ESPA 2014-2020
phone_forwarded
  • 210 52 21 024Τηλ. Κέντρο
  • 210 26 37 691Υποκατάστημα

πολιτική

Read

«ΕΙΣΒΟΛΗ» ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΠΟΥ ΑΡΝΙΟΤΑΝ ΝΑ ΒΓΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΙΘΟΥΣΑ

Διεκόπη η συνεδρίαση της Εξεταστικής για τα Τέμπη
  • 12 Μαρ 2024
  • πολιτική

Μετ' εμποδίων συνεχίζονται οι εργασίες της εξεταστικής επιτροπής της Βουλής που διερευνά την τραγωδία των Τεμπών, λόγω Ζωής Κωνσταντοπούλου.

Και αυτό γιατί η πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας, Ζωή Κωνσταντοπούλου, μπήκε στην αίθουσα, χωρίς να είναι μέλος, και αρνήθηκε να αποχωρήσει από αυτή. Με αποτέλεσμα να καθυστερήσει η έναρξη της συνεδρίασης, καθώς το προεδρείο δεν δέχτηκε να ξεκινήσει τη διαδικασία με την κυρία Κωνσταντοπούλου παρούσα.

Η κα Κωνσταντοπούλου είπε ότι θέτει αίτημα εξαίρεσης του προεδρείου της επιτροπής, ωστόσο ο πρόεδρος της εξεταστικής επιτροπής Δ. Μαρκόπουλος ανέφερε ότι για να ισχύει το αίτημα αυτό πρέπει να έχει τις υπογραφές 50 βουλευτών.

Ο κ. Μαρκόπουλος έδωσε το λόγο στον εισηγητή της πλειοψηφίας Λ. Τσαβδαρίδη, ωστόσο η κα Κωνσταντοπούλου επέμενε να θέτει επανειλημμένα το αίτημά της, με τον κ. Μακρόπουλο να μιλά για αντικοινοβουλευτική συμπεριφορά που θυμίζει άλλες εποχές.

Μετά από 15 περίπου λεπτά αντεγκλήσεων, η επιτροπή διέκοψε τη συνεδρίασή της που διεξάγετο στην αίθουσα 223 της Βουλής, και όπως είπε ο κ. Μαρκόπουλος, θα συνεχιστεί στις 17:30 στην αίθουσα της ολομέλειας.

Στον Τασούλα ο Μαρκόπουλος για να δώσει λύση

Υπενθυμίζεται ότι η πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας ήταν αρχικά μέλος, αλλά με απόφαση της επιτροπής αποχώρησε καθώς είχε την ιδιότητα της συνηγόρου συγγενών θυμάτων.

Σημειώνεται πως ο πρόεδρος της επιτροπής Δημήτρης Μαρκόπουλος πήγε στο γραφείο του προέδρου της Βουλής, Κωνσταντίνου Τασούλα, για να εκθέσει το ζήτημα που έχει δημιουργηθεί.

Μετά από διαβούλευση του προέδρου της επιτροπής, Δ. Μαρκόπουλου με τον πρόεδρο της Βουλής Κ. Τασούλα, τα μέλη της εξεταστικής ενημερώθηκαν ότι βάσει του Κανονισμού της Βουλής «οι βουλευτές που δεν ανήκουν στη δύναμη διαρκούς επιτροπής μπορούν να παρακολουθούν τις εργασίες της, χωρίς όμως δικαίωμα λόγου και ψήφου».

Σήμερα θα συνεδριάσει για τελευταία φορά η εξεταστική επιτροπή που διερευνά τα αίτια του σιδηροδρομικού δυστυχήματος των Τεμπών τον Φεβρουάριο του 2023 με τα 57 θύματα, ενώ τα κόμματα έχουν ήδη καταθέσει τα πορίσματά τους.

Με βάση τον κανονισμό της βουλής η Ζωή Κωνσταντοπούλου επιτρέπεται ως βουλευτής να παρακολουθήσει αλλά όχι να πάρει το λόγο.

Πατήστε για να διαβάσετε τους Όρους χρήσης - Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων