ESPA 2014-2020
phone_forwarded
  • 210 52 21 024Τηλ. Κέντρο
  • 210 26 37 691Υποκατάστημα

πολιτική

Read

ΔΥΣΤΥΧΗΜΑ ΤΩΝ ΤΕΜΠΩΝ

Την Τετάρτη στην Ολομέλεια της Βουλής το πόρισμα της Εξεταστικής
  • 15 Μαρ 2024
  • πολιτική

Την Τετάρτη 20 Μαρτίου, ορίστηκε να διεξαχθεί στην Ολομέλεια της Βουλής η συζήτηση και ψήφιση του πορίσματος της Εξεταστικής Επιτροπής για τα Τέμπη.

Η συνεδρίαση της για τη συζήτηση και έπειτα την ψήφιση του  πορίσματος της Εξεταστικής Επιτροπής «για την διερεύνηση του εγκλήματος των Τεμπών και όλων των πτυχών που σχετίζονται με αυτό», θα ξεκινήσει στις 9:30 το πρωί στη Βουλή και θα χωρίζεται σε τέσσερις κύκλους ομιλητών βουλευτών κατά αναλογία της κοινοβουλευτικής δύναμης των κομμάτων τους.

Στην Ολομέλεια της Βουλής θα μιλήσουν παράλληλα και όσοι πολιτικοί αρχηγοί επιθυμούν να τοποθετηθούν αλλά και οι κοινοβουλευτικοί εκπρόσωποι των κομμάτων. Την κυβέρνηση θα εκπροσωπήσει υπουργός, ο οποίος θα οριστεί εάν και η όλη διαδικασία αποτελεί κοινοβουλευτική πρωτοβουλία. Στην κοινοβουλευτική συζήτηση για τα Τέμπη θα λάβουν μέρος συνολικά 41 βουλευτές.

Ο πρώτος κύκλος της συζήτησης θα απαρτίζεται από τους βουλευτές των κομμάτων και ο ανεξάρτητος βουλευτής που αποτέλεσε μέλος της Εξεταστικής Επιτροπής. Στους επόμενους κύκλους θα συμμετέχουν 16 ομιλητές στον κάθε κύκλο αναλογικά με την κοινοβουλευτική δύναμη των κομμάτων στα οποία βρίσκονται.

Πατήστε για να διαβάσετε τους Όρους χρήσης - Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων