ESPA 2014-2020
phone_forwarded
  • 210 52 21 024Τηλ. Κέντρο
  • 210 26 37 691Υποκατάστημα

κοινωνία

Read

ΕΙΧΕ ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΤΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1998 ΓΙΑ ΒΙΑΣΜΟ

Βεβαρυμμένο το παρελθόν του παιδόφιλου της Ομόνοιας
  • 14 Ιουν 2023
  • κοινωνία

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις με την υπόθεση του παιδόφιλου της Ομονοίας καθώς απ' ότι δείχνουν οι έρευνες των αρχών ο δράστης που προσέγγιζε παιδιά για να τα αποπλανήσει στέλνοντάς τους άσεμνα μηνύματα έχει καταδικαστεί ξανά.

Συγκεκριμένα ο 63χρονος παιδόφιλος, που αναγνωρίστηκε από την 12χρονη ανήλικοι του Κολωνού, το 1998 είχε συλληφθεί και καταδικαστεί για βιασμό.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο παιδόφιλος έβαζε αγγελίες σε εφημερίδες με την πρόφαση ότι ζητούσε μπέιμπι σίτερ. Όταν οι ενδιαφερόμενες πήγαιναν σπίτι του στην περιοχή των Πετραλώνων, εκείνος προσπαθούσε να τις βιάσει.

Από τα χέρια του δεν κατάφερε να γλυτώσει μια γυναίκα την οποία και κατάφερε να βιάσει. Στη συνέχεια τον κατήγγειλε και τον συνέλαβαν αστυνομικοί του τμήματος Ακροπόλεως, δικάστηκε και καταδικάστηκε για τις πράξεις του.

Η υπόθεση της 14χρονης που «παγίδευσε» με τους γονείς της τον σάτυρο, που επιχείρησε να την αποπλανήσει, προκάλεσε καταιγισμό εξελίξεων, αφού συνδέεται με εκείνη του Κολωνού, που είχε συγκλονίσει το πανελλήνιο.

Συγκεκριμένα, η 12χρονη από τον Κολωνό ανέφερε ότι είχε συναντηθεί με τον 63χρονο παιδόφιλο της Ομόνοιας. Στο πλαίσιο αυτό, αναμένεται να γίνει και προσπάθεια αναγνώρισης από την ανήλικη.

Ο δικηγόρος Απόστολος Λύτρας, αναφέρθηκε στην στιγμή που η ανήλικη αντίκρισε τον 63χρονο κατηγορούμενο ως παιδόφιλο.

«Τον είδε στο ίντερνετ και πάγωσε. Είπε αμέσως στους δικούς της ανθρώπους ότι αυτός ήταν ένας από τους άνδρες που το είχαν βιάσει», είπε ο Απόστολος Λύτρας στην τηλεόραση του ΑΝΤ1 και στην εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα».

Όσον αφορά στην αναγνώριση από την 12χρονη που βρίσκεται στο επίκεντρο της δυσώδους υπόθεσης μαστροπείας και στον 63χρονο που συνελήφθη στην Ομόνοια, μετά από την πρόσκληση σε 14χρονη να συνευρεθούν ερωτικά.

Όπως είπε ο δικηγόρος της 12χρονης και της μητέρας της, το ανήλικο κορίτσι, «Τον είχε περιγράψει στις καταθέσεις της, αλλά δεν είχε πολλά στοιχεία για την ταυτοποίηση του».

Συμπλήρωσε δε ότι το κορίτσι «ανέφερε πως ο 63χρονος είχε μεσολαβήσει για να έρθει σε σεξουαλική επαφή με την ανήλικη άλλος ένας άνδρας μεγάλης ηλικίας».

«Η 12χρονη γνωρίζει και για ένα άλλο παιδί, μακάρι να βρει το κουράγιο να μιλήσει και για αυτό το παιδί…», αποκάλυψε ο Απόστολος Λύτρας στους Γιώργο Παπαδάκη και Μαρία Αναστασοπούλου.

«Το κορίτσι είναι σε σοκ, μου έλεγε διαρκώς ότι “αυτοί είναι έξω και η μαμά μου παραμένει στην φυλακή”», επανέλαβε ο κ. Λύτρας.

Πατήστε για να διαβάσετε τους Όρους χρήσης - Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων