ESPA 2014-2020
phone_forwarded
  • 210 52 21 024Τηλ. Κέντρο
  • 210 26 37 691Υποκατάστημα

πολιτική

Read

ΕΔΕ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΤΗΣ ΤΡΑΓΩΔΙΑΣ ΑΠΟ ΤΟ ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΛΙΜΕΝΑΡΧΕΙΟ ΠΕΙΡΑΙΑ

Βαρβιτσιώτης για Blue Horizon: Ο 36χρονος μπήκε στο πλοίο, βγήκε και προσπαθούσε να ξαναμπεί
  • 07 Σεπ 2023
  • πολιτική

Για την αδιανόητη τραγωδία στον Πειραιά με τον 36χρονο που πνίγηκε όταν τα μέλη του πληρώματος του Blue Horizon τον έσπρωξαν στη θάλασσα, μίλησε το πρωί  χθες  ο υπουργός Ναυτιλίας, Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης.

«Είμαστε όλοι σοκαρισμένοι για το φρικαλέο αυτό περιστατικό», τόνισε μεταξύ άλλων ο κ. Βαρβιτσιώτης μιλώντας στον ΑΝΤ1.

Όπως υπογράμμισε ο ίδιος, «ευθύνη έχει και ο καπετάνιος και η συμπεριφορά αυτή δεν συνάδει με το ναυτικό επάγγελμα».

Επικαλούμενος μαρτυρικές καταθέσεις, ο κ. Βαρβιτσιώτης ανέφερε ότι «ο 36χρονος είχε επιβιβαστεί στο πλοίο, είχε αποβιβαστεί και προσπαθούσε να ξαναμπεί αφού είχε ξεκινήσει η διαδικασία της αναχώρησης».

 Με εντολή του υπουργού ξεκινάει Ενορκη Διοικητική Εξέταση για τις ενέργειες του Κεντρικού Λιμεναρχείο Πειραιά ως προς τη διαχείριση του περιστατικού με το θάνατο του 36χρονου κατά τον απόπλου του Blue Horizon.

Υπενθυμίζεται ότι μετά το αδιανόητο περιστατικό συνελήφθησαν ο καπετάνιος, ο ύπαρχος, ο λοστρόμος και ο αξιωματικός καταστρώματος του Blue Horizon.

Τέλος ο υπουργός προχώρησε σε μία δήλωση που έχει προκαλέσει αντιδράσεις. Συγκεκριμένα είπε: «Σήμερα υπάρχουν άνθρωποι που θρηνούν τον αδικοχαμένο, αλλά θρηνούν και οι οικογένειες των ανθρώπων που πήγαν για να φέρουν πίσω έναν μισθό, ένα μεροκάματο και σήμερα βρίσκονται κατηγορούμενοι για δολοφονία».

Να καταδικάσει ο Μητσοτάκης την απάνθρωπη δήλωση Βαρβιτσιώτη που εξισώνει το θύμα με τους θύτες

Σοκ στο Πανελλήνιο έχει προκαλέσει η αδιανόητη δολοφονία του 36χρονου Αντώνη Καρυώτη, από μέλη του πληρώματος του επιβατικού πλοίου «Blue Horizon», το οποίο εκτελούσε χθες το δρομολόγιο Πειραιά –  Ηράκλειο Κρήτης.

«Την ώρα που η ελληνική κοινωνία είναι σοκαρισμένη από την αποτρόπαιη δολοφονία του Αντώνη Καρυώτη στο λιμάνι του Πειραιά, ο υπουργός Ναυτιλίας κ. Βαρβιτσιώτης προέβη σε μια απάνθρωπη δήλωση», αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ σε ανακοίνωσή του.

«Υπάρχουν και αυτοί που θρηνούν για αυτούς που πήγαν να κάνουν την δουλειά τους και βρίσκονται κατηγορούμενοι για δολοφονία», είπε ο κ. Βαρβιτσιώτης εξισώνοντας το θύμα με τους θύτες αυτής της βαρβαρότητας», αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ. «Δηλώνουμε τον αποτροπιασμό μας για τη δήλωση του κ. Βαρβιτσιώτη και θεωρούμε αυτονόητη την άμεση καταδίκη της από τον κ. Μητσοτάκη», τονίζει.

 

 

Πατήστε για να διαβάσετε τους Όρους χρήσης - Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων