ESPA 2014-2020
phone_forwarded
  • 210 52 21 024Τηλ. Κέντρο
  • 210 26 37 691Υποκατάστημα

πολιτική

Read

ΟΧΙ ΣΕ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ ΔΥΟ ΚΑΙ ΤΡΙΩΝ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ

Μητσοτάκης: Η χώρα χρειάζεται ισχυρή κυβέρνηση αυτοδυναμίας
  • 31 Μάι 2023
  • πολιτική

Στη Σητεία έφτασε χθες  το μεσημέρι ο πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος θα πραγματοποιήσει διήμερη επίσκεψη στην Κρήτη, σε όλες τις Περιφερειακές Ενότητες της Κρήτης.

Πρώτος σταθμός του κ. Μητσοτάκη στην Περιφερειακή Ενότητα Λασιθίου ήταν η Σητεία, ενώ αμέσως μετά  επισκέφτηκε  τον Μακρύ Γιαλό, την Ιεράπετρα και τον Άγιο Νικόλαο. "Χρειαζόμαστε αυτή τη στιγμή μία ισχυρή κυβέρνηση" ανέφερε κατά την ομιλία του ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Σήμερα Tετάρτη ο κ. Μητσοτάκης θα επισκεφτεί περιοχές στο Ρέθυμνο και τα Χανιά.

Να τονίσουμε ότι κατά την άφιξή στο λιμάνι, ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας έγινε δεκτός με χειροκροτήματα και μαντινάδες από συγκεντρωμένους. Τον κ. Μητσοτάκη υποδέχθηκε ο τέως υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής και υποψήφιος βουλευτής Λασιθίου, Γιάννης Πλακιωτάκης, ο τέως υφυπουργός Αθλητισμού και υποψήφιος βουλευτής Ηρακλείου, Λευτέρης Αυγενάκης, καθώς και τοπικά στελέχη του κόμματος.

"Εμείς λοιπόν ήμασταν ο μεγάλος νικητής αυτών των εκλογών. Υπήρχαν και ηττημένοι όμως. Ηττημένοι ήταν αυτοί οι οποίοι επένδυσαν στην τοξικότητα και στην πόλωση, απέναντι στη μετριοπάθεια και στον ορθό πολιτικό λόγο. Ηττημένοι ήταν αυτοί που πίστευαν ότι μπορούσαν να σας ξανακοροϊδέψουν όπως το έκαναν το 2015, τάζοντάς σας πράγματα τα οποία οι ίδιοι όχι απλά δεν υλοποίησαν, αλλά έκαναν ακριβώς τα ανάποδα" ανέφερε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

"Όλος ο χάρτης είναι μπλε, ξεκινώντας από την Κρήτη μας. Όπως σας είπα, ένα προσωπικό στοίχημα το οποίο κερδήθηκε, αλλά κερδήθηκε για πολύ συγκεκριμένους λόγους. Διότι και οι συντοπίτες μας, οι Κρητικοί, αγκάλιασαν αυτά τα οποία είχαμε να τους πούμε, καταλαβαίνουν οι ίδιοι ότι η δική τους ατομική προκοπή είναι συνυφασμένη με το έργο αυτής της κυβέρνησης, με τη σημαντική πρόοδο την οποία κάναμε σε μια σειρά από τομείς, που τόσο κρίσιμοι είναι για την ανάπτυξη συνολικά του νησιού" σημείωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

"Οι επόμενες εκλογές έχουν ακόμα μεγαλύτερη κρισιμότητα από τις προηγούμενες και η χώρα σήμερα χρειάζεται πρώτα και πάνω απ’ όλα όχι απλά ισχυρή, αλλά σταθερή κυβέρνηση. Δεν νομίζω ότι θα ήθελε κανείς να βρεθούμε στη θέση να έχουμε μία κοινοβουλευτική πλειοψηφία του ενός, των δύο ή των τριών βουλευτών. Αυτό δεν θα μας διευκόλυνε να υλοποιήσουμε το σχέδιό μας" συνέχισε ο κ. Μητσοτάκης.

"Εμείς ζητάμε από τους Έλληνες πολίτες ισχυρή εντολή για πολλές και τολμηρές μεταρρυθμίσεις, τις οποίες δεν τις κρύψαμε, τις έχουμε παρουσιάσει στο πρόγραμμά μας. Και λέμε στους πολίτες ότι "αφού μας εμπιστευθήκατε μία φορά, κάντε και πάλι το βήμα να έρθετε και πάλι να ψηφίσετε στην κάλπη της 25ης Ιουνίου, να επιβεβαιώσετε την εντολή που μας δώσατε στις προηγούμενες εκλογές" σημείωσε.

"Χρειαζόμαστε αυτή τη στιγμή μία ισχυρή κυβέρνηση, η οποία να μπορεί να διαφυλάξει τα γεωπολιτικά συμφέροντα της χώρας, να υπερασπιστεί την εθνική κυριαρχία και τα κυριαρχικά δικαιώματα. Και, κυρίως, χρειαζόμαστε μία ισχυρή κυβέρνηση για να μπορέσουμε να υλοποιήσουμε, να τρέξουμε πιο γρήγορα τον δρόμο των μεγάλων αλλαγών στην οικονομία, στην υγεία, στην παιδεία, στην πράσινη μετάβαση" ανέφερε.

Πατήστε για να διαβάσετε τους Όρους χρήσης - Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων