ESPA 2014-2020
phone_forwarded
  • 210 52 21 024Τηλ. Κέντρο
  • 210 26 37 691Υποκατάστημα

πολιτική

Read

ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ

Στις ευρωεκλογές η Νέα Δημοκρατία θα είναι πάλι η κυρίαρχη πολιτική δύναμη
  • 10 Απρ 2024
  • πολιτική

Την Πολίχνη, στον Δήμο Παύλου Μελά Θεσσαλονίκης, επισκέφθηκε χθες  ο πρωθυπουργός και πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης όπου είχε την ευκαιρία να συζητήσει με πολίτες. Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε στις κάλπες του Ιουνίου, στις πρωτοβουλίες της κυβέρνησης κατά του σχολικού εκφοβισμού, στις δράσεις που έχουν αναπτυχθεί στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας.

«Εδώ, στη Δυτική Θεσσαλονίκη, χτυπάει δυνατά η καρδιά της παράταξής μας, της Νέας Δημοκρατίας», δήλωσε ο κ. Μητσοτάκης, τονίζοντας: «Σήμερα έχουμε 9η Απριλίου, μας χωρίζουν δύο ακριβώς μήνες από τις ευρωεκλογές της 9ης Ιουνίου, όταν θα ξαναστείλουμε το μήνυμα της ισχυρής Νέας Δημοκρατίας και ενός τόπου που θα προχωράει μόνο σταθερά, τολμηρά, μπροστά».

«Θέλω να ξεκινήσω από τα λόγια τα οποία είπε ο Περιφερειάρχης, ο καλός φίλος, ο Απόστολος Τζιτζικώστας, για την πολύ σημαντική δουλειά που γίνεται στη Θεσσαλονίκη συνολικά, αλλά ειδικά εδώ, στη Δυτική Θεσσαλονίκη. Για πρώτη φορά, μία κυβέρνηση έσκυψε μεθοδικά και συστηματικά πάνω σε χρόνια ζητήματα, τα οποία αντιμετώπιζαν οι Δήμοι της Δυτικής Θεσσαλονίκης και δίνει απτές λύσεις σε χρόνια προβλήματα».

«Το πάρκο του Παύλου Μελά, το νέο αντικαρκινικό νοσοκομείο το οποίο θα γίνει στο Στρατόπεδο «Καρατάσιου», το νέο περιαστικό πάρκο το οποίο γίνεται με ιδιωτική χρηματοδότηση, τα νέα σχολεία τα οποία κατασκευάζονται και τα οποία ήδη έχουν αρχίσει και παραδίδονται, οι σημαντικές παρεμβάσεις που αφορούν το λιμάνι, όλα αυτά είναι παρεμβάσεις ουσιαστικές, που βάζουν την Δυτική Θεσσαλονίκη στο επίκεντρο των πρωτοβουλιών της κυβέρνησης», πρόσθεσε.

Ο πρωθυπουργός ανέφερε ότι αυτές οι παρεμβάσεις «έχουν και κάτι άλλο κοινό», το γεγονός ότι έχουν χρηματοδοτηθεί σε μεγάλο βαθμό με ευρωπαϊκούς πόρους «και αυτή ακριβώς είναι η σύνδεση, είναι το νήμα το οποίο ενώνει το ζητούμενο των ευρωεκλογών της 9ης Ιουνίου με την δική σας καθημερινότητα».

«Πολλές φορές μου λένε, ειδικά τα πιο νέα παιδιά: «γιατί να πάω να ψηφίσω στις ευρωεκλογές; Εδώ δεν ψηφίζουμε για το ποιος θα κυβερνήσει την επόμενη μέρα; Και οι εκλογές αυτές δεν έχουν τελικά και τόσο μεγάλη σημασία», τόνισε.

«Θα σας πω δύο λόγους, για τους οποίους αυτό δεν ισχύει. Ο πρώτος έχει να κάνει με τη θέση της Ελλάδας στην Ευρώπη. Όσο πιο ισχυρή είναι η Νέα Δημοκρατία στις επόμενες εκλογές, τόσο περισσότερο διεκδικητική θα είναι στην Ευρώπη την επόμενη μέρα, ώστε να πετύχουμε ακόμα μεγαλύτερη χρηματοδότηση, ακόμα μεγαλύτερη στήριξη, ακόμα περισσότερες παρεμβάσεις που θα κάνουν τις δικές σας τις ζωές καλύτερες

Γιατί το τι συμβαίνει στην Ευρώπη, φίλες και φίλοι, έχει μεγάλη σημασία για το τι γίνεται στην πατρίδα μας. Θέλω να σας θυμίσω ότι το καλοκαίρι του 2020, μετά την πανδημία, πήγα προσωπικά στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο, διαπραγματεύτηκα σκληρά και επιστρέψαμε στην πατρίδα μας με 36 δισεκατομμύρια πρόσθετους πόρους από το Ταμείο Ανάκαμψης.

Και τώρα θα αγωνιστούμε, θα αγωνιστούμε και πάλι μετά τις ευρωεκλογές, για να μπορούμε να πετύχουμε ακόμα περισσότερα. Αυτός είναι ο πρώτος λόγος γιατί οι ευρωεκλογές έχουν σημασία.

Ο δεύτερος λόγος έχει να κάνει με την εσωτερική πολιτική πραγματικότητα στη χώρα μας. Θέλω να σας πω και πάλι ένα μεγάλο «ευχαριστώ» για το εντυπωσιακό ποσοστό το οποίο πετύχαμε στις εκλογές του Μαΐου και του Ιουνίου. Εσείς οδηγήσατε τη Νέα Δημοκρατία στη νέα αυτοδυναμία και αυτή η πολιτική σταθερότητα και η προσήλωση στην υλοποίηση του έργου μας δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να διαταραχθεί ως αποτέλεσμα των ευρωεκλογών».

Παράλληλα, ξεκαθάρισε πως οι εθνικές εκλογές θα γίνουν στο τέλος της τετραετίας, τονίζοντας πως «στις ευρωεκλογές η Νέα Δημοκρατία θα είναι πάλι η κυρίαρχη πολιτική δύναμη, έχοντας και πάλι τη στήριξη και την εμπιστοσύνη των Ελληνίδων και των Ελλήνων».

Πατήστε για να διαβάσετε τους Όρους χρήσης - Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων