ESPA 2014-2020
phone_forwarded
  • 210 52 21 024Τηλ. Κέντρο
  • 210 26 37 691Υποκατάστημα

πολιτική

Read

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΜΕ ΡΑΜΜΟ ΚΑΙ ΜΕΝΟΥΔΑΚΟ

Τετ α τετ Κασσελάκη – Ανδρουλάκη στη Βουλή
  • 07 Νοε 2023
  • πολιτική

Συνάντηση χθες, του Στέφανου Κασσελάκη με τον Χρήστο Ράμμο, πρόεδρο της ΑΔΑΕ και αντικείμενο τα νέα στοιχεία για την υπόθεση των υποκλοπών.

Σημειώνεται ότι αμέσως μετά ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, συναντήθηκε  και με τον Κωνσταντίνο Μενουδάκο, της αρχής προστασίας προσωπικών δεδομένων.

Τέλος ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ βρέθηκε στη βουλή όπου και συναντήθηκε με τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ.

Όπως αναφέρουν πηγές της Κουμουνδούρου, "μετά τα πρόσφατα δημοσιεύματα ελληνικών και ξένων ΜΜΕ, σύμφωνα με τα οποία ο ανιψιός και πρώην γενικός γραμματέας του πρωθυπουργού φέρεται να είναι αποστολέας -όταν ακόμα ήταν σε αυτή τη θέση το 2021- μολυσμένων με Predator sms σε 11 σημαντικά πρόσωπα του δημόσιου βίου, νέα στοιχεία ήρθαν στη δημοσιότητα που αναδεικνύουν ότι στο στόχαστρο των υποκλοπέων μπήκαν εισαγγελικοί λειτουργοί, όπως ο πρώην Οικονομικός Εισαγγελέας και νυν Αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου, κ. Χρήστος Μπαρδάκης και η Εισαγγελέας αρμόδια για την ΕΥΠ, κ. Βασιλική Βλάχου.

Τα ανωτέρω επιβεβαιώνουν περίτρανα τις ανησυχίες και τους προβληματισμούς που τέθηκαν υπ’ όψιν της Εισαγγελέως του Αρείου Πάγου, κ. Γεωργίας Αδειλίνη από πλευράς του ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ και του Προέδρου του, Στέφανου Κασσελάκη, στο πλαίσιο της προ ημερών διενεργηθείσας συνάντησης".

Την ίδια στιγμή, όπως αναφέρουν οι ίδιες πηγές, "ο πρωθυπουργός επιδιώκει τη συσκότιση της υπόθεσης αρνούμενος να δώσει την προβλεπόμενη εκ του νόμου έγκριση για να μιλήσουν τα στελέχη της ΕΥΠ, αλλά και στοχοποιώντας επανειλημμένα θεσμικούς αξιωματούχους και υπονομεύοντας το έργο των Ανεξάρτητων Αρχών.

Ότι και να κάνουν, η αλήθεια για τις υποκλοπές θα λάμψει. Τα στόματα θα ανοίξουν και οι υπεύθυνοι θα λογοδοτήσουν είναι το μήνυμα που στέλνει ο ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ. Είναι αδήριτη ανάγκη να αποκαλυφθεί κάθε πτυχή αυτής της σκοτεινής υπόθεσης που τορπιλίζει τα θεμέλια του κράτους δικαίου και δηλητηριάζει την πολιτική ζωή της χώρας. Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ θα εξαντλήσει κάθε θεσμική και πολιτική πρωτοβουλία για τη διαλεύκανση της υπόθεσης, συνεχίζοντας τις θεσμικές συναντήσεις με εκπροσώπους των δικαστικών και εισαγγελικών αρχών, των ανεξάρτητων αρχών αλλά και των αρμόδιων οργάνων της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Τετ α τετ Κασσελάκη – Ανδρουλάκη στη Βουλή

Σε αυτές τις συνθήκες, διεξήχθη  και η συνάντησή του με τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ στη Βουλή, ο οποίος εξάλλου υπήρξε ο ίδιος θύμα των υποκλοπών. Η συνάντηση εντάσσεται στην θεσμική πρωτοβουλία που έχει αναλάβει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ για συναντήσεις με άλλους πολιτικούς αρχηγούς. Προηγήθηκε η συνάντηση με τον πρωθυπουργό, ενώ εκκρεμεί η συνάντηση με τον ΓΓ του ΚΚΕ.

Οι υποκλοπές βρέθηκαν στο επίκεντρο της συνάντησης του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανου Κασσελάκη με τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ Νίκο Ανδρουλάκη στη Βουλή, με τις δύο πλευρές να επικρίνουν την κυβέρνηση για τους χειρισμούς της στον διορισμό των νέων διοικήσεων των Ανεξάρτητων Αρχών.

«Χαίρομαι πάρα πολύ για τη συνάντηση, είπε ο κ. Ανδρουλάκης, στην προσφώνησή του λέγοντας ότι θα υπάρχει συζήτηση για τα μεγάλα θέματα, τα θέματα που βρίσκονται στην επικαιρότητα αλλά και τα εθνικά θέματα. «Πρέπει να υπάρχουν δίαυλοι επικοινωνίας», τόνισε, εκφράζοντας την πεποίθηση ότι θα πρέπει να λειτουργούν σε ένα κλίμα συναίνεσης, όπου είναι δυνατόν.

Από την πλευρά του, ο κ. Κασσελάκης τόνισε ότι «ακούμε πάνω απ' όλα τον κόσμο. Και ο κόσμος θέλει λύσεις. Και από την πλευρά μας, οι λύσεις πρέπει να είναι προοδευτικές. Αυτό είναι το πολύ βασικό ζήτημα και χτίζοντας πάνω σε αυτό, το πιο προοδευτικό πράγμα που μπορούμε να κάνουμε είναι να λάμψει η αλήθεια στο ζήτημα των υποκλοπών».

Κάνοντας λόγο για «περιπέτεια», γιατί όπως είπε είναι και θέμα προσωπικό, ο κ. Ανδρουλάκης ανέφερε ότι οι εκλογές είναι ένα σημαντικό ζήτημα. «Εμείς προσπαθήσαμε με θεσμικό τρόπο να το αναδείξουμε. Θλίβομαι πολύ που η κυβέρνηση έχει αυτή τη στάση απέναντι στις ανεξάρτητες αρχές, γιατί είναι ένας πυλώνας, ένα θεσμικό αντίβαρο πολύ κρίσιμο για τη λειτουργία της Δημοκρατίας». Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ καταλόγισε στον πρωθυπουργό αγωνία για να πετύχει συγκάλυψη της υπόθεσης, ενώ χαρακτήρισε «δυσάρεστο που επέλεξε από το βήμα της Βουλής να επιτεθεί προσωπικά στον κ. Ράμμο».

«Πιστεύω ότι με τη θεσμική μας στάση, τον αγώνα μας, θα καταφέρουμε να μην υπάρξει συγκάλυψη και οι υπεύθυνοι αυτού του παρακράτους να οδηγηθούν εκεί που πρέπει, δηλαδή στη Δικαιοσύνη», επισήμανε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.

Ο κ. Κασσελάκης κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι δεν σεβάστηκε τον τρόπο συγκρότησης των Ανεξάρτητων Αρχών με πλειοψηφία 3/5, ενώ εξέφρασε την απορία του με τον τρόπο που λειτουργεί, χωρίς μια ευρύτερη συναίνεση, όπως προβλέπει το Σύνταγμα.

«Τα 3/5 είναι επί της ουσίας για να υπάρχει μία συναίνεση μεταξύ των κομμάτων», ανέφερε ο κ. Ανδρουλάκης που προανήγγειλε πρωτοβουλίες για να ακυρωθεί η διαδικασία.

Εισαγωγή και επίλογος έγιναν με... καναπέ

Πάντως, αποχωρώντας οι κάμερες, ανταλλάγησαν ευφυολογήματα, με φόντο το χρώμα του καναπέ. «Ο καναπές σου είναι πιο άνετος από του Μητσοτάκη», είπε ο κ. Κασσελάκης με τον κ. Ανδρουλάκη να απαντά «Γιατί είναι πράσινος».

Ο καναπές βέβαια πρωταγωνίστησε και στην εισαγωγή του κ. Κασσελάκη, καθώς η πρώτη φράση που έσπευσε να πει καθήμενος ήταν: «Πάλι σε καναπέ κάθομαι….οι παλιοί καναπέδες της Βουλής».

Πατήστε για να διαβάσετε τους Όρους χρήσης - Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων