ESPA 2014-2020
phone_forwarded
  • 210 52 21 024Τηλ. Κέντρο
  • 210 26 37 691Υποκατάστημα

πολιτική

Read

Π. ΜΑΡΙΝΑΚΗΣ ΓΙΑ ΣΠΙΡΤΖΗ

Εκ του ασφαλούς η κίνηση να ζητήσει σύσταση ειδικής επιτροπής
  • 22 Μαρ 2024
  • πολιτική

Απόφαση που ελήφθη εκ του ασφαλούς χαρακτήρισε ο Παύλος Μαρινάκης την κίνηση του πρώην υπουργού του ΣΥΡΙΖΑ, Χρήστου Σπίρτζη, να ζητήσει τη σύσταση ειδικής επιτροπής για τη διερεύνηση τυχόν ποινικών ευθυνών του για το δυστύχημα στα Τέμπη καθώς, όπως τόνισε, η συγκεκριμένη διαδικασία δεν μπορεί να οδηγήσει σε ποινικές συνέπειες για τον ίδιο.

Ειδικότερα, απαντώντας σε ερώτημα για το αν ο κ. Καραμανλής θα κάνει το ίδιο με τον κ. Σπίρτζη, ο κ. Μαρινάκης είπε ότι «αυτό δεν το γνωρίζω. Αυτό το οποίο γνωρίζω είναι ότι ο κ. Σπίρτζης γνωρίζει όταν πήρε αυτή την απόφαση ότι η συγκεκριμένη διαδικασία -λόγω του ότι για τον ίδιο ισχύει η αποσβεστική προθεσμία γιατί η αλλαγή που κάναμε πιάνει από προηγούμενη Βουλή δηλαδή από 2019 και μετά- γνωρίζει ότι η διαδικασία αυτή δεν μπορεί να οδηγήσει σε ποινικές συνέπειες για τον ίδιο. Άρα το κάνει εκ του ασφαλούς. Είναι επί του πιεστηρίου και δεν ξέρω κάτι άλλο, αλλά έχω απαντήσει ξανά ότι το Σύνταγμα προέβλεπε – κάτι το οποίο δεν άλλαξε επί ΣΥΡΙΖΑ αλλά επί ΝΔ και δεν πιάνει τον κ. Σπίρτζη – άρα δεν οδηγείται σε ποινική δίωξη ακόμα και αν βγάλει κάποιο συμπέρασμα αυτή η διαδικασία – ότι αυτό γίνεται από τον κ. Σπίρτζη εκ του ασφαλούς. Για να γνωρίζουμε την πραγματικότητα».

Παράλληλα τόνισε ότι «εκλήθη στην επιτροπή ο κ. Καραμανλής έδωσε απαντήσεις και προσκόμισε τα δικά του στοιχεία, αυτή ήταν η δική του υποχρέωση στην επιτροπή και την εκπλήρωσε».

Παράλληλα, ερωτηθείς για την απουσία του πρωθυπουργού στη συζήτηση στη Βουλή για τα πορίσματα των Τεμπών είπε ότι ο πρωθυπουργός δεν κρύφτηκε ποτέ και δεν πρόκειται να κρυφτεί ποτέ. «Θέλει να χυθεί άπλετο φως από τη δικαιοσύνη και να προχωρήσουν οι κινήσεις για την αναβάθμιση των σιδηροδρόμων. Και σε προηγούμενες συζητήσεις πορισμάτων δεν ήταν στη Βουλή γιατί ως εκπρόσωπος της εκτελεστικής εξουσίας δεν θεωρεί πρέπον να παρεμβαίνει».

«Τον τελικό λόγο θα τον έχει η Δικαιοσύνη γιατί η διαδικασία στη Βουλή είναι λογικό να πολιτικοποιηθεί. Είδαμε οκτώ διαφορετικές εκδοχές σε μία τόσο σοβαρή υπόθεση. Είδαμε κόμμα να μην καταθέτει πόρισμα και να στήνει αφήγημα περί δήθεν συγκάλυψης».

«Ο ΣΥΡΙΖΑ εργαλειοποιεί την υπόθεση δεν δίνει δύναμη στην υπόθεση. Η στείρα αντιπαράθεση που δεν προσθέτει τίποτα στην αλήθεια δικαιώνει και τον πρωθυπουργό που δεν παρέστη στη Βουλή», πρόσθεσε ο ίδιος.

Αναφορικά με τις δηλώσεις του για «πολιτικές βδέλλες» είπε ότι «διαχώρισα τους συγγενείς και είπα ότι είναι τιμητικό και είναι ντροπιαστικό για κάποιον που προσπαθεί να εργαλειοποιήσει τον πόνο των ανθρώπων.

«Κρύφτηκαν σε 11 περιπτώσεις υπουργών τους αυτοί που κατηγορούν για περί ευθύνης υπουργών».

Σχετικά με την υπόθεση της κας Ασημακοπούλου και τη διαρροή προσωπικών δεδομένων ο κ. Μαρινάκης σχολίασε «ό,τι βρήκαμε το ανακοινώσαμε, έγιναν ενέργειες, υπήρξαν παραιτήσεις ενώ  ξεχωριστή η έρευνα και της Δικαιοσύνης αλλά και της Ανεξάρτητης Αρχής Προσωπικών Δεδομένων».

Στη συμμετοχή του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη στη Σύνοδο Κορυφής στις Βρυξέλλες αναφέρθηκε κατά την εισαγωγική του τοποθέτηση ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης.

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης έχει ήδη τοποθετηθεί για την ανάγκη κοινού βηματισμού στις αμυντικές προμήθειες της ΕΕ και για τις κοινές προσπάθειες με στόχο την ενίσχυση της ευρωπαϊκής αμυντικής βιομηχανίας, ανέφερε ο κ. Μαρινάκης.

Ο ίδιος τόνισε ότι ο πρωθυπουργός αναμένεται να επαναλάβει ότι είναι προς τη σωστή κατεύθυνση η πρόβλεψη στους νέους δημοσιονομικούς κανόνες για την εξαίρεση των αμυντικών δαπανών κατά τη διαδικασία υπολογισμού του υπερβολικού ελλείμματος. Για την επίσκεψη του πρωθυπουργού στον Καναδά ενημέρωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, αναφέροντας ότι «ο πρωθυπουργός θα μεταβεί στον Καναδά στις 24 και 25 Μαρτίου όπου θα πραγματοποιήσει μια επίσκεψη ιστορικής σημασίας. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης είναι ο πρώτος Έλληνας Πρωθυπουργός από το 1983 που πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη στον Καναδά. Η επίσκεψη αυτή θα σηματοδοτήσει την ενίσχυση των σχέσεων των δύο χωρών σε όλα τα επίπεδα, με έμφαση στο πεδίο της εμπορικής και οικονομικής συνεργασίας, καθώς και σε αυτό των μεγάλων διεθνών προκλήσεων. Ακόμα, θα υπογραμμίσει τους ιστορικούς δεσμούς των δύο χωρών μέσω της ελληνικής ομογένειας στον Καναδά που υπολογίζεται σε 350.000 άτομα».

Αναφερθείς στο πρόγραμμα της επίσκεψης του πρωθυπουργό, ο κ. Μαρινάκης είπε ότι ο κ. Μητσοτάκης θα επισκεφθεί στις 24 Μαρτίου το Μόντρεαλ, όπου και θα έχει επίσημη συνάντηση με τον Καναδό Πρωθυπουργό Τζάστιν Τριντό και στις 25 Μαρτίου το Τορόντο.

Στις 24 Μαρτίου θα δώσει το παρών μαζί με τον κ. Τριντό, στη μεγάλη παρέλαση της ομογένειας του Μόντρεαλ για την επέτειο της 25ης Μαρτίου.

Κατά τη διάρκεια της παρουσίας του στο Μόντρεαλ και στο Τορόντο ο Πρωθυπουργός θα μιλήσει σε εκδηλώσεις της ομογένειας.

 

Πατήστε για να διαβάσετε τους Όρους χρήσης - Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων