ESPA 2014-2020
phone_forwarded
  • 210 52 21 024Τηλ. Κέντρο
  • 210 26 37 691Υποκατάστημα

πολιτική

Read

ΚΕΙΜΕΝΟ-ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΑΠΟ 1.300 ΜΕΛΗ - ΑΠΑΤΗ Ο ΜΥΘΟΣ ΚΑΣΣΕΛΑΚΗ

«Μαλλιά-κουβάρια στον ΣΥΡΙΖΑ»
  • 10 Νοε 2023
  • πολιτική

«Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι η στενή ομάδα στελεχών που περιβάλλει τον Στέφανο Κασσελάκη οδηγεί, με τη συναίνεσή του, τον ΣΥΡΙΖΑ στη μετάλλαξη σε έναν απολίτικο σχηματισμό», αναφέρεται στην καυστική ανακοίνωση που δόθηκε στη δημοσιότητα το πρωί της Πέμπτης και υπογράφεται από 1.300 μέλη του κόμματος, μεταξύ αυτών και τα μέλη της Ομπρέλας του ΣΥΡΙΖΑ.

Ανάμεσα στις υπογραφές, ξεχωρίζουν αυτές των Ευκλείδη Τσακαλώτου, Πάνου Σκουρλέτη, Νίκου Φίλη, Νίκου Βούτση, Δημήτρη Βίτσα, Αννέτας Καββαδία, Κώστα Αθανασίου, Έφης Καλαμαρά, Κατερίνας Κνήτου, Πάνου Λάμπρου, Χάρις Ματσούκα, Ανδρέα Ξανθού και Χρήστου Καραγιαννίδη και στέλνουν ένα ξεκάθαρο μήνυμα προς την ηγεσία και τον κ. Κασσελάκη: πως το δικό τους μέλλον βρίσκεται στην Αριστερά.

Αν και δεν προσδιορίζουν αν αυτό το «αριστερό μέλλον» βρίσκεται εντός ή εκτός της Κουμουνδούρου (ενόψει διάσπασης), καθίσταται σαφές ότι αποτελεί το πρώτο βήμα για την αποχώρηση τους από το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

«Πρόθεσή μας και στόχος μας είναι να διασφαλίσουμε έναν πολιτικό χώρο ικανό να υπερασπίζεται και να προβάλλει την ταυτότητα, τη φυσιογνωμία, τις αξίες, τις ιδέες και τις πολιτικές προτάσεις της Αριστεράς, ανοιχτό στις δεκάδες χιλιάδες γυναίκες και άνδρες της Αριστεράς», αναφέρεται.

«Η διαδικασία εκλογής προέδρου είχε μια οπερετική κατάληξη, που εξελίσσεται σε δράμα ολοκληρωτικής μετάλλαξης του ΣΥΡΙΖΑ σε απροσχημάτιστα αρχηγικό κόμμα, με ελέω θεού πρόεδρο, πηγή όλων των εξουσιών, που ασκεί “αδιαμεσολάβητα” την ηγεσία χωρίς να αισθάνεται την ανάγκη σύγκλησης των εκλεγμένων συλλογικών κομματικών οργάνων», υποστηρίζουν.

Και σημειώνουν: «Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι η στενή ομάδα στελεχών που περιβάλλει τον Στέφανο Κασσελάκη οδηγεί, με τη συναίνεσή του, τον ΣΥΡΙΖΑ στη μετάλλαξη σε έναν απολίτικο σχηματισμό, άσχετο με οποιαδήποτε εκδοχή του ΣΥΡΙΖΑ ή και του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ», τονίζουν, στρέφοντας τα πυρά τους κατά της ηγετικής ομάδας».

Πατήστε για να διαβάσετε τους Όρους χρήσης - Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων