ESPA 2014-2020
phone_forwarded
  • 210 52 21 024Τηλ. Κέντρο
  • 210 26 37 691Υποκατάστημα

πολιτική

Read

ΦΠΑ ΣΤΟ ΚΑΦΕ

«Ρεσιτάλ διαστρέβλωσης της αλήθειας από τον Κασσελάκη» λέει η ΝΔ
  • 10 Ιουλ 2024
  • πολιτική

Η ΝΔ υποστηρίζει ότι η κυβέρνηση ποτέ δεν είχε ανακοινώσει ότι το μέτρο του μειωμένου ΦΠΑ αφορά και στον σερβιριζόμενο καφέ, «όπου επανήλθε στο 24%, στα επίπεδα δηλαδή που τον είχε αφήσει ο ΣΥΡΙΖΑ»

Για «εμμονή στη διαστρέβλωση της αλήθειας» κατηγορεί τον Στέφανο Κασσελάκη ο εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας, Νίκος Ρωμανός, με αφορμή το βίντεο του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, με το οποίο σατιρίζει και επιτίθεται στον πρωθυπουργό για τον ΦΠΑ 24% στον σερβιριζόμενο καφέ.

Όπως σημειώνει, «δεν μας εκπλήσσει πια η εμμονή του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανου Κασσελάκη με την διαστρέβλωση της αλήθειας και τη μαύρη προπαγάνδα. Το ψεύδος είναι το τελευταίο σωσίβιο των απελπισμένων».

Και προσθέτει πως το τελευταίο παράδειγμα «του ακραίου λαϊκισμού του είναι η ανάρτηση σχετικά με την τιμή του καφέ», για να διαμηνύσει πως «θα υποχρεωθεί να αντέξει τώρα το πικρό ποτήρι της αλήθειας».

«Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ανέβασε στα ύψη όλους τους φόρους»

«Η κυβέρνηση από την πρώτη στιγμή ανακοίνωσε ότι μονιμοποιεί τον μειωμένο ΦΠΑ 13% στον καφέ που πωλείται μέσω take away και delivery, προς όφελος των εργαζόμενων και των νέων. Μονιμοποίησε επίσης τον μειωμένο ΦΠΑ για τα ταξί, ώστε να μην επιβαρυνθούν οι επιβάτες, ενώ το ίδιο έπραξε από τον Ιανουάριο για μία σειρά προϊόντων και υπηρεσιών», αναφέρει ο Νίκος Ρωμανός και υπογραμμίζει πως «η κυβέρνηση ποτέ δεν είχε ανακοινώσει, όπως ψευδώς ισχυρίζεται ο κ. Κασσελάκης, ότι το μέτρο αφορά και στον σερβιριζόμενο καφέ, όπου ο ΦΠΑ επανήλθε στο 24%, στα επίπεδα δηλαδή που τον είχε αφήσει ο ΣΥΡΙΖΑ».

Όπως τονίζει ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ, «επειδή λοιπόν ο κ. Κασσελάκης φαίνεται ότι έχει φτωχές γνώσεις σχετικά με την φορολογία και σκοπίμως αποκρύπτει την αλήθεια, τον ενημερώνουμε ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ήταν αυτή που ανέβασε στα ύψη όλους τους άμεσους και έμμεσους φόρους σε βάρος των πολιτών».

«Αντιθέτως, η κυβέρνηση Μητσοτάκη μέσα σε 5 χρόνια έχει προχωρήσει σε πάνω από 50 μειώσεις φορολογικών επιβαρύνσεων, διορθώνοντας αδικίες και ελαφρύνοντας τους φορολογουμένους από τα χαράτσια της περιόδου ΣΥΡΙΖΑ. Και αυτό θα συνεχίσουμε να κάνουμε υλοποιώντας το πρόγραμμά μας», σημειώνει καταληκτικά.

Νωρίτερα χθες, με ένα χαρακτηριστικό βίντεο στο TikTok σχολιάζει ο Στέφανος Κασσελάκης τις νέες, τσουχτερές τιμές του καφέ, εξαιτίας της επιβολής ΦΠΑ 24% όταν δεν τον πίνουμε… στα όρθια.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ κάθεται σε μία καφετέρια και, αφού παραγγέλνει καφέ, κοιτάζει τον λογαριασμό για να διαπιστώσει πως αναγράφεται ΦΠΑ 24%.

«Ώπα! Τι γίνεται εδώ; ΦΠΑ 24%. Νόμιζα ότι άλλα μας είχε πει ο κ. πρωθυπουργός. Κρίμα κι είχα πιστέψει τα πρωτοσέλιδα και λέω για μια φορά ο κ. Μητσοτάκης τηρεί τις δεσμεύσεις του», σημειώνει ειρωνικά ο Στέφανος Κασσελάκης, ενώ στο βίντεο εμφανίζονται δημοσιεύματα με τίτλους «Μητσοτάκης: Χτύπημα στην ακρίβεια με μειωμένο ΦΠΑ σε καφέ και ταξί» ή «Μόνιμοι οι μειωμένοι συντελεστές ΦΠΑ σε ταξί και καφέ».

Για να εμφανιστεί ξανά ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος προτείνει «νέους τίτλους»: «Ακρίβεια = Μητσοτάκης. Έμμεσοι φόροι = Μητσοτάκης».

Και προσθέτει στη συνέχεια, δείχνοντας βίντεο με συνέντευξη του Άδωνι Γεωργιάδη στο MEGA: «Πώς το είπε αυτός ο υπουργός, ο οποίος είναι φανατικός του κ. Μητσοτάκη; Κάτι για προς τα κάτω είχε πει».

Σημειωτέον ότι στη συνέντευξή του στο Live News, ο κ. Γεωργιάδης διατεινόταν πως «οι φόροι με Μητσοτάκη μόνο προς τα κάτω. Τελεία!»…

«Πάρτε πίσω αυτό το άδικο μέτρο»

«Ο κ. Μητσοτάκης ανέβασε τον ΦΠΑ στο 24% σε όλα τα προϊόντα παντού. Ή μάλλον, άλλος ΦΠΑ στο χέρι, άλλος ΦΠΑ στο τραπέζι», τονίζει ο κ. Κασσελάκης και ρωτά: «Ποιον ωφελεί αυτό;». Για να απαντήσει: «Μα φυσικά, τις μεγάλες αλυσίδες που πουλάνε ‘takeaway’. Για τον μικρομεσαίο επιχειρηματία της εστίας, δύο μέτρα και δύο σταθμά».

Όπως τονίζει, «τελείως παράλογο, τελείως άδικο» και καλεί τον Κυριάκο Μητσοτάκη «να πάρει πίσω αυτό το άδικο μέτρο και να αφήσει τον Έλληνα να ευχαριστηθεί τον καφέ του σε μια τιμή αξιοπρέπειας».

«Κόψατε τις διακοπές στους Έλληνες, κόψατε το air condition με το ακριβό ρεύμα, καλά, τώρα πάτε να τους κόψετε και τον καφέ;», σημειώνει απευθυνόμενος πάντα στον πρωθυπουργό και σκέφτεται μια πιο… οικονομική «λύση»: «Εάν το βάλω εδώ μέσα, θα μου δώσει rebate; Θέλω 11% έκπτωση», λέει χαριτολογώντας ο Στέφανος Κασσελάκης σκεπτόμενος να αδειάσει τον καφέ που του σέρβιραν στο μαγαζί στο χάρτινο κύπελο που παίρνουμε όταν παραγγέλνουμε καφέ «στα όρθια»…

Πατήστε για να διαβάσετε τους Όρους χρήσης - Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων