ESPA 2014-2020
phone_forwarded
  • 210 52 21 024Τηλ. Κέντρο
  • 210 26 37 691Υποκατάστημα

πολιτική

Read

ΕΦΗ ΑΧΤΣΙΟΓΛΟΥ

Ψέματα του Κ. Μητσοτάκη για το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους και το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ
  • 17 Μάι 2023
  • πολιτική

Σφοδρή επίθεση εξαπέλυσε στον Κυριάκο Μητσοτάκη, η τομεάρχης Οικονομικών του ΣΥΡΙΖΑ και υποψήφια βουλευτής στον Δυτικό Τομέα Αθηνών, Έφη Αχτσιόγλου, αναφορικά με τους ισχυρισμούς του πρωθυπουργού για την κοστολόγηση του προγράμματος του ΣΥΡΙΖΑ.

«Ο κ. Μητσοτάκης επί μία εβδομάδα έλεγε ψέματα στον ελληνικό λαό, ο ίδιος και ο εκπρόσωπός του, ότι το πρόγραμμά μας έχει δήθεν κοστολογηθεί από το ΓΛΚ και ότι τάχα το βγάζει 83 δισ. Όταν αυτά τα ψέματα αποκαλύφθηκαν και το ΓΛΚ είπε ότι ποτέ δεν έχει κοστολογηθεί κάτι τέτοιο -ούτε και θα μπορούσε γιατί δεν έχει τέτοια αρμοδιότητα- τότε ο κ. Μητσοτάκης τα γύρισε», δήλωσε η κα. Αχτσιόγλου στον “Alpha 98,9”.

«Ο κ. Μητσοτάκης πρέπει να σοβαρευτεί και να σταματήσει να εμπλέκει στην προπαγάνδα του τις υπηρεσίες του κράτους. Να σταματήσει αυτά τα αδιανόητα θεσμικά ατοπήματα», επίσης «δεν μπορεί κάθε φορά που ο κ. Μητσοτάκης προβαίνει σε ένα αδιανόητο θεσμικό ατόπημα, μετά να απευθύνεται με προκλήσεις προς τον ΣΥΡΙΖΑ», πρόσθεσε.

«Το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. έχει τρομάξει τη ΝΔ γιατί απαντάει σε βασικές ανάγκες των πολιτών, στη μείωση του ΦΠΑ, στην αύξηση των μισθών στον ιδιωτικό και στον δημόσιο τομέα, στο ξεπάγωμα των τριετιών, στην προστασία της πρώτης κατοικίας από τους πλειστηριασμούς», σημείωσε η κ. Αχτσιόγλου.

«Η ΝΔ επιδίδεται σε μία ακατάσχετη κινδυνολογία η οποία προσκρούει στην κοινή λογική. Για τη ΝΔ είναι λογικό να δίνει 10 δισ. σε επιδοτήσεις της αισχροκέρδειας των εταιρειών ενέργειας, αλλά θα πέσει η χώρα στα βράχια αν αυξηθούν οι μισθοί των δημοσίων υπαλλήλων κατά 10%, που έχουν να δουν αύξηση 14 χρόνια. Για τη ΝΔ είναι λογικό να δίνει 10 δισ. σε απευθείας αναθέσεις σε φίλους και κολλητούς, αλλά η οικονομία θα εκτροχιαστεί αν προστατευθεί η πρώτη κατοικία από πλειστηριασμούς, που δεν έχει και δημοσιονομικό κόστος. Αυτή δεν είναι σοβαρή επιχειρηματολογία», υπογράμμισε.

«Η μείωση του ΦΠΑ στα τρόφιμα είναι ένα βασικό μέτρο για να μπορέσει να υπάρξει ελάφρυνση των πολιτών. Το 2022 υπήρξε αύξηση πάνω από 4 δισ. των εσόδων από ΦΠΑ. Αυτό είναι αφαίμαξη λόγω της ακρίβειας, δεν είναι από την ανάπτυξη. Το εισόδημα των λαϊκών και μεσαίων στρωμάτων έχει λεηλατηθεί από τον ΦΠΑ. Σε ολόκληρη την Ευρώπη έχει γίνει μείωση έμμεσων φόρων την περίοδο του πληθωρισμού. Η Ελλάδα είναι εξαίρεση γιατί ο κ. Μητσοτάκης επέλεξε να συντηρεί έτσι έναν φαύλο κύκλο. Δηλαδή, το κράτος να σωρεύει υπερέσοδα από τον ΦΠΑ και η κυβέρνηση να τα μετατρέπει σε επιδοτήσεις στις εταιρείες ενέργειας κυρίως, οι οποίες έχουν υπερτιμολογήσει την παροχή τους», τόνισε.

Η κ. Αχτσιόγλου ανέφερε ακόμα ότι «το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ προβλέπει μηχανισμό τιμαριθμικής αναπροσαρμογής για την αύξηση των μισθών και νέο ενιαίο αυξημένο αφορολόγητο για όλους στις 10.000 ευρώ». Έκανε σαφές ότι «θα υπάρξει έκτακτη εισφορά στα υπερκέρδη που έχουν σωρευθεί όλο το προηγούμενο διάστημα» και επισήμανε πως «το πρόγραμμά μας έχει καταρτιστεί με δεδομένες τις δεσμεύσεις της χώρας».

Πατήστε για να διαβάσετε τους Όρους χρήσης - Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων