ESPA 2014-2020
phone_forwarded
  • 210 52 21 024Τηλ. Κέντρο
  • 210 26 37 691Υποκατάστημα

πολιτική

Read

Π. ΜΑΡΙΝΑΚΗΣ

Για πρώτη φορά από το 2009 ανανεώνεται ο στόλος των αστικών συγκοινωνιών
  • 15 Οκτ 2024
  • πολιτική

«Παραδόθηκαν στην κυκλοφορία 35 νέα λεωφορεία περιαστικών διαδρομών, ενώ έως το τέλος Οκτωβρίου θα έχουν παραδοθεί ακόμα 20», ανέφερε ο Παύλος Μαρινάκης, ξεκινώντας την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών.

«Για πρώτη φορά από το 2009 ανανεώνεται ο στόλος των αστικών συγκοινωνιών, με στόχο την καλύτερη εξυπηρέτηση του επιβατικού κοινού στις 270 λεωφορειακές γραμμές του συγκοινωνιακού δικτύου του ΟΑΣΑ», συνέχισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

«Από τον Μάιο του 2024 εντάχθηκαν 140 νέα ηλεκτρικά λεωφορεία στην ΟΣΥ για να καλυφθούν οι συγκοινωνιακές ανάγκες σε κεντρικές περιοχές της Αθήνας και του Πειραιά, καθώς επίσης και σε όμορους δήμους τους. Επιπλέον, από την 26η Αυγούστου 2024 ξεκίνησε η σταδιακή ένταξη των πρώτων 130 νέων λεωφορείων που καλύπτουν περιαστικές διαδρομές», πρόσθεσε.

«Η ανανέωση του στόλου των λεωφορείων και η αύξηση των δρομολογίων αποτελεί ένα μεγάλο στοίχημα για τη βιωσιμότητα της κινητικότητας εντός του αστικού ιστού, αλλά είναι ταυτόχρονα ένα σημαντικό βήμα στο συνολικό σχέδιό μας για τη βελτίωση της καθημερινότητας των πολιτών», τόνισε ο Παύλος Μαρινάκης.

Αναφορικά με την επανεκλογή του Νίκου Ανδρουλάκη στο τιμόνι του ΠΑΣΟΚ ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ανέφερε πως «τέτοιες διαδικασίες μόνο θετικά μπορούν να αναγνωστούν και από όλα τα υπόλοιπα κόμματα, συγχαίρω και τον κ. Νίκο Ανδρουλάκη και εκ μέρους της κυβέρνησης, όπως το έκανε και τηλεφωνικώς ο πρωθυπουργός» είπε ο Παύλος Μαρινάκης και πρόσθεσε ότι «επίκειται μια συνάντηση μεταξύ των Μητσοτάκη - Ανδρουλάκη, που μένει να κανονιστεί μεταξύ των γραφείων», λέγοντας για το τηλεφώνημα «φαντάζομαι ότι ήταν θετικό το κλίμα».

Πάντως, συμπλήρωσε ότι «μετά από έναν μεγάλο κύκλο δεν άλλαξε το πρόσωπο, μένει να δούμε αν άλλαξαν οι πολιτικές, μένει να δούμε αν το ΠΑΣΟΚ θα διατυπώσει κοστολογημένη εναλλακτική πρόταση».

Στις Βρυξέλλες την Τετάρτη ο Μητσοτάκης

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ανέφερε αύριο Τετάρτη 16 Οκτωβρίου ο πρωθυπουργός μεταβαίνει στις Βρυξέλλες, όπου θα συμμετάσχει στις εργασίες της πρώτης Συνόδου Κορυφής Ευρωπαϊκής Ένωσης - Συμβουλίου Συνεργασίας του Κόλπου. Στις 17 και 18 Οκτωβρίου ο πρωθυπουργός θα συμμετάσχει στις εργασίες της Συνόδου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου.

«Παρουσιάστηκε από τον υπουργό Άμυνας Νίκο Δένδια και τον υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων Κυριάκο Πιερρακάκη ένα κοινό πλαίσιο δράσης για την προσέλκυση νέων στις στρατιωτικές σχολές.

Μεταξύ των πρώτων παρεμβάσεων περιλαμβάνονται: Α. Η δυνατότητα εισαγωγής από 3 Επιστημονικά Πεδία και από τα ΕΠΑΛ σε ποσοστό 10%. Β. Αύξηση των αποδοχών των σπουδαστών Στρατιωτικών Σχολών στα 609 ευρώ μηνιαίως. Γ. H παροχή ακαδημαϊκής ταυτότητας στο σύνολο των σπουδαστών στις Στρατιωτικές Σχολές. Δ. Η βελτίωση των κτιριακών εγκαταστάσεων και του εξοπλισμού. Ε. οι νέες δυνατότητες για έρευνα, εξειδίκευση και εξέλιξη στο πλαίσιο της Ατζέντας 2030. ΣΤ. Η διενέργεια εκστρατείας ενημέρωσης του μαθητικού πληθυσμού.

Η δυνατότητα ενίσχυσης του ανθρώπινου δυναμικού των Ενόπλων Δυνάμεων με νέα στελέχη είναι καίριας σημασίας για την πατρίδα, όπως τόνισε και ο υπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Δένδιας, ενώ αυτή η δέσμη μέτρων δεν είναι απλώς θέμα "εκπαιδευτικό, αλλά κυρίως θέμα εθνικό ", ανέφερε ο υπουργός Παιδείας κ. Πιερρακάκης.

Η Ελλάδα τα τελευταία πέντε χρόνια έχει αναβαθμιστεί διπλωματικά και αμυντικά. Θωρακίζει αποτελεσματικά τα σύνορά της και ενισχύει την άμυνά της με σύγχρονα οπλικά συστήματα. Είναι όμως εξίσου σημαντική και η ύπαρξη καταρτισμένου δυναμικού στις Ένοπλες Δυνάμεις της πατρίδας μας. Τα μέτρα που ανακοινώθηκαν από τα συναρμόδια υπουργεία στοχεύουν στη σταδιακή επίλυση αυτού του κρίσιμου ζητήματος», ανέφερε ο Παύλος Μαρινάκης.

Πατήστε για να διαβάσετε τους Όρους χρήσης - Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων