ESPA 2014-2020
phone_forwarded
  • 210 52 21 024Τηλ. Κέντρο
  • 210 26 37 691Υποκατάστημα

πολιτική

Read

ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΣΕ ΚΟ ΤΗΣ ΝΔ

Η σκέψη μας είναι σε Βόλο και Εύβοια - Αιχμή για Κασσελάκη
  • 29 Σεπ 2023
  • πολιτική

«Εμείς θα ασχοληθούμε με τις δικές μας προτεραιότητες. Δεν θέλω προσωπικές επιθέσεις» είπε ο πρωθυπουργός κατά τη δευτερολογία του στη συνεδρίαση της Κ.Ο. της Ν.Δ.

Στο γεγονός ότι οι βουλευτές δεν αναφέρθηκαν καθόλου στην αντιπολίτευση στάθηκε -μεταξύ άλλων- ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά τη δευτερολογία του στην Κοινοβουλευτική Ομάδα της Νέας Δημοκρατίας.

«Δεν ασχοληθήκατε καθόλου με την αντιπολίτευση και καλά κάνατε. Αυτό που μας ενδιαφέρει είναι η κοινωνία και να λύσουμε τα προβλήματα» ανέφερε ο πρωθυπουργός και πρόσθεσε: «Εμείς θα ασχοληθούμε με τις δικές μας προτεραιότητες. Δεν θέλω προσωπικές επιθέσεις».

«Την πολιτική μας κυριαρχία θα την εδραιώσουμε με τη δουλειά μας και μόνο. Με συνέπεια στην υλοποίηση του προγράμματος μας και των μεταρρυθμίσεων που θα βελτιώσουν τη ζωή των πολιτών» συμπλήρωσε, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

«Θα μετατρέψουμε κάθε δυσκολία σε ευκαιρία»

Κατά την πρώτη τοποθέτησή του, ο πρωθυπουργός είχε στείλει το μήνυμα ότι η κυβέρνηση θα μετατρέψει κάθε δυσκολία σε ευκαιρία.

Ο πρωθυπουργός πρότεινε και πάλι για τη θέση του γραμματέα της ΚΟ τον Σταύρο Καλαφάτη, επισημαίνοντας ότι δεν έχει απλά την εμπειρία αλλά κυρίως την όρεξη.

Πώς σχολίασε το νέο αρχηγό του ΣΥΡΙΖΑ

Στην ομιλία του ο πρωθυπουργός σχολίασε επίσης την εκλογή του Στέφανου Κασσελάκη στην ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, χωρίς ωστόστο να αναφέρει το όνομά του.

«Αλλαγές παντού και τώρα. Αυτό πρέπει να υλοποιήσουμε. Οι ευθύνες μας αυξάνονται καθώς παρά το γεγονός ότι το σύστημα μας είναι κοινοβουλευτικό ο νέος αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης δεν θα είναι στη Βουλή», είπε. «Αυτό φαντάζομαι θα κληθούν να το υπηρετήσουν με επάρκεια εκλεγμένοι συνεργάτες του όπως ο κ. Πολάκης ή ο κ. Παππάς», πρόσθεσε.

«Και θα έχει ενδιαφέρον να δούμε πώς ο ΣΥΡΙΖΑ θα εκφέρει ένα νέο λόγο μέσα από παλιές βραχνιασμένες φωνές, όπως και πώς θα οικοδομηθεί από τα ίδια σαθρά υλικά από τα οποία μόλις κατέρρευσε», σχολίασε αναφέροντας πάντως πως σε κάθε περίπτωση ο δημοκρατικός διάλογος περιμένει και την συμμετοχή του ΣΥΡΙΖΑ «όχι με συνθήματα αλλά με επιχειρήματα και συγκεκριμένο σχέδιο, όχι απλά ποθώντας την εξουσία. Και με την κοινωνία κυρίως να απαιτεί χειροπιαστά αποτελέσματα, αντί για μια δημαγωγία με καινούριες λέξεις. Άλλο ο εκσυγχρονισμός και άλλο ο μοντερνισμός. Άλλος ο τολμηρός και δύσκολος ριζοσπαστισμός στην πολιτική πράξη και άλλο ο εύκολος εγκλωβισμός στο προσωπικό lifestyle».

Συνάντηση Μητσοτάκη με την επίτροπο Ουρπιλάινεν

Με την Επίτροπο, αρμόδια για τις Διεθνείς Εταιρικές Σχέσεις, Jutta Urpilainen συναντήθηκε χθες το πρωί ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο Μέγαρο Μαξίμου.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκαν οι επιπτώσεις του πολέμου στην Ουκρανία, οι συνέπειες της κλιματικής αλλαγής, τις οποίες βίωσε με πρωτόγνωρα καιρικά φαινόμενα και καταστροφές η χώρα μας, καθώς και το μεταναστευτικό, με έμφαση στην εξωτερική του διάσταση και στις χώρες της Αφρικής.

Ο πρωθυπουργός έδωσε έμφαση στην ανάγκη η Ευρώπη να κάνει περισσότερα για την προσαρμογή στην κλιματική κρίση, τόσο ως προς την ευελιξία σε χρηματοδοτικά εργαλεία, όσο και ως προς την ανθεκτικότητα στην κλιματική αλλαγή, ενώ υπογράμμισε την ανάγκη περαιτέρω ενίσχυσης του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Πολιτικής Προστασίας (rescEU).

Συζητήθηκαν επίσης οι προτεραιότητες της στρατηγικής «Global Gateway» που έχει ως στόχο την προώθηση βιώσιμων επενδύσεων για υποδομές σε τομείς προτεραιότητας, όπως ο ψηφιακός μετασχηματισμός, το κλίμα και η ενέργεια, οι μεταφορές, η υγεία, η εκπαίδευση και η έρευνα, καθώς και οι πρωτοβουλίες «Team Europe».

Πατήστε για να διαβάσετε τους Όρους χρήσης - Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων