ESPA 2014-2020
phone_forwarded
  • 210 52 21 024Τηλ. Κέντρο
  • 210 26 37 691Υποκατάστημα

διεθνή

Το Ισραήλ περικύκλωσε την Τζαμπάλια 10 νεκροί και δεκάδες τραυματίες
  • 15 Οκτ 2024
  • διεθνή

Παλαιστίνιοι γιατροί ανακοίνωσαν χθες ότι τουλάχιστον 10 άνθρωποι σκοτώθηκαν και δεκάδες τραυματίστηκαν σε ισραηλινά πλήγματα σε κέντρο διανομής τροφίμων στη Τζαμπάλια της βόρειας Γάζας. Ο ισραηλινός στρατός πραγματοποιεί εδώ και εννέα ημέρες μεγάλης κλίμακας στρατιωτική εισβολή στη βόρεια Γάζα, όπου βρίσκεται ο καταυλισμός της Τζαμπάλια.

Ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε ότι στόχευε μαχητές που κρύβονταν ανάμεσα σε αμάχους, χωρίς να προσκομίσει στοιχεία.

Το Νοσοκομείο Μαρτύρων Αλ Ακσά στην κεντρική πόλη Ντέιρ αλ-Μπαλάχ νοσήλευε ήδη τραυματίες από μια προηγούμενη επίθεση σε σχολείο στο κοντινό Νουσεϊράτ που σκότωσε τουλάχιστον 23 άτομα.

Η πολεμική αεροπορία του Ισραήλ σκότωσε τον επικεφαλής της συστοιχίας αντιαρματικών πυραύλων της επίλεκτης δύναμης Radwan της Χεζμπολάχ, σύμφωνα με την ενημέρωση που παρείχε ο ισραηλινός στρατός (IDF).

Ο Μοχάμεντ Καμέλ Ναΐμ έγινε στόχος στη Ναμπατίγια, αναφέρουν οι IDF. Ο Ναΐμ ήταν υπεύθυνος για τις εκτοξεύσεις αντιαρματικών πυραύλων προς το Ισραήλ, προσθέτουν στη σχετική ενημέρωση, ενώ δημοσιεύουν και πλάνα από το χτύπημα που εξουδετέρωσε το επίλεκτο στέλεχος της λιβανέζικης οργάνωσης.

Χθες, η Χεζμπολάχ εκτόξευσε ρουκέτες κατά του βόρειου και του κεντρικού Ισραήλ. Ορισμένες αναχαιτίστηκαν, ανέφεραν οι IDF, ενώ άλλες έπεσαν σε ανοιχτές περιοχές. Η ισραηλινής Πολεμική Αεροπορία απάντησε, χτυπώντας τους εκτοξευτές από τους οποίους εκτοξεύτηκαν οι ρουκέτες.

Πατήστε για να διαβάσετε τους Όρους χρήσης - Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων