• 210 52 21 024Τηλ. Κέντρο
  • 210 26 37 691Υποκατάστημα

πολιτική

Read

Μ. ΒΑΡΒΙΤΣΙΩΤΗΣ

Η χώρα χρειάζεται μια σοβαρή πρόταση για το αύριο, όχι υπεράσπιση του χθες
  • 17 Μαρ 2023
  • πολιτική
Μέγεθος Γραμματοσειράς

"Μειώσαμε τους φόρους, φέραμε επενδύσεις και δημιουργήσαμε περιθώριο για να αναπτυχθεί η Ελλάδα, εκεί που καταδυναστευόταν από υπερβολική φορολογία και αντι-επενδυτικές πολιτικές", ανέφερε ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης σε συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό "Σκάι".

"Ισχυροποιήσαμε τη θέση της αμυντικά και με διεθνείς συμμαχίες. Την κάναμε πρωταγωνίστρια στις ευρωπαϊκές εξελίξεις. Το θέμα είναι πώς και με ποιον θα πάμε παρακάτω", πρόσθεσε.

Ο κ. Βαρβιτσιώτης, απαντώντας σε σχετική ερώτηση, υπογράμμισε ότι οι εκλογές θα κριθούν από δύο πράγματα. Πρώτον, από τη συνέπεια λόγων και έργων, "πού πήραμε και πού φέραμε την Ελλάδα" και, δεύτερον, από το ποιος μπορεί να εγγυηθεί την επόμενη μέρα ότι μπορεί να κυβερνήσει σε νερά εξαιρετικά δύσκολα.

"Γιατί έχουμε μπροστά μας όχι μόνο γεωπολιτικές κρίσεις αλλά και οικονομικές αναταράξεις, που δημιουργούν ανασφάλεια", ανέφερε.

Περαιτέρω, ο αναπληρωτής υπουργός σημείωσε ότι η κυβέρνηση δέχεται τα μηνύματα που στέλνουν οι πολίτες για τα Τέμπη. Τόνισε ότι το δυστύχημα "ανέδειξε μια εικόνα που θέλουμε να διορθώσουμε και ότι χρειάζεται περισσότερη δουλειά σε μεγαλύτερο βάθος".

Τέλος, απαντώντας σε μομφή περί "αδέξιων δεξιών πολιτικών", ο κ. Βαρβιτσιώτης απάντησε ότι δεν θεωρεί μομφή τον χαρακτηρισμό "δεξιός", αρκεί να μην είναι κάποιος αδέξιος και να μην κοιτάζει το παρελθόν αλλά το μέλλον.

"Δεν έχω ακούσει καμία πρόταση για το ποια μεταρρύθμιση θα έκανε είτε το ΠΑΣΟΚ είτε ο ΣΥΡΙΖΑ. Μόνο υπεράσπιση του χθες και όχι πρόταση για το αύριο", κατέληξε.

Πατήστε για να διαβάσετε τους Όρους χρήσης - Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων