ESPA 2014-2020
phone_forwarded
  • 210 52 21 024Τηλ. Κέντρο
  • 210 26 37 691Υποκατάστημα

πολιτική

Read

ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ

Τέλος τα σενάρια για επίδομα το Πάσχα
  • 13 Μαρ 2024
  • πολιτική

«Δεν θα δοθεί φέτος επίδομα Πάσχα», ξεκαθάρισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, σε συνέντευξή του χθες στον ΣΚΑΪ.

Όπως τόνισε, «έχουμε ένα δύσκολο προϋπολογισμό να υλοποιήσουμε. Αν μπορεί να κάνουμε κάτι για τους ευάλωτους, θα το κάνουμε απολογιστικά στο τέλος του χρόνου. Θα ήταν πολύ εύκολο να πω ότι εκλογές έρχονται, να δώσουμε κάτι. Όμως δεν θα το κάνω».

Αναφορικά με το δυστύχημα στα Τέμπη ο κ. Μητσοτάκης τόνισε ότι «τον τελικό λόγο θα τον έχει η Δικαιοσύνη. Εμείς κάναμε την καλύτερη δουλειά, αλλά θεωρώ λογικό η αντιπολίτευση να κατηγορεί την κυβέρνηση. Η δικαιοσύνη θα απαντήσει σε όλα τα ερωτήματα. Εκείνη ζήτησε δεύτερο πραγματογνώμονα», δήλωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Για το μπάζωμα είπε: «Τι να συγκαλύψουμε; Δεν θα ξεχάσω τις εικόνες, τις μυρωδιές. Ήξερα ότι πρέπει να σταθεροποιηθεί το έδαφος, να πάνε οι γερανοί να βρουν σωρούς στα συντρίμμια. Λυπάμαι και οργίζομαι για όσους μιλούν για μπάζωμα». Η απόφαση ελήφθη από επιχειρησιακά στελέχη, συμπλήρωσε.

Τοποθετήθηκε και για τις πληροφορίες για βαγόνια που εξαφανίστηκαν. «Τι απέγιναν αυτά τα βαγόνια; Εξαϋλώθηκαν; Ο πρώτος πραγματογνώμονας δεν είπε τίποτα από αυτά», σημείωσε. «Όλα αυτά είναι ανυπόστατα», δήλωσε και κατηγόρησε τον Κυριάκο Βελόπουλο ότι προσπαθεί να κάνει καριέρα με την τραγωδία.

Επίσης, ο Κυριάκος Μητσοτάκης είπε για:

Την ακρίβεια: «Απαντάμε με πολλούς τρόπους, με πρώτο τις αυξήσεις των μισθών. Οι παρεμβάσεις δεν έγιναν μόνο τώρα, θέλουμε να έχουμε καλύτερη ορατότητα και να μην κρύβονται ανατιμήσεις που καρπωνόντουσαν οι εταιρείες και τα σούπερ μάρκετ. Το πρόβλημα για μια εταιρεία δεν είναι τόσο το πρόστιμο, όσο η δυσφήμισή της. Εισπράττονται τα πρόστιμα. Στρέφουμε πάντα την προσοχή μας στους πιο αδύναμους. Η αύξηση κατώτατου μισθού συμπαρασύρει επιδόματα, τριετίες. Θα υπάρξει μια όχι ευκαταφρόνητη αύξηση, πάνω από 800 ευρώ, θα ανακοινωθεί εντός του Μαρτίου και θα ισχύσει από 1η Απριλίου».

Για το θέμα της υγείας αναφέρθηκε στο γεγονός ότι ξεκίνησε  η λειτουργεία των απογευματινών χειρουργείων. Θα έχουν πρόσβαση και αυτοί που δεν έχουν οικονομική δυνατότητα. Μεγάλη έμφαση δίνουμε στον προσωπικό γιατρό και την πρωτοβάθμια φροντίδα. Η πανδημία άφησε πολλές πληγές αλλά μας άφησε και τις διπλάσιες ΜΕΘ, περισσότερο ιατρικό προσωπικό, περισσότερη χρηματοδότηση από τον προϋπολογισμό αλλά και χρήματα από το Ταμείο Ανάκαμψης για τις υποδομές. Βλέπουμε ήδη τις πρώτες ψηφίδες μιας εικόνας που σίγουρα θέλει μια τετραετία για να δείξει απτά αποτελέσματα».

Τα Πανεπιστήμια: «Περίμενα ότι θα μπορούσαμε τουλάχιστον με το ΠΑΣΟΚ να οικοδομήσουμε πολιτικές συναίνεσης. Στο βασικό επιχείρημα γιατί η Ελλάδα να είναι μαζί με την Κούβα που να υπάρχει μονοπώλιο στη δημόσια εκπαίδευση, δεν υπάρχει απάντηση από την αντιπολίτευση. Θα προχωρήσουμε και την αλλαγή στο άρθρο 16. Δεν υπάρχει κανένα ζήτημα αντισυνταγματικότητας. Θα υπάρξει ενδιαφέρον για ποιοτικά πανεπιστήμια. Ας περιμένουμε να εκδηλωθεί το ενδιαφέρον όσων θέλουν να επενδύσουν στην Ελλάδα, βλέποντάς την ως περιφερειακό εκπαιδευτικό κέντρο. Το 2025 θα δούμε τα πρώτα απτά αποτελέσματα του νόμου. Αναβαθμίζουμε το δημόσιο πανεπιστήμιο. Πολλοί από αυτούς που έκτισαν καριέρες πάνω στο ρωμαλέο κίνημα των καταλήψεων, αισθάνονται άβολα».

Τον Στέφανο Κασσελάκη: «Μιλώ και ως παθών. Το 2016 ο ΣΥΡΙΖΑ ψήφισε ένα νόμο που δεν επέτρεπε σε πολιτικά πρόσωπα και τις συζύγους να έχουν οποιαδήποτε επιχειρηματική δραστηριότητα εκτός συνόρων. Στοχοποίησαν εμένα και τη σύζυγό μου, προσαρμοστήκαμε αμέσως. Ο νόμος εξακολουθεί να ισχύει για όλους. Μην μας κουνάει το δάχτυλο. Άλλα ερωτάται και άλλα απαντάει… Ας είμαστε σοβαροί, είναι αδιανόητο ότι τον προσέγγισα για να τον κάνω υπουργό μου. Η μεγαλύτερη σαχλαμάρα που έχω ακούσει ποτέ μου…. Αισθάνομαι ισχυρή αντιπολίτευση, αλλά από τα προβλήματα. Αυτή είναι πολύ πιο πιεστική. Δεν τα κάνουμε όλα τέλεια προφανώς, αλλά κανείς δεν μπορεί να μας κατηγορήσει ότι είμαστε απόντες».

Τις Ευρωεκλογές: «Ψηφίζουμε για τη θέση της Ελλάδος την επόμενη πενταετία στην Ευρώπη. Ο επόμενος ευρωπαϊκός κύκλος έχει ανοιχτά σοβαρά ζητήματα, όπως την κοινή αμυντική και αγροτική πολιτική, καθώς και τα θέματα μετανάστευσης. Στόχος είναι το καλύτερο δυνατόν. Υπάρχει απόσταση μεταξύ εθνικών εκλογών και ευρωεκλογών».

Την Άννα Ασημακοπούλου και τα e-mail: «Η υπόθεση πρέπει να διερευνηθεί από τη δικαιοσύνη και το υπουργείο Εσωτερικών, υπάρχουν ερωτήματα που πρέπει να απαντηθούν. Κάνουμε και εμείς την δική μας έρευνα».

Τα στελέχη της ΝΔ που προέρχονται από το ΠΑΣΟΚ: «Αυτό που έχει πετύχει η ΝΔ είναι να συνενώσει κάτω από μία ομπρέλα και ανθρώπους που προέρχονται από το ΠΑΣΟΚ, σήμερα όμως είναι η ΝΔ και αυτό κάτι λέει».

Τα δεξιά κόμματα: «Θα υπάρχουν και τώρα ψηφοφόροι που θα τα επιλέξουν, όχι στο βαθμό που θα προκαλέσει σημαντικές πολιτικές αναταράξεις. Πρέπει να υπάρχει διάκριση του υπεύθυνου πατριώτη και αυτού που πουλάει τον πατριωτισμό του».

Τον Φρέντη Μπελέρη: «Εντονότατες είναι οι επιφυλάξεις μας για το αν υπήρξε μια δίκαιη δίκη. Δεδομένο ότι ο τρόπος με το οποίο διαχειρίστηκε η Αλβανία, έχει επηρεάσει τις σχέσεις των δύο χωρών αρνητικά. Πιστεύω ότι το θέμα θα λυθεί».

Την Τουρκία: «Υπάρχει ειλικρινής διάθεση να γεφυρώσουμε τις διαφορές μας, τουλάχιστον να αποφύγουμε τις εντάσεις. Τον Μάιο θα επισκεφθώ την Άγκυρα. Συζητάμε και το μεγάλο αγκάθι, την οριοθέτηση ΑΟΖ και υφαλοκρηπίδας σε Αιγαίο και ανατολική Μεσόγειο, αλλά και να μην το λύσουμε, να κρατήσουμε τα θετικά».

Την ρωσική επίθεση στην Οδησσό: «Δεν καταλάβαμε ακριβώς τι έγινε. Όμως καταλαβαίνει κανείς τι σημαίνει να βρίσκεται σε εμπόλεμη ζώνη».

Τις εκλογές στις ΗΠΑ: «Τραμπ ή Μπάιντεν; Όποιον επιλέξει ο αμερικανικός λαός. Οι σχέσεις είναι τόσο ισχυρές αυτή την περίοδο που δεν θα ξεφύγουν ανεξάρτητα από το ποιος θα εκλεγεί».

Πατήστε για να διαβάσετε τους Όρους χρήσης - Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων