ESPA 2014-2020
phone_forwarded
  • 210 52 21 024Τηλ. Κέντρο
  • 210 26 37 691Υποκατάστημα

διεθνή

Read

ΜΑΡΚ ΡΟΥΤΕ

Ο Πούτιν πρέπει να αντιληφθεί ότι το ΝΑΤΟ δεν θα υποχωρήσει στην Ουκρανία
  • 02 Οκτ 2024
  • διεθνή

Τα καθήκοντά του ανέλαβε ο νέος γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ Μαρκ Ρούτε, που έστειλε τα δικά του μηνύματα προς τη Ρωσία.

Ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν «πρέπει να αντιληφθεί» ότι το ΝΑΤΟ «δεν θα υποχωρήσει στην Ουκρανία», τόνισε και πρόσθεσε: «Οφείλουμε να επικεντρωθούμε στην πολεμική προσπάθεια. Όσο περισσότερο βοηθήσουμε την Ουκρανία, τόσο νωρίτερα θα τελειώσει ο πόλεμος».

Σύμφωνα με τον νέο επικεφαλής του ΝΑΤΟ, το δικαίωμα αυτοάμυνας της Ουκρανίας «δεν τελειώνει στα σύνορα». Η κατάσταση στο ουκρανικό μέτωπο είναι δύσκολη. Όμως τα εδαφικά κέρδη που πετυχαίνει η Ρωσία έχουν υψηλό κόστος γι’ αυτήν.

Το ΝΑΤΟ δεν θεωρεί ότι υπάρχει άμεσος κίνδυνος από τις ρωσικές απειλές για χρήση πυρηνικών όπλων, δήλωσε ο νέος γενικός γραμματέας προειδοποιώντας ότι οι χώρες της Ατλαντικής Συμμαχίας δεν πρέπει να ενδίδουν στις συχνές απειλές του Ρώσου προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν για πιθανή χρήση πυρηνικών όπλων ώστε να μην δημιουργήσουν ένα επικίνδυνο προηγούμενο.

Ερωτηθείς για την κατάσταση στο Λίβανο, ο Μ. Ρούτε απάντησε ότι το ΝΑΤΟ παρακολουθεί τι συμβαίνει, αλλά δεν έχει συγκεκριμένο ρόλο στην περιοχή και πρόσθεσε: «ελπίζουμε ότι οι εχθροπραξίες θα τελειώσουν το συντομότερο δυνατό».

Τέλος, ερωτηθείς αν ανησυχεί για το αποτέλεσμα των επερχόμενων εκλογών στις ΗΠΑ, ο Μαρκ Ρούτε δήλωσε ότι δεν ανησυχεί, καθώς θα μπορεί να συνεργαστεί με έναν από τους δύο υποψηφίους - είτε με την αντιπρόεδρο Κάμαλα Χάρις είτε με τον πρώην πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ, με όποιον κι αν κερδίσει.

Πατήστε για να διαβάσετε τους Όρους χρήσης - Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων