ESPA 2014-2020
phone_forwarded
  • 210 52 21 024Τηλ. Κέντρο
  • 210 26 37 691Υποκατάστημα

πολιτική

Read

ΤΕΜΠΗ

Αύριο η συζήτηση στη Βουλή για τη σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής
  • 14 Νοε 2023
  • πολιτική

Την Τετάρτη στις 10.00 το πρωί θα γίνει στην ολομέλεια η συζήτηση για τη σύσταση εξεταστικής επιτροπής που ζήτησε το ΚΚΕ για τα Τέμπη.

Αυτό αποφάσισε η Διάσκεψη των Προέδρων της Βουλής, η οποία συνεδρίασε εκτάκτως χθες .

Κατά την κεκλεισμένων των θυρών συνεδρίαση μάλιστα, υπήρξε ένταση ανάμεσα στην Θεοδώρα Τζάκρη (ΣΥΡΙΖΑ) και τον Θανάση Παφίλη (ΚΚΕ). Οι δυο αντάλλαξαν κατηγορίες με φόντο τη διερεύνηση του δυστυχήματος, με την κοινοβουλευτική εκπρόσωπο του ΣΥΡΙΖΑ να αποκαλεί το ΚΚΕ “γαλάζιο δεκανίκι” και τον Θανάση Παφίλη να της επιστρέφει τον χαρακτηρισμό.

Η πρόταση του Περισσού, ο οποίος ζητά να διερευνηθεί τι έχει συμβεί στον ελληνικό σιδηρόδρομο από το 1997 και μετά, αναμένεται να “περάσει” από την Ολομέλεια, καθώς η κεντροδεξιά παράταξη έχει ήδη ανακοινώσει πως θα τη στηρίξει. Θετικά διάκεινται και τα μικρότερα κόμματα.

Ο ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ ωστόσο έχουν ξεκαθαρίσει πως δεν σκοπεύουν να πουν το “ναι” στην πρόταση για εξεταστική, κάνοντας λόγο για “ξέπλυμα” και “διάχυση” ευθυνών. Τόσο η Κουμουνδούρου όσο και η Χαριλάου Τρικούπη υπέβαλαν μάλιστα προτάσεις για σύσταση προανακριτικής που θα διερευνήσει τυχόν ποινικές ευθύνες των εμπλεκόμενων προσώπων.

Όπως αναφέρει το ΚΚΕ στην πρότασή του, “το έγκλημα των Τεμπών στο οποίο έχασαν την ζωή τους 57 άνθρωποι, κυρίως νέοι και συγκλόνισε τη χώρα και το λαό μας, επιβάλλεται να εξεταστεί σε βάθος και στην κατεύθυνση αυτή το ΚΚΕ από την πρώτη στιγμή υπογράμμισε ότι επιβάλλεται η διερεύνησή του με όλους τους τρόπους ώστε να αποδοθούν οι ευθύνες, πολιτικές και ποινικές, σε όλους τους υπεύθυνους, όπου αυτές υπάρχουν”.

 

Πατήστε για να διαβάσετε τους Όρους χρήσης - Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων