ESPA 2014-2020
phone_forwarded
  • 210 52 21 024Τηλ. Κέντρο
  • 210 26 37 691Υποκατάστημα

πολιτική

Read

ΣΥΡΙΖΑ

Ο Στέφανος Κασσελάκης ανακοινώνει την υποψηφιότητά του
  • 19 Σεπ 2024
  • πολιτική

«Kλειδώνει» η υποψηφιότητας του Στέφανου Κασσελάκη για την προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ, καθώς απευθύνθηκε ο ίδιος σε βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ στην τελευταία συνομιλία τους.

Ο κ. Κασσελάκης ανέφερε χαρακτηριστικά: «Θα κάνω τα πάντα για να φανώ αντάξιος της εμπιστοσύνης της δική σας και όλων των μελών του ΣΥΡΙΖΑ που αγωνιούν για το μέλλον του κόμματος».

Σύμφωνα με πληροφορίες ο κ. Κασσελάκης βρίσκεται σε καθημερινή επικοινωνία με τους βουλευτές που έχουν ταχθεί στο πλευρό του όπως η Θεοδώρα Τζάκρη, ο Ευάγγελος Αποστολάκης, η Ελενα Ακρίτα, η Ραλλία Χρηστίδου, Γιάννης Σαρακιώτης, Γιώτα Πούλου και άλλοι.

Το ζήτημα της εκλογιμότητας βρέθηκε στο επίκεντρο της συνεδρίασης, με την πλευρά των 87 να ζητά διασφαλίσεις διαφάνειας από τους υποψηφίους προέδρους με κριτήρια όπως το πόθεν έσχες και το λευκό ποινικό μητρώο.

“Δεν πρόκειται για φωτογραφικές ρυθμίσεις αλλά για μια αγωνία γιατί έχουμε βρεθεί μπροστά σε πολύ δυσάρεστες εκπλήξεις. Ο κ. Κασσελάκης είναι ανεπίδεκτος μαθήσεως” τόνισε η Όλγα Γεροβασίλη.

“Να δεσμευτεί κάθε υποψήφιος πρόεδρος ότι δεν θα έχουμε μια λογική διχασμού” ζήτησε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Διονύσης Καλαματιανός.

Όχι σε επιπλέον κριτήρια εκλογιμότητας λέει ο πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής ομάδας του κόμματος και ζητά συζήτηση του καταστατικού. “Με τους ίδιους όρους και τις ίδιες προϋποθέσεις για να μην μπορεί κανείς κακεντρεχής να μας πει ότι μπάζει από πουθενά. Η προσωπική μου άποψη είναι ότι πρέπει να συζητηθεί και το καταστατικό. Πέρσι κάναμε μια προεδρική εκλογή αποστεωμένη από την πολιτική συζήτηση στη βάση. Κάναμε ένα λάθος που δεν πρέπει να επαναλάβουμε” είπε ο Νίκος Παππάς.

“Με διοικητικά μέτρα δεν απαντάς σε πολιτικό πρόβλημα” σημείωσε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος.

Ενόψει της κατάθεσης υποψηφιοτήτων, ανοικτό αφήνει το ενδεχόμενο να είναι υποψήφια η Όλγα Γεροβασίλη. “Δεν έχω πει ότι θα είμαι, ούτε ότι δεν θα είμαι. Θέλω λίγο χρόνο” είπε χαρακτηριστικά.

Όσον αφορά το χρονοδιάγραμμα, η Πολιτική Γραμματεία επαναβεβαίωσε την εισήγησή της για Συνέδριο στις 1-3 Νοεμβρίου και εσωκομματικές εκλογές στις 24 Νοεμβρίου και αν χρειαστεί και την 1η Δεκεμβρίου.

Τελικές αποφάσεις και κατάθεση υποψηφιοτήτων αναμένονται στην Κεντρική Επιτροπή του Σαββατοκύριακου. Μέχρι τότε αναμένεται η ανακοίνωση της τελικής απόφασης του Στέφανου Κασσελάκη. Σύμφωνα με πληροφορίες, αυτή αναμένεται σήμερα Πέμπτη, πιθανότατα με βίντεο.

Επίσης, γίνεται πυρετός διαβουλεύσεων στη νέα πλειοψηφία, όπως έχει αυτή καταγραφεί κατά την ψήφιση της πρότασης μομφής του Στέφανου Κασελλάκη. Πυρετός διαβουλεύσεων και στους 87 για να καταλήξουν στον υποψήφιο, ενώ στην Κεντρική Επιτροπή αναμένεται να ανοίξουν τα χαρτιά τους και ο Νικόλας Φαραντούρης ως ευρωβουλευτής, αλλά και ο Σωκράτης Φάμελλος.

Πατήστε για να διαβάσετε τους Όρους χρήσης - Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων