιμπάμπουε και η Ναμίμπια συγκαταλέγονται σε μια σειρά χωρών στη νότια Αφρική που έχουν κηρύξει κατάσταση έκτακτης ανάγκης λόγω ξηρασίας.

Πατήστε για να διαβάσετε τους Όρους χρήσης - Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων