ESPA 2014-2020
  • 210 52 21 024Τηλ. Κέντρο
  • 210 26 37 691Υποκατάστημα

πολιτική

Read

ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ

Κανονική κυβέρνηση και όχι ειδικού σκοπού με ρήτρα την εξεταστική επιτροπή
  • 18 Μάι 2023
  • πολιτική

Θέση για τις δηλώσεις του Αλέξη Τσίπρα σχετικά με τον σχηματισμό μιας βραχύβιας κυβέρνησης με στόχο την κάθαρση του πολιτικού συστήματος μετά την υπόθεση των παρακολουθήσεων, πήρε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, Νίκος Ανδρουλάκης. «Κυβέρνηση ειδικού σκοπού; Όχι. Κανονική κυβέρνηση! Κανονική κυβέρνηση, που θα έχει ρήτρα την εξεταστική επιτροπή χωρίς καταχρηστική χρήση του απορρήτου. Αυτά που θα μάθουμε, θα τα αξιοποιήσει και η Δικαιοσύνη και η Βουλή με προανακριτική μετά», τόνισε  μιλώντας στον REAL FM, λίγες ώρες πριν από την κεντρική πολιτικής ομιλία του στην Αθήνα χθες.

Απαντώντας στον Αλέξη Τσίπρα, παρατήρησε: «Τι θέλουν κάποιοι; Να κάνουμε την προανακριτική χωρίς να έχει προηγηθεί η έρευνα στα πρόσωπα που δεν ήρθαν στην πρώτη εξεταστική επιτροπή, γιατί τα κάλυψε ο κ. Μητσοτάκης και η κυβερνητική πλειοψηφία της Νέας Δημοκρατίας, ώστε να οδηγηθούμε σε αδιέξοδο;» Και συμπλήρωσε χαρακτηριστικά: «Τι καταλαβαίνω για τον κ. Τσίπρα; Αυτά που κάνει ο κ. Τσίπρας -για κάποιο λόγο- δείχνουν μια αγωνία. Ό,τι λέει ο κ. Τσίπρας το τελευταίο διάστημα δεν έχει σταθερότητα. Τη μια λέει για κυβέρνηση με τον Βαρουφάκη, την άλλη ανοχή. Εκτιμώ ότι νομίζει πως θα σωθεί συμπιέζοντας το ΠΑΣΟΚ. Άρα, μάλλον, το πρόβλημα του κ. Μητσοτάκη και του κ. Τσίπρα δεν είναι η συνεργασία με το ΠΑΣΟΚ, αλλά η εξόντωση του ΠΑΣΟΚ».

Με αυτή την εκτίμηση ο κ. Ανδρουλάκης κάλεσε κάθε προοδευτικό πολίτη να ψηφίσει το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, «τη παράταξη των μεγάλων αλλαγών, των μεταρρυθμίσεων, του ΕΣΥ, της δημόσιας παιδείας, των ανεξάρτητων αρχών, χωρίς περιπέτειες, για να δημιουργηθεί ένα πραγματικό αντίβαρο στην αλαζονεία, τον αυταρχισμό και το πελατειακό κράτος όπως αυτό εκφράστηκε από τον κ. Μητσοτάκη την τετραετία αυτή αλλά και από τον κ. Τσίπρα την προηγούμενη τετραετία», όπως είπε.

«Ένα μέτωπο έχουμε. Μέτωπο απέναντι στη φαυλότητα, στην τοξικότητα, στο λαϊκισμό, στον ελιτισμό. Για να γυρίσει ο τόπος σελίδα», υπογράμμισε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ και συνέχισε: «Ο κ. Μητσοτάκης δηλώνει ότι δεν εκπροσωπώ τον προοδευτικό εκσυγχρονισμό και ότι το ΠΑΣΟΚ είναι ένα λαϊκίστικο κόμμα. Ποιος το λέει αυτό; Το 2010, εάν οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ είχαν ακολουθήσει αυτό που ψήφισαν ο κ. Τσίπρας με τον κ. Μητσοτάκη μαζί, η χώρα θα είχε δραχμή. Ακόμη και η αδερφή του κ. Μητσοτάκη ψήφισε να μείνουμε στο ευρώ. Ο κ. Μητσοτάκης με τον κ. Τσίπρα μαζί, -το τονίζω, για να θυμηθεί ο λαός ποιος είναι λαϊκιστής και ποιος έκανε ό,τι μπορούσε εις βάρος της πατρίδας για να γίνει πρωθυπουργός- ψήφισαν τη δραχμή. Ποιος είναι ο προοδευτικός εκσυγχρονιστής;», τόνισε ο κ. Ανδρουλάκης.

Πρόσθεσε ότι «οδηγούν τη χώρα σε νέες περιπέτειες και ένα ισχυρό ΠΑΣΟΚ θα είναι εμπόδιο στις περιπέτειες αυτές ώστε ο ελληνικός λαός να έχει πολύ καλύτερες μέρες» υπογράμμισε ο κ. Ανδρουλάκης.

Ερωτηθείς για τις δηλώσεις του κ. Μητσοτάκη ότι ο κ. Ανδρουλάκης αρνείται να συναντηθούν, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ επανέλαβε πως ουδέποτε κλήθηκε επίσημα. «Ποτέ. Αν νομίζει ο κ. Μητσοτάκης ότι είμαστε γείτονες και το ΠΑΣΟΚ είναι ένα κόμμα "φιλικό" στη Νέα Δημοκρατία. Αν θεωρεί ότι είναι ένας "στρατηγικός" του εταίρος και μπορεί να έχει τέτοια αλαζονεία και τέτοια περιφρόνηση, θέλω να σας πω ότι ηττήθηκε. Το ΠΑΣΟΚ είναι ένα ΠΑΣΟΚ αυτόνομο, με βαθιά ιστορία, με κοινωνική ρίζα. Είμαστε αντίπαλοι με τον κ. Μητσοτάκη, όπως είμαστε αντίπαλοι και με τον κ. Τσίπρα. Δεν είμαστε συνεταίροι. Και θα αποδειχθεί και την Κυριακή και τη Δευτέρα», τόνισε ο Νίκος Ανδρουλάκης.

 «Μητσοτάκης και Τσίπρας δεν είναι αξιόπιστοι»

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, σημείωσε ότι οι κ.κ. Μητσοτάκης και Τσίπρας δεν είναι αξιόπιστοι. Άσκησε κριτική στη οικονομική πολιτική της κυβέρνησης επικαλούμενος τα στοιχεία του ΟΟΣΑ.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής σχετικά με τα ελληνοτουρκικά τόνισε: «Ο μόνος τρόπος να βελτιωθούν οι ελληνοτουρκικές σχέσεις, πέρα από τη δική μας στρατηγική, είναι να επικρατήσει στην Τουρκία ένα κυβερνητικό σχήμα που δεν θα έχει μέσα την Ακροδεξιά.

Πατήστε για να διαβάσετε τους Όρους χρήσης - Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων