ESPA 2014-2020
phone_forwarded
  • 210 52 21 024Τηλ. Κέντρο
  • 210 26 37 691Υποκατάστημα

διεθνή

Οι Καναδοί ρίχνουν «πόρτα» στην Αμερική
  • 04 Φεβ 2025
  • διεθνή

Οι Καναδοί έχουν ακυρώσει ταξίδια προς τις ΗΠΑ, μποϊκοτάρουν το αμερικανικό αλκοόλ και άλλα προϊόντα και γιουχάρουν αμερικανικές ομάδες σε αθλητικές διοργανώσεις αφού ο πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ ανακοίνωσε την επιβολή δασμών 25% στα καναδικά προϊόντα.

Αν και ο Τραμπ είχε προειδοποιήσει προτού ορκιστεί στην προεδρία των ΗΠΑ τον Καναδά και το Μεξικό ότι θα τους επιβάλει δασμούς, η επίσημη ανακοίνωση της απόφασης το Σάββατο προκάλεσε σοκ σε πολλούς Καναδούς που θεωρούν ότι είναι πολύ κοντά στις ΗΠΑ από γεωγραφική και πολιτιστική άποψη.

«Μοιάζει σαν ο Τραμπ να θέλει να αναδιαμορφώσει την παγκόσμια τάξη», εκτίμησε ο Ντρου Ντίλκενς, δήμαρχος της πόλης Ουίνδσορ, στα σύνορα με τις ΗΠΑ. «Είναι διατεθειμένος να ξεκινήσει με τον πιο στενό του σύμμαχο. Αν είναι διατεθειμένος να το κάνει αυτό στον Καναδά, τι θα κάνει στους υπόλοιπους;», διερωτήθηκε.

Ο Ντίλκενς επεσήμανε ότι από τη γέφυρα Αμπάσαντορ, που συνδέει το Ουίνδσορ με το Ντιτρόιτ στις ΗΠΑ, διέρχονται καθημερινά προϊόντα αξίας 272 εκατ. δολαρίων (περίπου 265 εκατ. ευρώ). Για την πόλη του, με τους 240.000 κατοίκους, οι επιπτώσεις από τους δασμούς που επέβαλε ο Τραμπ θα είναι άμεσες.

Πατήστε για να διαβάσετε τους Όρους χρήσης - Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων