ESPA 2014-2020
phone_forwarded
  • 210 52 21 024Τηλ. Κέντρο
  • 210 26 37 691Υποκατάστημα

πολιτική

Read

ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΟΤΗΤΑ

Fast track έκδοση μετά την εξόφληση χρεών στους δήμους
  • 07 Ιουν 2024
  • πολιτική

Ενεργοποιείται μέσα στον Ιούνιο η σχετική υπηρεσία στους δήμους που, με διαλειτουργικές διαδικασίες, θα επιτρέπει την έκδοση φορολογικής ενημερότητας για όσους και όσες φορολογούμενους/ες εξοφλούν ή ρυθμίζουν τα χρέη τους. Σε αυτή την περίπτωση, θα λαμβάνουν άμεσα την φορολογική ενημερότητα που είναι απαραίτητη για τις συναλλαγές τους με τις υπηρεσίες του Δημοσίου.

Να σημειωθεί ότι μέχρι σήμερα θα πρέπει πρώτα να ενημερωθεί η φορολογική διοίκηση για την εξόφληση της οφειλής, σε περίπτωση που ένας φορολογούμενος προχωρήσει στην εξόφληση ενός χρέους σε εκκρεμότητα, και στη συνέχεια, να εκδοθεί φορολογική ενημερότητα. Κάτι που οδηγεί, βέβαια, σε καθυστερήσεις, αφού η επικοινωνία μεταξύ των φορέων είναι χρονοβόρα, καθώς γίνεται με εσωτερική αλληλογραφία.

Επίσης, όσοι και όσες συσσωρεύουν χρέη στους δήμους, είτε από κλήσεις, είτε από απλήρωτα δημοτικά τέλη, θα αντιμετωπίζουν, μέσα από τη νέα αυτή «αυτόματη» και διαλειτουργική διαδικασία, άμεσο μπλοκάρισμα στην έκδοση της φορολογικής ενημερότητας. Ο φορολογούμενος μπορεί να ζητήσει αποδεικτικό ενημερότητας ισχύος μέχρι και δύο μηνών για την πραγματοποίηση πράξεων και συναλλαγών

 

Πατήστε για να διαβάσετε τους Όρους χρήσης - Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων