ESPA 2014-2020
phone_forwarded
  • 210 52 21 024Τηλ. Κέντρο
  • 210 26 37 691Υποκατάστημα

πολιτική

Read

ΑΔΩΝΙΣ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ

Έχει υποχωρήσει η ανεργία 45% σε τέσσερα χρόνια
  • 24 Νοε 2023
  • πολιτική

«Οι οικονομικές προβλέψεις για την επόμενη τριετία είναι καλές και πιστεύουμε ότι θα φτάσουμε στο τέλος της παρούσης θητείας της Κυβερνήσεως τον ευρωπαϊκό μέσο όρο στον ρυθμό της ανεργίας» επεσήμανε ο υπουργός Εργασίας, Άδωνις Γεωργιάδης κατά την ομιλία του στη Διεθνή Διάσκεψη με θέμα «Ο ρόλος του κοινωνικού διαλόγου και των θεσμών του στην καταπολέμηση των ανισοτήτων στον κόσμο της εργασίας».

Εκπροσωπώντας τον πρωθυπουργό, ο κ. Γεωργιάδης, μεταξύ άλλων, τόνισε ότι «η Ελλάδα έχει κάνει μια μεγάλη πρόοδο. Δεν είμαστε εκεί που ήμασταν. Μπορώ να σας πω ότι τα στοιχεία δείχνουν την πρόοδο αυτή. Πριν από 4 χρόνια, όταν ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανέβαλε την Πρωθυπουργία της χώρας, η Ελλάδα είχε ποσοστό ανεργίας στο 17,6% ενώ σήμερα είμαστε στο 10%. Απέχουμε αρκετά ακόμα από τον Ευρωπαϊκό μέσο όρο που είναι το 6,5%, αλλά είμαστε 7,5 μονάδες κάτω, περίπου 45% κάτω μέσα σε τέσσερα χρόνια. Οι οικονομικές προβλέψεις για την επόμενη τριετία είναι καλές και πιστεύουμε ότι θα φτάσουμε στο τέλος της παρούσης θητείας της Κυβερνήσεως τον ευρωπαϊκό μέσο όρο στον ρυθμό της ανεργίας.

Επίσης, είχαμε σημαντική πρόοδο στην πτώση της ανεργίας των νέων. Ήμασταν πρώτοι με μεγάλη διαφορά στην Ευρωπαϊκή Ένωση, είχαμε φτάσει κάποτε ακόμα και το 60%. Σήμερα είμαστε κάτω από το 20%, είμαστε στην 9η θέση από το τέλος, το οποίο είναι μια μεγάλη πρόοδος που ο ελληνικός λαός με πολλές θυσίες κατάφερε να κάνει και πιστεύω ότι η Κυβέρνηση έχει παίξει το ρόλο της με τον τρόπο που χειρίζεται τα δημόσια και οικονομικά της χώρας. Πιστεύουμε όμως ότι για να κάνουμε το μεγάλο βήμα εμπρός πρέπει να ενισχύσουμε τον κοινωνικό διάλογο.

Ακούμε συνεχώς για τις αλλαγές που θα φέρει στην παγκόσμια αγορά εργασίας η τεχνητή νοημοσύνη, κάτι που κι εμείς διερευνούμε για να δούμε πως θα μας επηρεάσει κι εδώ στην Ελλάδα, τα επόμενα χρόνια. Σε συνεργασία με τους ευρωπαϊκούς θεσμούς σχεδιάζουμε και υλοποιούμε μεγάλα προγράμματα για το «reskilling» και το «upskilling» της αγοράς εργασίας της Ελλάδος και θέλω να ευχαριστήσω ιδιαίτερα τον κ. Καββαθά, τον Πρόεδρο της ΓΣΕΒΕΕ, διότι έχει παίξει ρόλο σε αυτή τη συνεργασία. Η ΓΣΕΒΕΕ συμμετέχει ενεργά σε αυτή τη συζήτηση, και μάλιστα τώρα έχουμε ξεκινήσει και καινούρια προγράμματα» πρόσθεσε.

Πατήστε για να διαβάσετε τους Όρους χρήσης - Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων