ESPA 2014-2020
phone_forwarded
  • 210 52 21 024Τηλ. Κέντρο
  • 210 26 37 691Υποκατάστημα

πολιτική

Read

Γ. ΣΤΟΥΡΝΑΡΑΣ

Ηχηρό μήνυμα για τη συνέχιση των μεταρρυθμίσεων
  • 14 Ιουν 2024
  • πολιτική

Ηχηρό πολιτικό μήνυμα προς την κυβέρνηση, να μην κάνει πίσω στις μεταρρυθμίσεις που πρέπει να γίνουν, έστειλε ο Γιάννης Στουρνάρας από το βήμα του συνεδρίου του ΤΜΕΔΕ που γίνεται υπό την αιγίδα της ΤτΕ και του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος.

Ο κ. Στουρνάρας απάντησε για όλα τα καυτά θέματα της επικαιρότητας, αν και το συνέδριο αφορούσε την κλιματική κρίση και τις επιπτώσεις που πρέπει να αντιμετωπίσει η Ελλάδα και ο κόσμος.

Σύμφωνα με τον διοικητή της ΤτΕ, και μετά το αποτέλεσμα των εκλογών «η κυβέρνηση δεν έχει κανένα λόγο να κάνει πίσω. Ως κεντρικός τραπεζίτης λέω ότι ο δρόμος είναι μόνο μπροστά για τις μεταρρυθμίσεις, έχει 3 χρόνια καθαρά μπροστά της».

Ερωτώμενος για το ποιες μεταρρυθμίσεις θεωρεί κομβικές και στις οποίες πρέπει να επιμείνει η κυβέρνηση ο κ. Στουρνάρας ανέφερε ότι κατά τη γνώμη του είναι η Δικαιοσύνη και η ταχύτερη αντιμετώπιση των υποθέσεων αλλά και η αγορά εργασίας. «Μπορούμε να κάνουμε ρηξικέλευθες κινήσεις, όπως π.χ. να ενσωματώσουμε στην αγορά εργασίας τους Ρομά;», αναρωτήθηκε.

Μακροπρόθεσμα έθεσε ως κορυφαία μεταρρύθμιση την Παιδεία σε συνδυασμό με την καινοτομία και την έρευνα.

Για τον πληθωρισμό ο κ. Στουρνάρας τόνισε ότι οι κεντρικοί τραπεζίτες δεν απέτυχαν καθώς κατάφεραν να τον τιθασεύσουν και εκτίμησε ότι θα κινείται στο 2% στο τελευταίο τρίμηνο του 2025.

 

Πατήστε για να διαβάσετε τους Όρους χρήσης - Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων