ESPA 2014-2020
phone_forwarded
  • 210 52 21 024Τηλ. Κέντρο
  • 210 26 37 691Υποκατάστημα

πολιτική

Αλλάζουν θέση και οι 148 υπάλληλοι του υγειονομικού στην Περιφέρεια Αττικής
  • 16 Ιουλ 2024
  • πολιτική

Μεγάλες αλλαγές στις υπηρεσίες υγειονομικού ελέγχου της Περιφέρειας Αττικής, με απόφαση του Νίκου Χαρδαλιά.

Οι αλλαγές αυτές -αλλαγή θέσεων για 148 υπαλλήλους, παύση διευθυντών και τμηματαρχών- έρχονται μετά τις σοκαριστικές αποκαλύψεις για το κύκλωμα στο οποίο εμπλέκονταν δημόσιοι υπάλληλοι, με αρχηγό τη «Νάνσυ», και εκβίαζαν καταστηματάρχες στην Αθήνα και όχι μόνο.

Υπενθυμίζεται ότι στη δικογραφία, ως εμπλεκόμενοι στο κύκλωμα εμφανίζονται 12 υπάλληλοι της Περιφέρειας, επόπτες Δημόσιας Υγείας. Στο ίδιο κύκλωμα συμμετείχαν υπάλληλοι της Δημοτικής Αστυνομίας της Αθήνας και του υπ. Πολιτισμού.

Και οι 12 εμπλεκόμενοι τέθηκαν άμεσα σε αργία, μετά την κοινοποίηση της έρευνας των διωκτικών αρχών.

Να σημειωθεί ότι σύμφωνα με πληροφορίες σήμερα ο περιφερειάρχης Αττικής αναμένεται να μεταβεί στον εισαγγελέα προκειμένου να του παραδώσει έναν ογκώδη φάκελο.

Σε μήνυμά του που μεταδόθηκε στην εκπομπή Δεκατιανοί ανέφερε ο Νίκος Χαρδαλιάς:

«Με προσωπική μου απόφαση αλλάζουν σήμερα θέση και οι 148 υπάλληλοι της Διεύθυνσης Υγειονομικού Ελέγχου της περιφέρειας Αττικής. Θέλω να είμαι ξεκάθαρος. Εχω απόλυτη εμπιστοσύνη στο ήθος, την εμπειρία και την εργατικότητα της συντριπτικής πλειοψηφίας των υπαλλήλων μας στην περιφέρεια. Δεν είμαι, δεν ήμουν και ούτε θα υπάρξω ποτέ θιασώτης της άποψης ότι μαζί με τα ξερά καίγονται και τα χλωρά. Ωστόσο, όλοι κρίνονται. Και πρώτος από όλους επιθυμώ να κρίνομαι εγώ καθημερινά από τους πολίτες. Από την πρώτη ημέρα που ανέλαβα τα καθήκοντά μου, υποσχέθηκα ότι θα υπηρετώ τους πολίτες της Αττικής με συνέπεια, με ειλικρίνεια αλλά κυρίως με όρους πλήρους διαφάνειας γιατί είναι εκείνοι στους οποίους οφείλουμε να λογοδοτούμε μέρα με τη μέρα, βήμα με το βήμα. Το επαναλαμβάνω θα πατάξουμε κάθε παράνομη συμπεριφορά που πληγώνει το κύρος της περιφέρειας και τη σχέση εμπιστοσύνης που χτίζουμε με την κοινωνία. Καμία ανοχή στη διαφθορά, συνεχίζουμε δυναμικά και κυρίως συνεχίζουμε με αξιοπρέπεια».

Πατήστε για να διαβάσετε τους Όρους χρήσης - Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων