ESPA 2014-2020
phone_forwarded
  • 210 52 21 024Τηλ. Κέντρο
  • 210 26 37 691Υποκατάστημα

πολιτική

Read

ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ

Αυξάνεται έως τα 10.000 ευρώ η πρώτη αρωγή στους αγρότες της Θεσσαλίας
  • 31 Ιαν 2024
  • πολιτική

Την απόφασή του να αυξηθεί η πρώτη αρωγή στους αγρότες της Θεσσαλίας που επλήγησαν από την κακοκαιρία Daniel και να πάει έως και τα 10.000 ευρώ από 2.000 ευρώ που είναι σήμερα, ανακοίνωσε σε ραδιοφωνική του συνέντευξη ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο κυβερνητικής παρέμβασης και στο αγροτικό πετρέλαιο.

Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε, επίσης, στο θέμα της ακρίβειας στέλνοντας το μήνυμα ότι «το κράτος θα είναι αμείλικτο» απέναντι στον «πληθωρισμό της απληστίας» ενώ επανέλαβε τη δέσμευσή του για αύξηση των μισθών με στόχο, ειδικά για τον κατώτατο, να φτάσει τα 950 ευρώ στο τέλος της τετραετίας.

Όσον αφορά τη συμφωνία για τα F-35 ο κ. Μητσοτάκης είπε ότι πρόκειται για μια ποιοτική αναβάθμιση της αποτρεπτικής ικανότητας της Ελλάδας προσθέτοντας ότι αποτελεί και μια αναγνώριση από τις ΗΠΑ του ρόλου της χώρας μας ως παράγοντας σταθερότητας στη Μέση Ανατολή. Ειδικά, δε, για τις σχέσεις με την Τουρκία, ο πρωθυπουργός σημείωσε ότι πρέπει να διαφυλαχθεί το ήρεμο κλίμα αποκαλύπτοντας ότι πρόθεσή του είναι να βρεθεί τον Μάιο στη γείτονα χώρα.

Ερωτηθείς για τις καταλήψεις και τα μη κρατικά πανεπιστήμια ο κ. Μητσοτάκης διεμήνυσε την αποφασιστικότητα της κυβέρνησης να προχωρήσει, καλώντας παράλληλα τους πρυτάνεις να αναλάβουν τις ευθύνες τους.

Με αφορμή, δε, την ένταξη της Εύης Χριστοφιλοπούλου στη Νέα Δημοκρατία ο Κυριάκος Μητσοτάκης τόνισε ότι η στρατηγική της διεύρυνησης του κόμματος πέτυχε.

Στεγαστική πολιτική

Υπάρχει κόσμος που είναι στο ενοίκιο και υποφέρει. Ειδικά για τα νέα ζευγάρια το πρόγραμμα σπίτι μου πήγε πολύ καλά παρά την προσπάθεια της αντιπολίτευσης να το λοιδωρήσει. Έχω ζητήσει αναθεώρηση του πλαισίου της Golden Visa και των μέτρων για το AirBnB. Δεν θέλω να βιαστώ για το δεύτερο αλλά είναι θέμα προσφοράς και ζήτησης. Αν αυξηθεί η προσφορά ΄διαμερισμάτων θα υπάρξει αποκλιμάκωση. Έχουμε πολλά κλειστά διαμερίσματα.

Ευρωεκλογές και ομόφυλα ζευγάρια

Με αφορμή την ένταξη της κυρίας Χριστοφιλοπούλου στη Νέα Δημοκρατία ο Κυριάκος Μητσοτάκης υπενθύμισε ότι «το 2016 όταν οι πολίτες που στήθηκαν στις ουρές για να με ψηφίσουν ως πρόεδρο της ΝΔ είχα δώσει τη δέσμευση ότι θα διευρύνω το κόμμα και θα το κάνω κόμμα εξουσίας και το πέτυχα και το 2019 και το 2023 με αύξηση, μάλιστα, των ποσοστών μας. Η στρατηγική της διεύρυνσης πέτυχε. Αυτό δεν σημαίνει ότι συμφωνούμε όλοι σε όλα και αυτό φάνηκε στο θέμα του νομοσχεδίου για τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών. Η ΝΔ έχει διατηρήσει τον πυρήνα των αξιών της αλλά μπορεί να κάνει μεταρρυθμίσεις προς όφελος όλων των πολιτών».

Ερωτηθείς για τη διαφοροποίηση Βορίδη στο θέμα των ομόφυλων ζευγαριών ο πρωθυπουργός παρατήρησε ότι «στη Βρετανία γίνεται συνεχώς υπουργός να διαφοροποιείται από πολιτική της κυβέρνησης, να ψηφίζει ατομικά ως βουλευτής αλλά να δεσμεύεται από τις αποφάσεις του υπουργικού συμβουλίου και εγώ πρώτος είπα ότι δεν υπάρχει θέμα κομματικής πειθαρχίας. Καταλαβαίνω αυτούς που λένε φτάνει με τον γάμο των ομόφυλων αλλά είναι μια από τις μεταρρυθμίσεις. Έχω στον προγραμματισμό μου αρκετές νομοθετικές παρεμβάσεις και τώρα το πρωτεύων είναι η ακρίβεια».

Δεν φαντάζομαι να θέλω να δέσω τα κορδόνια της αντιπολίτευσης. Δεν θα μιλήσω γι αυτήν αλλά θα πω ότι ο κίνδυνος της πολιτικής αλαζονείας για ένα κόμμα που έχει τρεις φορές παραπάνω ποσοστά είναι ορατός και είναι δική μου υποχρέωση αυτό να μην συμβεί. Η κοινωνία έχει προβλήματα, η αντιπολίτευση ας λύσει τα δικά της ζητήματα, οι ευρωεκλογές είναι μια αυτοτελής αναμέτρηση, επιλέγουμε τους εκπροσώπους στην Ευρωβουλή. Η ΝΔ απέδειξε ότι μπορούμε να εκπροσωπούμε την Ελλάδα στην Ευρώπη. Πάρτε παράδειγμα το Ταμείο Ανάκαμψης που διαπραγματεύτηκα ο ίδιος και έφερα 36 δισ. ευρώ. Αυτά πρέπει να έχουν στο νου τους οι πολίτες.

Πατήστε για να διαβάσετε τους Όρους χρήσης - Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων