ESPA 2014-2020
phone_forwarded
  • 210 52 21 024Τηλ. Κέντρο
  • 210 26 37 691Υποκατάστημα

πολιτική

Read

ΟΙ ΕΠΙΤΡΟΠΟΙ ΚΑΙ Η ΝΕΑ ΔΟΜΗ ΤΗΣ ΕΕ

Στον Απ. Τζιτζικώστα το χαρτοφυλάκιο Μεταφορών και Τουρισμού
  • 18 Σεπ 2024
  • πολιτική

Η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν μοίρασε την Τρίτη τις κορυφαίες θέσεις εργασίας στην ομάδα της. Όπως ανακοίνωσε η φον ντερ Λάιεν, η νέα Επιτροπή θα έχει έξι εκτελεστικούς αντιπροέδρους: τέσσερις γυναίκες και δύο άνδρες, ενώ θα υπάρχουν πλέον μόνο δύο επίπεδα διοίκησης: εκτελεστικοί αντιπρόεδροι και επίτροποι. Το προηγούμενο τρίτο επίπεδο των αντιπροέδρων καταργήθηκε.

Ο Φον ντερ Λάιεν είπε ότι η νέα Επιτροπή θα επικεντρωθεί στην ευημερία, την ασφάλεια και τη δημοκρατία, καθώς και την τόσο αναγκαία ανταγωνιστικότητα για την πράσινη μετάβαση και την ψηφιοποίηση. «Θέλουμε να οικοδομήσουμε μια ανταγωνιστική, απελευθερωμένη και κυκλική οικονομία με δίκαιη μετάβαση για όλους», είπε σε συνέντευξη Τύπου.

Η κλιματική αλλαγή «είναι το κύριο σκηνικό όλων αυτών που κάνουμε», πρόσθεσε η φον ντερ Λάιεν. Όμως, σε σύγκριση με την πρώτη πενταετή θητεία της, «το θέμα της ασφάλειας, που πυροδότησε ο ρωσικός πόλεμος στην Ουκρανία, αλλά και το θέμα της ανταγωνιστικότητας, έχουν … πολύ μεγαλύτερο αντίκτυπο στη σύνθεση και το σχεδιασμό» της νέας ομάδας , είπε η ίδια.

Ο Απόστολος Τζιτζικώστας Επίτροπος Βιώσιμων Μεταφορών και Τουρισμού

«Ο Απόστολος Τζιτζικώστας θα είναι Επίτροπος Βιώσιμων Μεταφορών και Τουρισμού», ανακοίνωσε η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, σε συνέντευξη Τύπου στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο στο Στρασβούργο, κατά την οποία παρουσίασε το νέο Σώμα των Επιτρόπων και τα χαρτοφυλάκιά τους.

Ο Έλληνας Επίτροπος Απόστολος Τζιτζικώστας θα είναι επίσης υπεύθυνος για την κινητικότητα αγαθών και ανθρώπων. «Αυτοί είναι βασικοί τομείς για την ανταγωνιστικότητά μας αλλά και για τις μεταβάσεις μας, για τη σύνδεση των ανθρώπων και την προώθηση των τοπικών οικονομιών», αναφέρει η ανακοίνωση της Επιτροπής.

 

Πατήστε για να διαβάσετε τους Όρους χρήσης - Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων